سری بازیهای God of War یکی از محبوبترین انحصاریهای پلی استیشن هستند. تاکنون هفت نسخه اصلی از این مجموعه روی پنج نسل از کنسولهای شرکت سونی (Sony) عرضه شدهاند. اگه تا به حال نسخههای مختلف مجموعه خدای جنگ را تجربه نکردهاید، میتوانید با ترتیبهای مختلف دست به این کار بزنید. ما در این مقاله قصد داریم نحوه تجربه فرنچایز God of War را به ترتیب جدول زمانی به شما توضیح دهیم. پس در ادامه همراه تیلنو باشید.
سری بازیهای خدای جنگ طی 16 سال توانستند به یکی از پرطرفدارترین و سودآورترین محصولات انحصاری سونی تبدیل شوند. این بازیها تاکنون روی پنج نسل از کنسولهای پلی استیشن عرضه شدهاند و تقریبا تمام آنها بازخوردهای فوقالعاده خوبی دریافت کردهاند. همانطور که پیشتر گفتیم، تا این لحظه هفت نسخه از فرنچایز God of War توسط استودیو Santa Monica عرضه شده است. این مجموعه اکشن و ماجراجویی که با الهام از داستانهای اساطیری ساخته شده، به شما روایتهای متنوعی را ارائه میدهد. حالا خواه از دلباختگان قدیمی فرنچایز باشید، خواه از طرفداران جدید، شاید تجربه این مجموعه کمی برایتان سردرگمکننده باشد و ندانید که از کدام نسخه باید شروع کنید. خوشبختانه در سالهای اخیر راه و روشهایی برای تجربه سری بازیهای God of War پیشنهاد شده که کاملا جدید هستند. هر یک از این روشها ابعاد جدیدی از مجموعه را برایتان آشکار میکنند و تجربهای تازه را برای شما به ارمغان میآورند. دیگر انتخاب با شما است که میخواهید چه رویکردی را اتخاذ کنید.
نسخه جدید که با نام God of War: Ragnarok شناخته میشود، قرار است ماجراجوییهای کریتوس (Kratos) را به دل داستانهای اسکاندیناویایی ببرد. از همین حالا میتوان حدس زد که این اثر نیز به یک بازی موفق بدل خواهد شد و از نظر مالی نیز سود هنگفتی را برای سازندگان به ارمغان خواهد آورد. حالا که قرار است نسخه جدید عرضه شود، بسیاری از طرفداران به فکر تجربه آثار قبلی فرنچایز خدای جنگ افتادهاند. صادقانه باید بگوییم که این بازیها با این که سالها از انتشارشان گذشته، هنوز هم ارزش تجربه کردن را دارند. تجربه آثار پیشین به شما اجازه میدهد اطلاعاتتان درباره اسپارتان (Spartan) را افزایش دهید. همچنین بیشتر با شخصیتپردازی این کاراکتر آشنا میشوید و روند شکلگیری شخصیت او را با جزئیات بیشتر خواهید دید. نسخههای پیشین فرنچایز God of War به شما یک گیمپلی هک اند اسلش (Hack and Slash) فوقالعاده ارائه میدهند که در آنها باید با باسهای سرسخت و قدرتمند دست و پنجه نرم کنید.
شما میتوانید با تجربه بازیهای قبلی مهارتهای خود را نیز ارتقا ببخشید تا در نسخه جدید عملکرد بهتری داشته باشید. از آن جایی که زمان زیادی تا انتشار بازی God of War: Ragnarok مانده است، میتوانید با خیال راحت به تجربه آثار پیشین پرداخته و از آنها لذت ببرید. این مقاله نیز با هدف کمک به شما نوشته شده تا بتوانید تجربهای تازه برای خود رقم بزنید. در ادامه با معرفی بازیهای فرنچایز God of War به ترتیب جدول زمانی همراه ما باشید.
اولین قدمهای کریتوس
در بین تمام فرنچایزهای فرست پارتی (First Party) شرکت سونی، مجموعه God of War یکی از بهترین نمونهها و یکی از معدود مواردی است که میتوان آثارش را روی همه پلتفرمهای این کمپانی و حتی سرویس اشتراکی استریمینگ آن پیدا کرد. اگر میخواهید سری بازیهای خدای جنگ را به ترتیب زمانی تجربه کنید و از همان روزهای اول ماجراجوییهای کریتوس با او همراه شوید، بهتر است برای چند ماه اشتراک سرویس PlayStation Now را تهیه کنید. نسخههای مختلف فرنچایز God of War روی هر دو کنسول پلی استیشن 4 و پلی استیشن 5 در دسترس قرار دارند. این موضوع به شما اطمینان میدهد که میتوانید با خیال راحت با رویکرد تاریخی به سمت این مجموعه بروید و در این بین هیچ مشکل و اضطرابی نخواهید داشت. از خرید اشتراک PS Now به هیچ عنوان پشیمان نخواهید شد.
بازی God of War: Ascension محصول سال 2013 در آخرین سالهای نسل هفت و پلی استیشن 3 منتشر شد و اولین ماجراجویها از کریتوس را برای ما به نمایش در آورد. شاید بتوان این بازی را ضعیفترین نسخه در کل مجموعه قلمداد کرد، اما باز هم نمیتوان برخی ویژگیهای مثبت آن را نادیده گرفت. این بازی به خوبی روابط جنگجوی اسپارتان را با خدایان یونانی نمایش میداد و همچنین از نظر بصری نیز محیطها و معابد در آن به خوبی کار شده بودند. او باید در این اثر خودش را از بند شخصیتی به نام Furies آزاد میکرد. این شخصیتها که با نام Erinyes نیز شناخته میشوند، با الهام از اساطیر یونانی ساخته شده است. این نسخه از نظر گیمپلی مشابه سایر آثار مجموعه بوده و سلاح اصلی شما در آن همان اسلحه معروفتان است. بازی God of War: Ascension به شما اجازه میدهد در مبارزات از سلاحهای مختلف و جادو استفاده کنید. همچنین در این اثر شاهد مکانیسمهای پلتفرمینگ و معماهای گوناگون بودیم.
دومین اثر در جدول زمانی این فرنچایز، بازی God of War: Chains of Olympus است. وظیفه ساخت این بازی را استودیو Ready at Dawn برعهده داشت که تحت مالکیت فیسبوک (Facebook) قرار دارد. بازی God of War: Chains of Olympus در سال 2008 برای کنسول PSP عرضه شد. درست شبیه به چهار نسخه بعدی از این مجموعه، این بازی نیز قابلیت استریم روی PS Now را دارد. ریمستر بازی God of War: Chains of Olympus که برای پلی استیشن 3 عرضه شد، جلوههای بصری را ارتقا داد و بازیکنان میتوانستند این اثر را با کیفیت HD تجربه کنند. در این نسخه میتوانید ماجراهای کریتوس را زمانی که در المپ (Olympus) بود، دنبال کنید. در واقع این نسخه به شما نشان میدهد که چه شرایطی زمینهساز سرکشی جنگجوی افسانهای ما شد و دلیل تصمیمات او در اولین بازی فرنچایز God of War مشخص میشود. حالا میرسیم به نسخه اول از این فرنچایز. بازی God of War توسط استودیو Santa Monica ساخته شد، در سال 2005 در دسترس کاربران پلی استیشن 2 قرار گرفت. این اثر واقعا درخشان بود و روح مخاطبان را جلا میداد. در آن سالها بازیهای زیادی در حد و اندازه خدای جنگ پیدا نمیکردید.
با در نظر گرفتن ماجراهای بیرحمانه و مشقتباری که کریتوس تا این نقطه از زندگی پرتنشش از سر گذرانده، بدتر شدن اوضاع در ادامه راه اصلا تعجبآور نیست. در واقع از حالا به بعد شرایط به نحوی پیش میرود که خون و خونریزی به جزئی جدانشدنی از روزمره کریتوس تبدیل میشود. تا این جا شاهد عناوینی بودیم که از معراج تا الوهیت شخصیت اصلی داستان را برای ما به نمایش درآوردند. حالا نوبت به دو بازی فوقالعاده بعدی میرسد. هر دوی بازیهای God of War: Ghost of Sparta و دنباله زمانیاش، God of War 2، به شما اجازه میدهند که بهتر با دودمان و خانواده کریتوس در یونان باستان آشنا شوید. میتوان تکمیل این دو بازی را نقطه پایانی بر جدول زمانی این فرنچایز دانست. شما برای تجربه این آثار به توانایی استریمینگ PS Now نیاز خواهید داشت. پس از تجربه این بازیها بهتر است کمی استراحت کنید و سپس وارد بخش بعد شوید.
اولین قدمهای کریتوس با وضوح بهتر
پیش از این که به ادامه ماجراهای خونین کرتوس در تاریخ فرنچایز بپردازیم، بهتر است اشاره کنیم که راه جایگزینی نیز وجود دارد که بازیکنان میتوانند از آن برای تجربه آثار ذکر شده استفاده کنند. این رویکرد حتی ممکن است به صورت کلی تجربه بهتری از مجموعه God of War به شما ارائه دهد. یکی از کاستیهای شرکت سونی در PS Now و آثار پلی استیشن 3، این حقیقت است که برای تجربه آنها باید به اینترنت متصل باشید. از همین رو ممکن است همیشه نتوانید آن کیفیت دلخواه را از بازیها ببینید، زیرا افت سرعت اینترنت روی تجربهتان از اثر تاثیر میگذارد. از آن جایی که گیمپلی نسخههای اصلی مجموعه خارقالعاده است، بسیاری بر این عقیده هستند که اجرای پایدار ، مهمترین جنبه این فرنچایز به حساب میشود.
به نظر میرسد سونی نمیتواند تکنولوژی Cell در پلی استیشن 3 را در کنسولهای جدید پیادهسازی کند. در نتیجه تجربه آثار قدیمی روی کنسولهای نسل جدید به این راحتیها نخواهد بود. تنها راهی که برای بازیکنان میماند، استفاده از نسخههای فیزیکی و قدیمی بازیهایی است که پیشتر معرفی کردیم. پنج نسخه ابتدایی در جدول زمانی مجموعه خدای جنگ که به اولین ماجراهای کریتوس اشاره دارند، برای پلی استیشن 3 پورت شدهاند. در نتیجه خرید یک PS3 برای تجربه این آثار میتواند انتخاب درستی باشد. از سوی دیگر اگر اصرار دارید که این آثار را روی پلتفرم اصلیشان تجربه کنید، میتوانید به فکر خرید PSP و پلی استیشن 2 باشید. قابل ذکر است که عملکرد نسخه اصلی این آثار روی پلتفرم خودشان کاملا قابل احترام است.
آخرین ماجراجویی یونانی کریتوس
بازی God of War 3 که در سال 2010 عرضه شد، یکی از بهترین نسخههای فرنچایز به حساب میآید. این بازی برخی از برترین باس فایتهای (Boss Fight) تاریخ صنعت گیم را به ما ارائه داد. این اثر انتقاممحور به جدال کریتوس با زئوس میپردازد. جالب است بدانید که مدت زمان گیمپلی بازی خدای جنگ 3 نسبت به نسخههای پیشین دو برابر شده است.
این بازی که به عنوان یکی از انحصاریهای پلی استیشن 3 منتشر شد، توانست موفقیتهای زیادی کسب کند و بازخورد فوقالعاده خوبی از بازیکنان و منتقدین دریافت کرد. پنج سال پس از انتشار نسخه اصلی، بازی God of War 3 Remastered در سال 2015 برای پلی استیشن 4 عرضه شد. در نتیجه نسخه سوم God of War روی هر دو کنسول نسل هفت و هشت سونی قابل بازی بود. همچنین دو نسخه فیزیکی و دیجیتالی این اثر در دسترس کاربران قرار گرفته بود. علاوه بر این، بازی God of War 3 در دسترس مشترکین سرویس PS Now نیز قرار گرفت. مشترکین این سرویس میتوانستند بازی منتشر شده روی PS4 را از طریق PS Now دانلود کرده و روی کنسول خود تجربه کنند.
بازی God of War (2018)
در سال 2018 استودیو Santa Monica کریتوس را از ریشههای یونانی خود جدا کرد و در قالب داستانی اساطیری که پیش از این شاهدش نبودیم، قرار داد. این نسخه در شرایطی منتشر شد که کسی انتظارش را نداشت. در واقع این اثر با تغییراتی که ارائه داد، توانست رضایت مخاطبان و منتقدین را به دست آورد. در بازی God of War 2018 ما شاهد داستانی با محوریت اساطیر اسکاندیناویایی بودیم که به خوبی پیادهسازی شده بود. در واقع محیطها و دیگر ویژگیهای بازی همه را به ستایش واداشت. در این نسخه شخصیتپردازی کریتوس به بهترین شکل صورت گرفته بود و صفات انسانی او بیشتر شده بود.
بازی God of War 2018 درامی عمیق از رابطه پدر و پسری را به نمایش گذاشت. بد نیست اشاره کنیم که آترئوس (Atreus)، پسر کریتوس، نیز در این اثر به خوبی پرداخت شده بود. حالا باید صبر کنیم تا ببینیم نسخه Ragnarok چه چیزی برای ارائه به ما دارد. خوشبختانه زمان زیادی تا عرضه نسخه جدید مانده است. در نتیجه تازهواردها به فرنچایز God of War میتوانند به راحتی و با خیالی آسوده نسخههای پیشین را تجربه کنند. حتی اگر از طرفداران قدیمی باشید هم میتوانید این آثار را بار دیگر تجربه کنید تا به ابعاد جدیدی از شخصیت کریتوس پی ببرید. درست مانند بازی God of War 3 Remastered، نسخه 2018 نیز روی سرویس PS Now در دسترس تمامی کاربران قرار دارد. پس اگر مشترک این سرویس هستید، همین حالا میتوانید دانلود این اثر را شروع کنید.
این بود نحوه تجربه فرنچایز God of War به ترتیب وقایع تاریخی. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. نظر شما درباره مجموعه خدای جنگ چیست؟ از بازی God of War: Ragnarok چه انتظاراتی دارید؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: GameRant