در حالی که در حدود سه ماه تا عرضه بازی Resident Evil 8 باقی مانده است، بازیهای ترسناک متعددی وجود دارد که بازیکنان میتوانند با تجربه آنها خود را برای دهمین بازی مجموعه رزیدنت ایول آماده کنند. با ما همراه باشید.
زمانی که کمپانی کپکام (Capcom) به صورت رسمی از تازهترین بازی سری Resident Evil یعنی بازی Resident Evil Village رونمایی کرد، هیچکس انتظار نداشت که در آینده نزدیک بازی مذکور در دسترس قرار گرفته و بازیکنان قادر به تجربه آن باشند. پس از ماهها شایعهپردازی و گمانهزنی در نهایت این کمپانی ژاپنی اعلام کرد که بازی Resident Evil 8 در تاریخ ۷ مه ۲۰۲۱ (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰) عرضه خواهد شد. همچنین کمپانی کپکام برای افزایش عطش بازیکنان نسخه دمو بازی ذکر شده را منتشر کرد که با استقبال مخاطبین همراه شد. شما میتوانید در مقاله مقایسه Resident Evil Village با Resident Evil 7 اطلاعات کاملی از این دو بازی پیدا کنید.
به واسطه فاصله حدوداً سه ماهه تا انتشار بازی رزیدنت اویل 8 و کوتاه بودن دمو (در حدود ۳۰ دقیقه)، هماکنون فرصت خیلی خوبی برای علاقهمندان سری Resident Evil است که به سراغ برترین بازیهای ترسناک عرضه شده در سالهای قبل بروند و برای تازهترین محصول کمپانی کپکام آماده شوند. سبک ترس و بقا در سالهای گذشته آثار فوقالعادهای را تجربه کرده است که همچنان ارزش خود را حفظ کردهاند. با تیلنو و معرفی این دسته از بازیهای ویدئویی همراه باشید.
بازی Alien: Isolation
سازنده: استودیو Creative Assembly
سال انتشار: ۲۰۱۴
پلتفرمها: ویندوز، پلی استیشن 3، پلی استیشن 4، ایکس باکس 360، ایکس باکس وان، لینوکس، OS X و نینتندو سوییچ
محیطهای متروک بازی Alien: Isolation و تمرکز آن رو مخفیکاری به جای مبارزه مستقیم، مواردی هستند که باعث شدهاند بازی مذکور تجربهای منحصر به فرد و در عین حال شگفتانگیز باشد. در حالی که دیگر بازیهای همسبک Alien: Isolation تلاش میکنند با استفاده از تعداد زیادی از موجودات ترسناک، زمینه وحشتزدگی مخاطبین را فراهم کنند، ساخته استودیو Creative Assembly تنها به یک موجود ترسناک نیاز دارد.
کاوش سفینه فضایی در حالی که باید از مواجهه با زنومورف کشنده اجتناب کنید، حتی با وجود در اختیار داشتن تمامی ابزارهای لازم برای از بین بردن آن، در اغلب موارد تجربهای به شدت حساس و نفسگیر را تحویل مخاطب میدهد. این احتمال که ممکن است در هر زمان و مکانی زنومورف ظاهر شود، چنان حس تعلیقی را به وجود که میآورد که به واسطه آن بازیکن لحظهای آرامش نخواهد داشت و همواره با ترس و استرس دست و پنجه نرم میکند.
بازی Alone in the Dark
سازنده: استودیو Infogrames، Eden Games و …
سال انتشار: ۱۹۹۲
پلتفرمها: ویندوز، پلی استیشن 3، پلی استیشن 2، ایکس باکس 360، Sega Saturn، نینتندو Wii و …
با این وجود که سبک ترس و بقا شهرت و محبوبیت خود را مدیون سری بازیهای Resident Evil است، اما سری Alone in the Dark اهمیت و تأثیری تاریخی در این سبک داشته است. اولین بازی این سری که در سال ۱۹۹۲ عرضه شد، ایدهها و مکانیکهایی را معرفی کرد که به ستونهای اصلی سبک ترس و بقا تبدیل شدند. از سری Alone in the Dark تاکنون هفت بازی منتشر شده که در آنها بهرهگیری از اصول معرفی در اولین بازی سری مذکور مشهود است.
متأسفانه بازی Alone In The Dark از یادها رفته و کمتر کسی این بازی را به یاد دارد و بازیهای اخیر سری مذکور نیز نتوانستهاند در جلب نظر منتقدین و مخاطبین اقبال خاصی به دست آورند. با این حال نمیتوان گفت که سری Alone In The Dark فاقد آثاری است که هماکنون نیز ارزش تجربه را داشته باشند. علیرغم اینکه از بازی Alone in the Dark: The New Nightmare باید عنوان برترین بازی سری نام برد، بازیهای Alone in the Dark 3 و Alone in the Dark (2008) نیز ارزش وقت شما را خواهند داشت. مطالعه مقاله بازی های ترسناکی که منتظر ادامه آنها روی پلی استیشن ۵ هستیم را نیز توصیه میکنیم که حتما بخوانید.
بازی Days Gone
سازنده: استودیو Bend
سال انتشار: ۲۰۱۹
پلتفرم: پلی استیشن 4
همانند حجم عظیمی از زامبیها که در طول بازی Days Gone شما را مورد حمله قرار میدهند، در برخی از مواقع احساس میکنید که داستان بازی از شدت خستهکننده بودن قصد کشتن شما را دارد. روایت پر پیچ و خم بازی مذکور بیش از حد لزوم طولانی است و افت شدیدی را تجربه میکند. اما زمانی که المانهای بازی به درستی در کنار یکدیگر قرار میگیرند، تجربهای فوقالعاده پدید میآید که سرشار از مبارزات و لحظات نفسگیر است .
یکی از ویژگیهایی که باعث میشود بازی Days Gone به اثری سرگرمکننده تبدیل شود، دنیای پساآخرالزمانی آن است. این بازی دارای محیطهای زیبایی است که گاهی اوقات حس امنیت غیرواقعی برای بازیکنان به ارمغان میآورند. این حس به قدری شکننده است که در یک لحظه به واسطه حمله گروه بزرگی از Freakerها یا Swarmerها از بین میرود. ترکیب موارد گفته شده با طراحی صدای عالی بازی موجب میشوند بازی Days Gone برای علاقهمندان به سبک ترس و بقا اثری ارزشمند باشد.
بازی Dead Space
سازنده: استودیو Visceral Games
سال انتشار: ۲۰۰۸
پلتفرم: پلی استیشن 3، ایکس باکس 360 و ویندوز
بدون شک سری Resident Evil جزء مهمترین مجموعههای سبک ترس و بقا هستند که بازیهای بسیاری از آن الهام گرفتهاند. یکی از مشهورترین این دست آثار، بازی Dead Space است. دوربین روی شانه و سینماتیکهای نفسگیر ویژگیهایی هستند که به کمک آنها بازی Resident Evil 4 به تجربهای لذتبخش تبدیل میشود. این موارد در سری Dead Space اجزای اصلی مکانیکهای گیمپلی هستند که به موجب آنها علاقهمندان سری رزیدنت ایول از تجربه آن لذت خواهند برد.
با این وجود که در سومین بازی سری Dead Space تمرکز روی اکشن بوده است، اما دو بازی اول سری مذکور از اتمسفری وحشتانگیز و مکانیکهای مبارزه خلاقانه بهره میبرند. برای از بین بردن طیف گسترده دشمنان لازم است استراتژیهای متفاوتی را به کار ببرید. در عین حال عدم وجود HUD باعث شده است که تجربه بازی همهجانبه بوده و بازیکنان در فضای آن غرق شوند.
بازی Deadly Premonition
سازنده: استودیو Access Games
سال انتشار: ۲۰۱۰
پلتفرم: ایکس باکس 360، پلی استیشن 3، ویندوز و نینتندو سوییچ
با این وجود که جلوههای بصری استانداردهای لازم را ندارند، گیمپلی فاقد نقطه قوت است و صداگذاری در برخی مواقع شدیداً مضحک ظاهر میشود، اما ساختههای هیدتاکا سوئهیرو (Hidetaka Suehiro) یعنی سری بازیهای Deadly Premonition جزء برترین و در عین حال عجیب و غریبترین آثار سبک ترس و بقا هستند. درست است که این سری در جلب نظر منتقدین موفق نبوده است، اما اولین بازی آن طرفداران پروپاقرص بسیار داشته و توانسته است به یک اثر کالت تبدیل شود.
با وجود تمام ضعفها و اشکالات موجود در بازی Deadly Premonition، این اثر در بخشهایی که اهمیت زیادی دارند عملکرد عالی داشته است. بازی مذکور سرگرمکننده و در عین حال درگیرکننده است و مهمتر از همه در مواقعی میتواند به شدت ترسناک باشد. علیرغم اینکه هیدتاکا سوئهیرو در بازی Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise افت کرده و اثری بیرحم و توهینآمیز را به وجود آورده است، اما همچنان باید از بازی Deadly Premonition به عنوان یک شاهکار پر اشکال یاد کرد.
بازی Dying Light
سازنده: استودیو Techland
سال انتشار: ۲۰۱۵
پلتفرم: ویندوز، لینوکس، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4 و macOS
بازی Dying Light را میتوان حاصل ترکیب مجموعههای Resident Evil و Assassin’s Creed معرفی کرد. سری رزیدنت ایول دارای لوکیشنهای ترسناک با حضور زامبیهای کشنده است و در سری اساسینز کرید میتوانید آزادانه در محیط حرکت کرده و از مکانیکهای مبارزات نزدیک بهره ببرید. در کنار هم قرار گرفتن موارد گفته شده در بازی Dying Light باعث شدهاند که بازی مذکور بیش از دیگر بازیهای سبک ترس و بقا روی اکشن متمرکز باشد. این گفته اما بدان معنا نیست که این بازی در انجام وظیفه خود شکست خورده، بالعکس بازی Dying Light به عنوان یک اثر در سبک ترس و بقا عملکرد عالی داشته است.
مکانیکهای پارکور بازی که به خوبی اجرا شدهاند، بازیکنان را تشویق میکنند که دائماً در محیط حرکت کنند، منتهی وجود حجم زیادی از زامبیها باعث شده است که خطر همواره در کمین بوده و بازیکنان در تمام مواقع برای مبارزه آماد باشند. اگرچه این ویژگی ممکن است در مواردی مانع از ایجاد حس تنش و تعلیق شود، اما نوع دیگری از هیجان به واسطه آن به وجود میآید که به همان اندازه در جذب مخاطب مؤثر و موفق است.
بازی Parasite Eve
سازنده: کمپانی Square
سال انتشار: ۱۹۹۸
پلتفرم: پلی استیشن
در شرایطی که در دهه هشتاد و نود میلادی سبک نقشآفرینی (RPG) تحت تسلط کمپانی Square (اسکوئر) قرار داشت، در شگفتی و تعجب همگان این کمپانی تصمیم میگیرد تا به سراغ سبک ترس و بقا برود. با توجه به سابقه درخشان کمپانی مذکور، بازی Parasite Eve در عین قرار داشتن در بین برترین بازیهای ترسناک کنسول پلی استیشن، نتوانست آنطور که باید و شاید شگفتآور ظاهر شود.
بازی Parasite Eve که از لحاظ ظاهری و موسیقی عملکردی فوقالعاده داشته است، دارای طیف گستردهای از دشمنان منحصربهفرد و ترسناک است. دنبالههای بازی مذکور که حاوی موارد ذکر شده هستند، از محیطهایی با طراحی بهتر بهره برده و به آنها پازلهای چالش برانگیزی اضافه شده است. با این وجود که کنترل بازیهای Parasite Eve II و The 3rd Birthday به خوبی نسخه اول سری نیستند و از روش منسوخ شده استفاده میکنند، اما تجربههای ارزشمندی هستند که علاقهمندان سبک ترس و بقا از آنها لذت خواهند برد.
بازی Silent Hill
سازنده: Team Silent
سال انتشار: ۱۹۹۹
پلتفرم: پلی استیشن و Game Boy Advance
در طول تاریخ سبک ترس و بقا آثار بسیاری تلاش کردند که با سری رزیدنت اویل رقابت کنند، اما هیچیک از آنها نتوانستند موفقتر از مجموعه Silent Hill محصول کمپانی کونامی (Konami) ظاهر شوند. بازیهای سری مذکور جزء ترسناکترین آثار هستند و برخی از وحشتناکترین لحظات تاریخ را در خود جای دادهاند. به جای آنکه تنها روی جامپ اسکر تکیه شود، سازندگان تمام توان خود را به کار بستند تا تریلرهای روانشناسانهای را خلق کنند که هم روایتهای کابوس-مانند داشته باشند و هم محیطهای آنها لرزه به اندام بازیکنان میاندازند.
از سالها پیش شایعات مربوط به معرفی بازی جدیدی از سری سایلنت هیل همواره نقل محافل بوده و مخاطبین بسیاری در انتظار انتشار اخباری از آن هستند که این امر ناشی از اشتیاق بیپایان علاقهمندان به سری مذکور است. فارغ از اینکه بازی جدید مجموعه Silent Hill معرفی شود یا خیر، سری ذکر شده حاوی بازیهای فوقالعادهای است که همانند روزهای اول انتشار ارزشمند هستند. درست است که با استانداردهای امروزی این بازیها عالی به نظر نمیرسند اما این نکته حائز اهمیت است که جلوههای بصری هیچگاه نقطه قوت مجموعه سایلنت هیل نبوده است.
بازی The Evil Within
سازنده: استودیو Tango Gameworks
سال انتشار: ۲۰۱۴
پلتفرم: پلی استیشن 4، پلی استیشن 3، ویندوز، ایکس باکس وان و ایکس باکس 360
بین مجموعههای The Evil Within و Resident Evil شباهتهای انکارناپذیری وجود دارد که این امر به دلیل حضور تاثیرگذار شینجی میکامی (Shinji Mikami) در تیم سازنده آنها منطقی جلوه میکند. در واقع او خالق سری رزیدنت ایول بوده و اولین بازی آن را در سال ۱۹۹۶ کارگردانی کرده است. پس از حضور در استودیوهای مختلف و حضور در تیم تولید بازیهای متعدد، در نهایت شینجی میکامی استودیو تانگو گیمورکس را تاسیس و بازی The Evil Within را عرضه کرد.
این بازی که اثری به شدت ترسناک است، دارای محیطهای کابوس-مانند بوده و برخی از وحشتناکترین هیولاهای تاریخ بازیهای ویدیویی در آن حضور دارند. در بازی The Evil Within مخفی شدن به اندازه در اختیار داشتن مهارتهای لازم برای از بین بردن دشمنان اهمیت دارد. همچنین هر یک از باسهای بازی چالش منحصربهفردی را پدید میآورند که به واسطه آن از تکراری شدن بازی جلوگیری میشود. بازی The Evil Within 2 همانند نسخه اول سری مذکور تجربهای لذتبخش و چشمگیر است، با این تفاوت که داستان آن در حد و اندازههای بازی The Evil Within ظاهر نمیشود.
بازی The Walking Dead
سازنده: استودیو Telltale Games
سال انتشار: ۲۰۱۲
پلتفرم: ویندوز، ایکس باکس وان، ایکس باکس 360، پلی استیشن 4، پلی استیشن 3، نینتندو سوییچ، اندروید و …
حقیقت دارد که استودیو تل تیل گیمز در گیمپلی چندان عملکرد خوبی نداشته و در این بخش بدون اشکال نیست، اما در مقابل این استودیو آثاری را منتشر کرده که از داستانی فوقالعاده بهره میبرند. بازی The Walking Dead که حکم برگ برنده استودیو مذکور را دارد، به خوبی ویژگی ذکر شده را به نمایش میگذارد. در این بازی با شخصیت کلمنتاین داستانی پرفراز و نشیب را دنبال میکنیم که در بسیاری مواقع شدیداً خشن و نفسگیر ظاهر میشود.
به واسطه پرداخت عالی شخصیتها، خیلی زود به آنها عادت میکنید و مرگ و زندگیشان برای شما اهمیت پیدا میکند. زمانی که متوجه میشوید تصمیمهای اشتباه منجر به کشته شدن شخصیت محبوبتان خواهد شد، این انگیزه در وجود شما به وجود میآید که فکر شده تصمیمگیری کنید. مدت زمان کوتاهی که برای اتخاذ تصمیم مناسب در اختیارتان قرار میگیرد نیز باعث پدید آمدن حسهایی همچون استرس و تنش میشود. این امر در تمام لحظات بازی وجود دارد و تا پایان نیز به قوت خود باقی خواهد ماند.
شما هم جزء طرفداران سری Resident Evil هستید و از تجربه نسخههای مختلف آن لذت بردهاید؟ آیا برای عرضه بازی Resident Evil Village لحظهشماری میکنید؟ بازیهای معرفی شده بالا را تجربهکردهاید؟ نظرات خود را با ما در تیلنو در میان بگذارید. اگر پیش از انتشار بازی Resident Evil 8 قصد تجربه بازیهای قبلی مجموعه رزیدنت اویل را دارید میتوانید جهت خرید بازیهای Resident Evil 3 و Resident Evil 2 به صفحه آنها در فروشگاه تیلنو مراجعه کنید.
منبع: GameRant