راهنمای راه‌اندازی و استفاده Xbox Series X/S, کنسول Xbox Series X/S

راهنمای مدیریت حافظه ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس

مایکروسافت

بعد از معرفی و انتشار کنسول‌های های نسل نهمی مایکروسافت، گیمر‌ها نگران نبود حافظه کافی برای نصب بازی‌های خود روی ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس شدند. همراه تیلنو باشید تا بگوییم چطور می‌توان حافظه کنسول‌های جدید مایکروسافت را مدیریت کرد.

همیشه یکی از نکات مهم در کنسول‌های بازی، حافظه آن‌ها است. مقدار فضایی که در اختیار گیمر قرار می‌گیرد علاوه ‌بر نصب بازی‌های مختلف، امکان ذخیره‌سازی اسکرین‌شات‌ها و ویدئو‌های مختلف را فراهم می‌کند. نیازی به توضیح این که چرا نصب بازی‌های مختلف روی کنسول امری اجتناب ناپذیر است نداریم. بازی‌های آنلاین و تفننی در کنار بازی‌های داستان محور و جدی، بیشتر اوقات بازی‌های انتخابی گیمر‌ها برای بازی‌های نصب شده روی کنسول‌ها هستند. فرض کنید بازی جدیدی را برای تجربه با دوستانتان تهیه کردید و دوست دارید بازی نیمه تمام کنسول خود را نیز با حوصله به اتمام برسانید، بدون ‌شک دوست ندارید با کمبود فضا مواجه شده و مجبور به حذف یکی از بازی‌های خود شوید یا نتوانید بازی جدید خود را نصب کنید. ذخیره اسکرین‌شات‌‌ها و ویدئو‌های مختلف شاید برای بعضی‌ها آنچنان اهمیت نداشته باشد اما اگر کمی دقیق‌تر نگاه کنیم، می‌توان حجم عظیم ویدئو‌ها و اسکرین‌شات‌های مختلف گیمر‌ها را در فضا مجازی مشاهده کرد. بعد از معرفی جامع کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت، بعضی گیمر‌ها نگران فضای در دسترس خود شدند. ایکس باکس سری ایکس یک ترابایت حافظه SSD روی خود جا داده که ۸۰۲ گیگابایت از آن در دسترس است. ایکس باکس سری اس نیز به عنوان مدل اقتصادی مایکروسافت در این نسل، با ۵۱۲ گیگابایت حافظه SSD وارد میدان شده که ۳۶۴ گیگابایت از آن در دسترس گیمر‌ها قرار می‌گیرد. حجمی که بخصوص روی ایکس باکس سری اس می تواند برای بعضی گیمر‌ها مشکل ساز باشد و آن‌ها را مجبور به نگهداری تعداد کمی از بازی‌ها روی کنسول خود کند. در ادامه همراه ما باشید تا بگوییم چطور می‌توان حافظه این کنسول‌ها را مدیریت کنید. راستی اگر قصد خرید کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت را دارید بد نیست قبل از آن مقاله کار‌هایی که قبل از خرید ایکس باکس سری ایکس و اس باید انجام دهید را نیز مطالعه کنید.

معماری ولوسیتی (Velocity) می‌تواند نگرانی‌ها را کاهش دهد

Velocity Tilno Blog

بعد از معرفی‌ کنسول‌های نسل نهمی، مایکروسافت روی معماری جدید خود یعنی ولوسیتی (Velocity) بسیار مانور داد و این معماری را یکی از نماد‌های اصلی کنسول‌های جدید خود کرد. اعتماد مایکروسافت به ولوسیتی تا جایی پیش رفت که جیسون رونالد، مدیر رئیس بخش مدیریت برنامه‌ریزی تیم ایکس‌باکس، در بیانه‌ای اعلام کرد:

اگر پردازنده شخصی‌سازی شده ما قلب ایکس باکس به حساب بیاید، معماری ولوسیتی روح آن است.

اگر بخواهیم توضیح کوتاهی درباره معماری ولوسیتی داشته باشیم می‌توان این‌طور تعریف کرد که با این معماری، سرعت لودینگ‌ها به شدت بالا می‌رود و حجم بازی‌ها، بدون آسیب رسیدن به کیفیت آن‌ها کاهش می‌یابد. سرعت بالای SSD کنسول‌های مایکروسافت در کنار معماری ولوسیتی به توسعه‌دهنده‌ها اجازه می دهد بدون نگرانی مشغول ساخت بازی خود شوند و نگرانی بایت حذف کردن سریع بخش‌های اضافه در حین تجربه کاربر و افزایش زمان لودینگ‌های بازی نداشته باشند. در ضمن با کمک معماری جدید ایکس باکس، مشکل لود نشدن تکسچر‌ها (بافت‌ها) نیز تا حد زیادی رفع خواهد شد. ایکس باکس سری ایکس و اس به الگوریتم شخصی‌سازی شده خاصی مجهز شده‌اند که باعث می‌شود سازنده‌ها بتوانند بدون هیچ آسیبی به بافت‌ها، حجم مورد نیاز آن‌‌ها را تا حد زیادی کاهش دهند. برای مثال بدون‌شک تا به امروز در بازی‌های جهان باز شاهد بوده‌اید که از فاصله دور کیفیت یکی از سنگ‌ها یا درخت‌های بازی کم باشد اما وقتی به نزدیکی آن می‌رسید، ناگهان بافت‌ها لود شده و کیفیت اصلی به شما نمایش داده شود؛ با ویژگی‌های معماری جدید ردموندی‌ها دیگر خبری از این موضوع نخواهد بود و همه بافت‌ها به راحتی لود خواهند شد. ویژگی لود شدن بافت‌ها بخصوص در دورنماها می‌تواند صحنه‌های بی‌نظیری خلق کند. با توجه به اطلاعات بالا بنظر می‌رسد معماری ولوسیتی می تواند تا حد زیادی به مدیریت حافظه کنسول‌های نسل نهمی ردموندی‌ها کمک کند و خیلی از نگرانی‌ها را به فراموشی بسپارد.

حجم بازی ‌های ایکس باکس سری اس کمتر خواهد بود

ایکس باکس سری اس

در بالا توضیحات کلی درباره معماری ولوسیتی ارائه کردیم اما خبر خوب دیگری برای افرادی که قصد خرید ایکس باکس سری اس را دارند نیز وجود دارد. با توجه به اطلاعات منتشر شده، حجم بازی ها روی ایکس باکس سری اس به مراتب کمتر از ایکس باکس سری ایکس خواهد بود. کم حجم‌تر بودن بازی‌های سری اس نسبت به سری ایکس، می‌تواند تا حد زیادی فضای ذخیره‌سازی کم این کنسول را پوشش دهد. تا به امروز مایکروسافت حجم خیلی از بازی‌ها روی ایکس باکس سری اس را مشخص کرده و می‌توانیم به وضوح تفاوت حجم‌ها در کنسول‌های مایکروسافت را ببینیم. برای مثال بازی Sea of Thieves برای اجرا روی Xbox Series X نیاز به ۴۷ گیگابایت فضای خالی دارد اما برای اجرا روی Xbox Series S این عدد به تنها ۱۷ گیگابایت کاهش پیدا می‌کند. با توجه به این اطلاعات و بکارگیری معماری ولوسیتی، بنظر می‌رسد مایکروسافت فکر همه جای کار را کرده است. در این تصویر می‌توانید به خوبی تفاوت حجم بازی‌های این دو کنسول را تماشا کنید.

Auto Updateها را خاموش کنید

ایکس باکس سری ایکس

یکی دیگر از نکته‌هایی که بعد از خرید کنسول‌های جدید مایکروسافت بهتر است انجام دهید، خاموش کردن بروزرسانی‌های خودکار بازی‌ها است. به طور معمول وقتی به اینترنت وصل شوید با روشن بودن این گزینه، ایکس باکس سری ایکس و اس به صورت خودکار شروع به دانلود آپدیت‌های جدید کرده و علاوه‌بر حجم اینترنت، فضای ذخیره‌سازی شما را نیز اشغال می‌کند. بروز بودن بازی‌ها مهم است؟ به البته اما برای بازی‌هایی که قصد دارید تجربه کنید، نه آن‌هایی که گوشه کنسول جا خوش کرده‌اند و هیچ استفاده‌ای ندارند. بعد از خاموش کردن Auto Update‌، بازی‌هایی که قصد تجربه آن‌‌ها را دارید بروز نگه داشته و بقیه را فعلا بی‌خیال شوید. بعد از خاموش کردن این حالت دیگر نیازی نیست اگر قصد دانلود چیزی را داشتید پشت صف‌های طولانی منتظر مانده و کلی وقت باارزشتان را تلف کنید.

برای خاموش کردن Auto Update طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • دکمه ایکس باکس را فشار داده و وارد تنظیمات شوید.
  • قسمت Profile & system > بخش  Settings > قسمت System > گزینه Updates.
  • گزینه Keep my console up to date را غیر فعال کنید.

حال اگر بعد از خاموش کردن این گزینه، اگر قصد دانلود برنامه‌های بروز خود کنسول و بازی‌ها را داشتید، طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • دکمه ایکس باکس را فشار داده و وارد تنظیمات شوید.
  • قسمت Profile & system > بخش  Settings > قسمت System > گزینه Updates.
  • بعد از ورود به این بخش اگر عبارت Console update available را مشاهده کردید، بروزرسانی جدیدی منتشر شده است.
  • اگر با گزینه No console update available مواجه شدید، فعلا آپدیت جدیدی برای کنسول شما در دسترس نیست.

از حافظه ‌های جانبی برای نگهداری بازی ‌های Backwards Compatibility استفاده کنید

xbox series s ports

ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس از حافظه‌های جانبی برای ذخیره‌سازی بازی‌‌ها پشتیبانی می‌کنند. البته این پشتیبانی تنها مخصوص بازی‌های نسل‌های گذشته است که با قابلیت Backwards Compatibility روی کنسول‌های نسل نهمی اجرا می‌شوند. سیستم Backwards Compatibility، می‌توان گفت تمام بازی‌هایی که تا به امروز برای کنسول‌های مختلف مایکروسافت در طی نسل‌های اخیر منتشر شده‌اند را خیلی راحت به کنسول‌های جدید این شرکت اضافه کرده است و این بازی‌ها با رزولوشن بالاتر و تغییرات جزئی گرافیکی، در دسترس قرار دارند. اگر مثل خیلی از گیمر‌ها بازی‌های مهمی را از دست داده‌اید یا حتی هوس تجربه بازی‌های قدیمی به سرتان زده، خیلی راحت بازی‌ها را روی یک حافظه جانبی منتقل کرده و از تجربه آن‌ها لذت ببرید. دقت کنید که بازی‌های نسل نهمی، قابلیت اجرا روی حافظه جانبی را ندارند و باید حتماً در حافظه داخلی کنسول نصب شوند. آموزش کامل این که چطور بازی‌های مختلف را روی حافظه جانبی منتقل کنیم، در مقاله کار‌هایی که قبل از خرید ایکس باکس سری ایکس و اس داده شده است.

اسکرین‌شات‌‌ها و ویدئو‌های ضبط شده را به حافظه جانبی منتقل کنید

Xbox Series X & S

هرچند ضبط ویدئو روی کنسول‌های مایکروسافت به اندازه کنسول رقیب دیرینه یعنی سونی راحت نیست اما هنوز خیلی از گیمر‌ها، ذخیره و انتشار این محتواهای ضبط شده را دوست دارند و از این قابلیت هرچند محدود ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس استفاده می‌کنند. با توجه به رزولوشن بالای این کنسول‌ها، اسکرین‌شات‌‌ها و ویدئو‌های ضبط شده، حجم بالایی دارند و خیلی از فضای کنسول را اشغال می‌کنند. بهترین راه، انتقال این محتوا‌ها، روی حافظه‌های جانبی کنار بازی‌های Backwards Compatibility است.  با انجام این کار علاوه‌بر خالی‌شدن حافظه کنسول، باز هم خیلی راحت می‌توانید به ویدئو‌ها و اسکرین‌شات‌های خود دسترسی پیدا کنید.

باید بی‌خیال بعضی از بازی ‌ها شوید

ایکس باکس سری ایکس

با تمام راه‌کار‌های بالا، باز هم ممکن است که با کمبود فضا روی کنسول خود مواجه شوید. هیچ گیمری دوست ندارید بازی‌های خود را حذف کند و اگر فضای کافی در اختیارش قرار بگیرد، تمام بازی‌هایی که از روز اول تا به امروز تجربه کرده را نگه خواهد داشت. متاسفانه افزایش حجم بازی‌ها و محدودیت حافظه در دسترس، این امکان را از گیمر‌ها گرفته و چاره‌ای بجز نگهداری چند بازی محبوب باقی نگذاشته است. پس اگر شما هم کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت را تهیه کرده‌اید و به کمبود فضا برخوردید، چاره‌ای بجز حذف یک یا چندتا از بازی‌های کم‌تر استفاده شده خود، نخواهید داشت. بدون‌شک خود شما بهتر می دانید که کدام بازی ها را حذف کرده و کدام یک از آن‌ها را روی کنسول خود نگه دارید.

حافظه جانبی خریداری کنید

ایکس باکس

اگر با تمام این توضیحات باز هم به مشکل برخورد کردید، راه چاره دیگری پیش روی شما است، خرید حافظه‌های جانبی رسمی مایکروسافت برای ایکس باکس سری ایکس و اس. بعد از عرضه کنسول‌ها، مایکروسافت از حافظه‌های SSD یک ترابایتی با قیمت ۲۲۰ دلار رونمایی کرد. این حافظه‌ها به اسلات مخصوص خود روی کنسول منتشر شده و فضای ذخیره‌سازی کنسول شما را تا حد زیادی افزایش می‌دهند. قیمت بالای این حافظه‌های اکسترنال یکی از مشکلات عمده در خرید آن‌ها است اگر با راه‌های بالا به نتیجه‌ای نرسیدید، چاره دیگری پیش روی شما نخواهد بود.

شما چطور حافظه کنسول خود را مدیریت می‌کنید؟ راه‌های دیگری برای مدیریت حافظه کنسول ایکس باکس سری ایکس و اس خود دارید؟ نظرات خود را با تیم تیلنو و کاربران آن به اشتراک بگذارید.

با توجه به آغاز نسل نهم بازی‌های ویدیویی اگر قصد دارید با کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت به نسل جدید کوچ کنید می‌توانید با مراجه به صفحه خرید ایکس باکس سری ایکس و  خرید ایکس باکس سری اس کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت را از فروشگاه تیلنو تهیه فرمایید. درضمن، امکان خرید کنترلر ایکس باکس سری ایکس و اس نیز از فزوشگاه فراهم است و می‌توانید این کنترلر را نیز با بهترین قیمت تهیه کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *