بازی, یادداشت

درس‌هایی که بازی Gotham Knights می‌تواند از بازی Marvel’s Avengers بگیرد

بازی Gotham Knights

بازی Gotham Knights تا حدودی قرار است روندی مشابه با بازی Marvel’s Avengers را در پیش بگیرد و از چند ابرقهرمان در داستان خود بهره ببرد. اما این بازی چگونه می‌تواند از اشتباهاتی که بازی Marvel’s Avengers به آن‌ها دچار شد فاصله بگیرد؟

بازی Gotham Knights

بازی Marvel’s Avengers که یکی از موردانتظارترین بازی‌های سال بود، پس از مدت‌ها منتشر شد و نتوانست آن طور که باید طرفداران و منتقدان را راضی نگه دارد و دچار اشتباهاتی شد که می‌تواند در نهایت به ضرر آن تمام شود. سازنده‌ی این بازی، قصد داشت در کنار روایت داستان یک گروه ابرقهرمانی که قصد حمایت از زمین را دارند، یک تجربه‌ی آنلاین و Co-Op هم به آن اضافه کند تا بتواند بازی خود را برای مدت زمانی طولانی‌تر در الویت بازیکنان قرار دهد. اما همین سیاست Live Service بودن بازی انتقام جویان، باعث شد که مشکلات مختلفی برای آن به وجود آید و بازی از اهداف و آرمان‌هایی که گیمر‌ها انتظار داشتند، دور و دور‌تر شود.

بازی Gotham Knights که در مراسم DC FanDome 2020 معرفی شد، حداقل از لحاظ ایده‌ها و کلیت بازی، تا حدودی به بازی Marvel’s Aevengers شبیه است و قصد دارد که رویکرد مشابهی را با آن در پیش بگیرد. البته که ایده‌ی داستانی این بازی، به شدت فوق العاده و جذاب است، اما پتانسیل تبدیل شدن به یک شکست را دارد. سازندگان این بازی چالش بزرگی را در طراحی شهر گاتهام دارند، آن‌ هم در زمانی که این شهر، بزرگ‌ترین نگهبان و حامی خود، یعنی بتمن را از دست داده است. استودیو WB Games Montreal، سازنده‌ی بازی Gotham Knights، باید در حین نبود شوالیه‌ی تاریکی، دنیایی را خلق کند که بتواند در مقابل دید بازیکن، منطقی و متعادل به نظر برسد. علاوه بر این موضوع، توسعه دهندگان باید مراقب باشند تا اشتباهات بازی Marvel’s Avengers را در بخش آنلاین، تکرار نکنند.

دوری از سیاست‌های Game As A Service

بازی‌های game As a Service یا Live Service، به آثاری گفته می‌شود که قصد دارند محتویات بسیاری را پس از عرضه‌ی رسمی، به بازی اضافه کنند و تا مدت‌ها سرور‌های بازی خود را زنده نگه دارند. به عبارتی دیگر، سازندگان این دسته از بازی‌ها، اکثر تمرکز درآمدزایی خود را برای زمان پس از عرضه‌ی رسمی بازی می‌گذارند و با انتشار به روزرسانی‌های مختلف و پرداخت‌ها درون برنامه‌ای، قصد دارند بازیکنان را در دنیای خود نگه دارند. بازی‌هایی مانند Fortnite، Destiny و Warframe جزء این دسته از آثار هستند که همواره به روز رسانی‌های متعددی را برای بازیکنان منتشر می‌کنند.

بازی Marvel’s Avengers هم از ابتدای معرفی، نشان داد که قصد دارد به یک بازی Live Service تبدیل شود و علاوه بر کمیپن داستانی، بخش آنلاینی به بازی اضافه کند که بتواند بازیکنان را برای یک مدت زمان طولانی در بازی نگه دارد. اما موضوع این جا است که اکثر طرفداران این بازی، برای دیدن یک داستان جذاب از دنیای ابرقهرمانی خود به خرید این بازی دست زده‌اند و تعداد افرادی که قصد داشته‌اند برای یک مدت زمان طولانی به تجربه‌ی بخش آنلاین بپردازند، به مراتب کم‌تر از گروه اول هستند. اما استودیو Crystal Dynamics، سازنده‌ی بازی Marvel’s Avengers، متوجه این موضوع مهم نشد و با قاطعیت بازی خود را به عنوان یک Game As a Service روانه‌ی بازار کرد. همین مورد، باعث شد که سازندگان، توجه اصلی خود را از روی بخش داستانی بردارند و آن را بر روی سایر بخش‌های درآمدزای بازی، قرار دهند. این روند به گونه‌ای پیش رفت که باعث شد بخش داستانی، تحت تاثیر سیاست‌های آنلاین بازی قرار بگیرد و نتواند به ارائه‌ی یک داستان ابرقهرمانی و در خور یک بازی جریان اصلی، بپردازد.

بازی Marvel's Avengers

اگر بخواهیم در این موضوع دقیق‌تر شویم، باید بدانید که استودیو Crystal Dynamics، به خاظر راهبردهایی که یک بازی Live Service می‌طلبد، مجبور شد تصمیمات غیر منطقی را در مورد سستم Loot بازی انجام دهند. به عبارتی دیگر، بازی Marvel’s Avengers شما را در بیش‌تر جاهای بازی مجبور می‌کند که به Loot محیط بازی بپردازید تا بتوانید آیتم‌های مورد نظر را به دست آوردید و از طرف دیگر، از آن جایی که بخش داستانی این بازی با بخش آنلاین آن در یک جهت حرکت می‌کنند، مکانیک‌ها و عناصر آن‌ها با یکدیگر مشابه شده است و از آن جایی که بخش آنلاین دارای پرداخت‌های درون برنامه‌ای است، روی کمپین بازی هم تاثیر گذاشته است. به هیمن دلیل، فرقی نمی‌کند که بازیکن آنلاین باشد یا آفلاین، او باید بارها به گشت و گذار در محیط‌های تکراری بازی بپردازد تا بتواند آیتم‌های موردنظر خود را پیدا کند.

بازی Gotham Knights هم ممکن است در هنگام زمان عرضه‌ی خود به این مشکل دچار شود. ما در نمایش‌های بازی مشاهده کردیم که هر یک از چهار شخصیت موجود در بازی، داری آیتم‌ها و لباس‌های مختلفی هستند. به همین دلیل، می‌توان حدس زد که پرداخت‌های درون برنامه‌ای را در جای جای این بازی، مشاهده خواهیم کرد و باید برای به دست آوردن برخی از آیتم‌ها، مجبور به پرداخت بک مبلغ مشخص شویم. البته این مورد هنوز تایید نشده است و ممکن است که خبری از پرداخت‌های درون برنامه‌ای در بازی Gotham Knights نباشد و امکان به دست آوردن آیتم‌ها با پیش روی در روند بازی، در پیش و روی بازیکن قرار گیرد.

سیستم Loot و پرداخت‌های درون برنامه‌ای تنها نگرانی‌های ما در مورد بازی Gotham Knights نیستند. بازی Marvel’s Avengers نشان داد که یک بازی ابرقهرمانی، حداقل در زمان حاضر، پتانسیل تبدیل شدن به یک بازی Live Service را ندارد. سازندگان بازی Gotham Knights هم باید متوجه این موضع شوند و آن را در نظر بگیرند. البته با توجه به اطلاعات منتشر شده، استودیو WB Games Montreal حداقل در حال حاضر، تصمیم به اجرای چنین راهبردی را ندارد. آن‌ها اعلام کرده‌اند که به طور تقریبی تمام حجم محتویات بازی، در روز عرضه‌ی آن در دسترس خواهد بود و بازیکنان نیازی نیست برای دسترسی به بخش‌های مختلف بازی، هیچگونه هزینه‌ی اضافی پرداخت کنند.

بازی Gotham Knights

بخش Co-op، در حد یک محتوای اضافی

همان طور که گفته شد، بسیاری از طرفداران برای شنیدن یک داستان ابرقهرمانی جذاب به تهیه‌ی بازی اقدام می‌کنند. اما بازی Marvel’s Avengers آن طوری که باید بر روی بخش داستانی مانور نمی‌دهد و همواره قصد دارد که بخش آنلاین بازی را به طور اجباری هم که شده، در بازی قرار دهد. حتی در کمپین داستانی بازی که Reassemble نام دارد و قرار است یک تجربه‌ی داستانی را ارائه دهد، یک بخش Co-Op هم اضافه شده. با قاطعیت می‌توان گفت که قرار دادن چنین قسمتی در بخش داستانی، یک کار اضافی است و ممکن است بسیاری از بازیکنان، تنها قصد داشته باشند که حداقل در بخش داستانی، اثری از عناصر آنلاین مشاهده نکنند و به تجربه‌ی یک داستان جذاب بپردازند. همین مورد، باعث نارضایتی برخی از منتقدان و کاربران شده است. به عبارتی دیگر، با این که بازی Marvel’s Avengers دارای بخش داستانی جذاب و مفصلی است، سیاست‌های Game As a Service باعث شده که این بخش، از آن چه که باید می‌بود، فرسنگ‌ها فاصله بگیرد. به جرأت می‌توان گفت که این کار، یک حجم بزرگ از یکپارچگی و جذابیت Reassemble را گرفته است و نمی‌گذارد که شخصیت‌های موجود در بازی، به روایت داستان نجات زمین و نبردهای مختلف و متنوع، بپردازند.

بازی Gotham Knights هم باید از این مورد درس‌های زیادی بگیرد. از آن جایی که این اثر هم می‌خواهد به روایت یک داستان در کنار بخش آنلاین بپردازد، ممکن است که در برخی از زمینه‌ها به مشکل بخورد. همان طور که در مراسم معرفی بازی و تریلر گیم پلی هم اشاره شد، بازی Gotham Knights قصد دارد به ارائه‌ی یک بخش Co-Op هم بپردازد که به نوعی، داستان بازی را کامل کند و به عنوان یک مکمل شناخته شود. هر چند که اشاره شد که بازیکن می‌تواند تمام بخش داستانی را به صورت‌ آفلاین تمام کند، ممکن است که برخی از ایرادات در این مورد ظاهر شود. اگر استودیو WB Games Montreal بخواهد از این امتحان سربلند بیرون آید، باید بخش Co-Op را به گونه‌ای در لایه‌های داستانی قرار دهد که خارج از دایره‌ی روایت وقایع قرار گیرد. به عبارتی دیگر، توسعه دهندگان باید گیم پلی بازی خود را به گونه‌ای طراحی کنند که آفلاین بودن نتواند ضربه‌ی خاصی به بازی بزند.

برای این که موضوع را بهتر متوجه شوید، به سراغ یک مثال می‌رویم. اگر بازی Gost Recon: Wild Lands را تجربه کرده باشید، به احتمال زیاد با عناصر آنلاین و Co-Op آن آشنایی دارید. این بازی هدف اصلی خود را بر روی این گذاشته بود که بازیکنان مراحل مختلف را، با دوستان خود پشت سر بگذارند و با هماهنگی کامل، در جریان داستان و ماموریت‌های مختلف قرار گیرند. اما با این که شما می‌توانستید تمام خط داستانی بازی را به صورت آفلاین بازی کنید، اما هوش مصنوعی یاران شما در این بخش، به شدت ضعیف بود و شما به طور رسمی، در تمامی مراحل موجود در بازی تنها بودید و یاران شما حکم یک پرکننده‌ی فضای بازی را داشتند. البته از آن جایی که گوست ریکان، به طور اصلی یک بازی چند نفره است و قصد دارد از ابتدای اثر، بازیکن را در شریان بخش آنلاین قرار دهد، نمی‌توان خرده‌ای از آن گرفت و حتی می‌توان قرار دادن قابلیت بازی به صورت آفلاین در آن را، تحسین کرد.

اما بازی Gotham Knights قصد دارد که به یک بازی داستان محور تبدیل شود که در کنار روایت جذاب داستان آن، یک بخش آنلاین نه چندان مهم هم قرار دارد؛ یا حداقل ما با توجه به نمایش‌های بازی چنین متوجه شدیم. همان طور که در تریلر‌های بازی مشاهده کردیم، بازی Gotham Knights می‌خواهد یک داستان خاص و جدید را تعریف کند که کم‌تر مانند آن را مشاهده کرده‌ایم. پس، اگر شرایط این گونه پیش نرود و شوالیه‌های گاتهام به یک بازی آنلاین محور تبدیل شود، آن موقع است که می‌توانیم آن را به عنوان یک اثر ناامید کننده بشناسیم، چرا که در آن زمان، سازندگان کاربران خود را فریب داده‌اند و قصد دارند تا از بخش آنلاین بازی، درآمد بیش‌تری کسب کنند. اما از طرفی دیگر، اگر بازی Gotham Knights به طور واقعی تمرکز خود را بر روی یک داستان جذاب بگذارد و بخش آنلاین بازی هم به صورت یک قسمت تنفننی در روند آن قرار گیرد، می‌توانیم این اثر را به عنوان یک بازی موفق بشناسیم. البته این مهم در زمانی به واقعیت می‌پیوندد که سایر بخش‌های بازی، به صورت متعادلی در رویکرد بازی قرار گیرند و ضعف خاصی را از خود نشان ندهند. البته با توجه به شناختی که از بازی Batman: Arkham Origins و استودیو WB Games Montreal داریم، می‌توانیم نتیجه بگیریم که با یک بازی قابل احترام روبرو خواهیم شد.

بازی Gotham Knights

نکات مثبت بازی Marvel’s Avengers

درست است بازی Marvel’s Avengers ایراداتی دارد که بازی Gotham Knights می‌تواند از تکرار آن‌ها دوری کند، اما به عنوان یک بازی ابرقهرمانی و Co-OP، می‌تواند از نکات مثبت این بازی بسیار پر هزینه نیز استفاده کند. بازی Marvel’s Avengers با این که شخصیت‌های بسیاری را در خود جا داده بود، اما هیچ گاه شتاب زده عمل نمی‌کند و آرام آرام قصه‌ی اوریجینال خود را تعریف می‌کند. اگر این شتاب زدگی معروف که در فیلم های ابرقهرمانی چند سال اخیر شاهد آن بودیم، در انتقام جویان هم تکرار می‌شد می‌توانست بازی را به شکست بزرگ‌تری تبدیل کند و آن را به عنوان یک بازی فاقد ارزش تجربه بشناساند. اما تیم Crystal Dynamics باتجربه عمل کرد و شخصیت‌های متعدد داستان خود را به گونه‌ای به کار گرفت که در داستان اضافی به چشم نیایند و هر کدام نقش خاص خود را در طول روایت بگیرند. البته این ماهیت ویدیو گیمی انتقام جویان بود که باعث شد داستان این اثر به یک فاجعه تبدیل نشود. برای این که دلیل این موضوع را متوجه شوید، به سراغ یک مثال دیگر خواهیم رفت.

اگر جزء طرفداران فیلم‌های ابرقهرمانی هستید، به احتمال زیاد فیلم «لیگ عدالت» که در سال ۲۰۱۶ اکران شده را دیده‌اید. این فیلم، نمونه‌ی بارز یک داستان شتاب زده است که حاضر شد برای غرق شدن در یک استخر پر از دلار، ارزش‌های هنری خود را زیر پا گذارد. «لیگ عدالت» قصد داشت راهی که مارول در طی ده سال آن را طی کرد، در عرض یک شب پشت سر بگذارد  و بتواند دنیای ابرقهرمانی سینمایی خود را بنا کند و تکه تکه‌ی آن را با یک چسب نه چندان مرغوب، وارد حلق تماشاچیان کند. اما چه دلیلی باعث شد که از لیگ عدالت به عنوان یک فاجعه یاد کنیم؟ همان طور که می‌دانید میانیگن طول یک فیلم سینمایی به طور معمول دو ساعت و در برخی مواقع، نهایت تا سه ساعت است. به عبارتی دیگر، این هویت سینمایی لیگ عدالت بود که باعث شد آن را با این صفات منفی به یاد آوریم. DC قصد داشت در عرض یک فیلم دو ساعته، شخصیت‌های معروف خود را جا کند. شخصیت‌هایی که شاید روند تکامل آن‌ها بیش از ۱۰۰ سال طول کشیده است و مدت‌ها تیم بزرگی را برای نوشتن داستان‌های رنگارنگ به کار گرفته‌. بدیهی است که نمی‌توان این شخصیت‌ها در عرض دو ساعت و در قالب یک فیلم سینمایی جا داد و انتظار داشت که به یک موفقیت تبدیل شود.

پس با توجه به این مثال، دلیلی که باعث شد بازی Marvel’s Avengers در داستان گویی موفق شود، این است که این اثر یک بازی ویدیویی است و ساعت‌های زیادی برای داستان گفتن و شخصیت پردازی دارد. شاید اگر نویسنده‌های بازی انتقام جویان روی لیگ عدالت کار می‌کردند، با اثر مشابهی روبرو می‌شدیم، اما از آن جایی که آن‌ها وقت بیش‌تری برای معرفی کردن دنیای خود به مخاطب داشتند، موفق شدند یک داستان ابرقهمرمانی و حماسی استاندارد را بسرایند. بازی Gotham Knights هم باید از این رویه پیروی کند. منظور از این حرف، آن نیست که سازندگان این بازی باید داستان را به طور بیهوده‌ای کش دهند، بلکه باید از وقت به نسبت طولانی خود برای داستان سرایی استفاده کنند. حال اگر آن‌ها این کار را هم به خوبی انجام دادند و موفق شدند داستان اعضای Batfamily را به خوبی به نمایش بکشند، باید فکری برای فلسفه‌ی نام بازی خود کنند.

در واقع، معادل فارسی نام بازی «شوالیه‌های گاتهام» است. همه‌ی ما وقتی که نام شوالیه‌ی گاتهام را می‌شنویم، یاد همان بچه یتیم میلیاردر معروف می‌افتیم. استودیو WB Games Montreal قصد دارد داستان دنیای بتمن را بدون حضور خود بروس وین تعریف کند. این کار مانند آن است که بخواهیم در مورد یک ورزشکار معروف مستندی درست کنیم و در عین حال، هیچ اشاره‌ای به وجود او نکنیم و تنها اسم مستند را به نام او بزنیم. پس نویسنده‌های بازی Gotham Knights باید روند را به گونه‌ای در پیش بگیرند که بتوانند گاتهامی بدون بتمن را درست کنند؛ و این مهم، به شدت سخت و چالش برانگیز است و تلاش‌های شبانه روزی بسیاری را می‌طلبد.

بازی Marvel's Avengers

چالش‌های این بازی در داستان سرایی در این نقطه به پایان نمی‌رسد و هنوز هم مصائبی بر سر راه وجود دارد. همان طور که گفته شد، بازی Marvel’s Avengers از هویت ویدیو گیمی خود استفاده کرد تا از «لیگ عدالت زدگی» فرار کند و بتواند یک داستان معقول را ارائه دهد. بازی Gotham Knights هم باید چنین الگویی را برای خود انتخاب کند. علاوه بر این مورد، اعضای استودیوی کانادایی WB Games Montreal باید اعضای چهار گانه‌ی «خانواده‌ی بتمن» رابه خوبی برای مخاطب خود تعریف کنند. مشخص است که استودیو Crystal Dynamics کار راحت‌تری را در این زمینه پشت سر گذاشت؛ چرا که آن‌ها از شخصیت‌هایی اسنفاده کردند که نه تنها به عنوان معروف‌ترین چهره‌‌های دنیای کمیک بوک شناخته می‌شوند، بلکه چند تا از شناخته شده‌ترین شخصیت‌های سینمایی تمام دوران هم هستند. درست است که دنیا سینمایی و ویدیوگیمی مارول هیچ ارتباطی با هم ندارد، اما هر دوی آن‌ها از شخصیت‌های مشترکی مانند بیوه‌ی سیاه، مردآهنی، ثور و کاپیتان آمریکا استفاده می‌کنند. بنابراین، کسی که به سراغ تجربه‌ی بازی Marvel’s Avengers می‌رود، به طور حتمی نباید جزء دسته‌ی خوره‌های کیمک بوک باشد و اگر حتی سالی چند فیلم هم مشاهده کند، این شخصیت‌ها را می‌شناسد. اما قضیه‌ی بازی Gotham Knights کمی متفاوت است.

بازی «شوالیه‌های گاتهام» قصد دارد از چهار شخصیت برای تعریف داستان خود استفاده کند که مانند اعضای لیگ عدالت یا جوخه‌ی انتحار، معروف نیستند. یا حداقل تنها کسانی که وقت زیادی را برای مطالعه‌ی کتاب‌های مصور گذاشته‌اند، با این شخصیت‌ها آشنایی بیش‌تری دارند. در نتیجه، استودیو WB Games Montreal باید علاوه بر پیشبرد روند داستان، به معرفی چهار شخصیت بت گرل، رد هود، نایت وینگ و رابین بپردازد و این معرفی نباید در سطح یک جلسه‌ی آشنایی عامیانه باشد؛ بلکه باید در رفتار و تفکر این شخصیت‌ها ریز شود و برای مخاطب کالبد شکافی کند که این چهارنفر، از کجا آمده‌اند، در مورد جهان اطراف خود چه فکری می‌کنند و آن نقطه‌ی رستگاری از نظر این شخصیت‌ها چگونه تعریف می‌شود، اگر غیر این باشد، آن دسته از مخاطب‌هایی که آشنایی زیادی با اعضای خانواده‌ی بتمن ندارند، نمی‌توانند آن طور که لازم است با وقایع داستانی ارتباط برقرار کنند.

در پایان اگر قصد دارید که خود به شخصه به تجربه‌ی بازی انتقام جویان بپردازید، می‌توانید به صفحه‌ی خرید بازی Marvel’s Avengers مراجعه نمایید.

نظر شما درباره‌ی بازی Marvel’s Avengers و آینده‌ی شوالیه‌های گاتهام چیست؟ آیا بازی Gotham Knights می‌تواند از اشتباهات و نکات مثبت انتقام جویان نتیجه‌ی درستی بگیرد؟ نظر خود را با تیم تیلنو در میان بگذارید.

author-avatar

درباره ارحام ادبخواه

سلام، من ارحام هستم. زندگی من با سه کلمه گره خورده، ویدئو گیم، فوتبال و سینما. زندگی من بدون این سه تا بی معنی میشه و هویت خودشو از دست میده.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *