دوران بازی در نسل هشتم رو به اتمام است و تا چند ماه دیگر با انتشار کنسولهای پلی استیشن ۵ (PlayStation 5) و ایکس باکس سری ایکس (Xbox Series X)، شروع نسل جدیدی از صنعت گیم کلید میخورد. در طی هفت سالی که از عمر پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان میگذرد، ما شاهد انتشار بازیهای بسیار زیادی بودهایم که بعضی از آنها ما را ناامید و برخی دیگر شگفتزدهمان کردند. در این بین بازیهایی نیز بودند که علی رغم کیفیت خوب مورد، کملطفیهای بسیار زیادی چه توسط منتقدان و چه توسط هواداران قرار گرفتند. با تیلنو همراه باشید تا نادیده گرفته شده ترین بازی های نسل هشتم را به شما معرفی کنیم.
از سرزمین میانه تا فضای بیکران؛ نادیده گرفته شده ترین بازیهای نسل هشتم
The Evil Within 1&2
شینجی میکامی (Shinji Mikami) با ساخت نسخه چهارم از سری بازیهای رزیدنت ایول (Resident Evil) توانست انقلابی در سبک ترسناک-بقا ایجاد کند. زمانی که اولین نسخه از بازی The Evil Within منتشر شد، با اینکه بازی خوب و خوش ساختی بود و فقط از مشکلات فنی رنج میبرد، مورد رضایت منتقدان و طرفداران قرار نگرفت. اما با انتشار نسخهی دوم بازی یعنی The Evil Within 2، طرفداران میکامی باری دیگر حس خالص ترس و بقا را تجربه کردند و حتی منتقدان نیز بازخوردهای خوبی نسبت به بازی نشان دادند. بازی The Evil Within 2 گیمپلی بسیار جذابی داشت، داستان خوبی را روایت میکرد و شخصیت اصلی آن بسیار دوستداشتنی بود. اما متأسفانه آمار فروش بازی در حدی نبود که استودیو تانگو گیم ورکس (Tango GameWorks) را برای انتشار نسخه سوم قانع کنند.
Assassin’s Creed Syndicate
بازی Assassin’s Creed Unity، یک شکست تمام عیار چه از لحاظ فروش و چه از لحاظ فنی بود. اما اثر بعدی استودیو یوبیسافت (Ubisoft) یعنی بازی Assassin’s Creed Syndicate توانست تمام نکات منفی یونیتی را جبران کند و تبدیل به اثری خوشساخت شود که بین هیاهوی اخبار بازی Assassin’s Creed Origins و تجربهی بد یونیتی گم شد و افراد زیادی آن را نادیده گرفتند. داستان بازی در شهر لندن جریان دارد و دربارهی یک خواهر و برادر دوقلو به نام جیکوب فرای (Jacob Frye) و ایوی فرای (Evie Frye) است که در تلاش هستند تا شهر را از زیر سلطهی تمپلارها خارج کنند. سیستم مبارزات بهتر و روانتر، مخفیکاری پرجزئیاتتر با اضافهشدن مکانیزمهایی مانند قلاب و ثبات گرافیکی بهتر و کمترشدن باگها، از مهمترین نکات قوت بازی اساسین کرید سیندیکیت نسبت به یونیتی بودند که تجربهی آن را ارزشمند میکنند.
Shadow Of The Tomb Raider
بازی Shadow Of The Tomb Raider آخرین قسمت از سهگانهی توم ریدر (Tomb Raider)، با اینکه اثر خوبی بود اما زیر سایهی نسخهی قبلی خود قرار گرفت و نادیده گرفته شد. آخرین ماجراجویی لارا کرافت (Lara Croft) در آمریکای لاتین، داستانی شخصیتر و تاریکتر را نسبت به نسخ قبلی خود روایت میکند و تأکید بیشتری بر روی کاوش در مقبرهها دارد. با اینکه در این اثر شاهد نوآوری خاصی نسبت به بازیهای قبلی نیستیم، اما استودیو Crystal Dynamics موفق شده تا مکانیکهای قبلی را به صورت بهینهتر در این نسخه جای دهد و به طور کلی با روایت داستانی جذاب، تجربهی خوب و مناسبی را به طرفداران لارا کرافت هدیه دهد.
The Crew 2
در نسل هشتم ما شاهد بازیهای مسابقهای پرتعدادی بودیم، اما هیچکدام نتوانستند به اندازهی سری فورتزا (Forza) موفق ظاهر شوند. اما در این بین بازیهایی بودند که حتی با ارائهی گیمپلی خوب و مناسب، زیر سایهی نامهای بزرگی همچون فورتزا و نید فور اسپید (Need For Speed) قرار گرفتند. بازی The Crew 2 بدون شک یکی از نادیده گرفته شده ترین بازیهای نسل هشتم در سبک مسابقهای است. از ماشینها و موتور سیکلتها بگیرید تا حتی هواپیماها در این اثر قابل استفاده و کنترل هستند تا با آنها در مسابقات مختلف شرکت کنید و از هندلینگ راحت و روان آنها لذت ببرید. دنیای بازی بسیار بزرگ است و از لحاظ بصری نیز زیباییهای زیادی دارد. اگر به سبک مسابقهای علاقه دارید و توانایی تجربهی سری فورتزا را ندارید، بازی The Crew 2 یکی از بهترین انتخابها برای شما است و میتواند اوقات بسیار خوشی را برای شما رقم بزند.
Rage 2
نسخهی اول بازی Rage یک تجربهی معمولی بود و ایرادات غیر قابل انکاری داشت. اما زمانی که خبر ساخت نسخهی دوم ریج با همکاری استودیو Avalanche Studios منتشر شد، بسیاری از بازیکنان از آن استقبال کردند و همهی تریلرها و اخبار نوید یک بازی سراسر هیجان را میداد. اما پس از منتشر شدن نمرات منتقدان و دریافت نمرهی ۷۳، به یکباره تمام جو پیرامون بازی فروکش کرد و بازی Rage 2 توسط اکثریت بازیکنان نادیده گرفتهشد. بازی ریج ۱ یک بازی خطی بود، اما نسخهی دوم تبدیل به یک بازی جهانباز شد که همین مورد تبدیل به بزرگترین نقطهی ضعف بازی شد و از طرفی دیگر دنیای آن پوچ و توخالی بود. اما زمانی که پای استفاده از اسلحهها وسط میآمد، کمتر بازی پیدا میشود که بتواند با بازی Rage 2 رقابت کند. استودیو Id Software گانپلی بازی را طوری طراحی کرده بود که کشتن دشمنان آنهم به شکل وحشیانه، لذت عجیبی را به بازیکن منتقل میکرد. اگر به بازیهای اکشن-شوتر علاقه دارید، در خرید بازی Rage 2 شک نکنید، اما اگر به گشت و گذار در دنیایی پر محتوا علاقه دارید، Rage 2 در بسیاری از زمینهها شما را ناامید میکند.
DarkSiders 3
بازی Darksiders 3 قربانی انتظارات بالای هواداران شد. یک بازی هک اند اسلش (Hack And Slash) جذاب که دنبالهی دو نسخهی قبلی خود بود و داستان سومین سوار آخرالزمان یعنی خشم (Fury) را روایت میکرد. این بازی با بودجهی کمتری نسبت به نسخههای قبلی خودش ساخته شد و بازی کوچکتری بود، اما گیمپلی بسیار خوب و چالش بر انگیزی را ارائه میداد. تنوع در باسفایتهای بازی بسیار بالاست و هرکدام از سبک مبارزه و استراتژی خاص خودشان بهره میبرند و شکست دادن آنها با استفاده از ضربات ویژهی Fury، حس بسیار خوبی را به بازیکن القا میکند.
No Man’s Sky
بازی No Man’s Sky در زمان انتشارش، یک بازی ناامید کننده بود. یک جهان بسیار بزرگ و توخالی که گشت و گذار و اکتشاف در آن هیچ حس رضایت و حتی انگیزهای به بازیکن نمیداد. اما حالا با پشتکار قوی سازندگان در استودیو Hello Games و انتشار آپدیتهای پرمحتوا و رایگان، بازی No Man’s Sky تبدیل به همان اثری شد که در همهی ما انتظارش را داشتیم. اضافهشدن بخش چندنفره، ساخت پایگاههای مختلف و رابط کاربری بهتر تنها بخش کوچکی از مواردی هستند که به بازی اضافه شدهاند. اگر به فضانوردی و کشف ناشناختهها در کهکشانهای بیکران علاقهدارید، بازی No Man’s Sky میتواند با دنیای زیبای خودش شما را محو خودش کند و اگر آن را با دوستانتان تجربه کنید، یافتن سیارههای مختلف و نامگذاری آنها به یکی از کارهای مورد علاقهتان تبدیل خواهد شد.
Middle Earth: Shadow Of War
سرزمین میانه (Middle Earth) طرفداران بیشماری دارد و علیرغم پتانسیل بسیار بالای این دنیا، ما شاهد اقتباس ویدیوگیمی خوبی از آن نبودیم. تا زمانی که استودیو مونولیث (Monolith) با انتشار بازی Middle Earth: Shadow Of Mordor به همه نشان داد که چطور میتوان از پتانسیل بالای داستانی و دنیای Middle Earth استفاده کرد. زمانی که دنبالهی این اثر یعنی Shadow Of War منتشر شد، به درستی توسط منتقدان مورد انتقاد قرار گرفت و سیستم پرداخت درون برنامهای آن هیچ توجیهی نداشت. اما با حذف این سیستم و آسانتر شدن سیستم پیشرفت شخصیت توسط استودیو مونولیث، بازی Middle Earth: Shadow Of War تبدیل به یکی از بهترین اقتباسها از سرزمین میانه شد. سیستم مبارزهی بسیار روان با الهام از سری بازیهای بتمن-آرکهام، مخفیکاری لذتبخش که شباهتهایی به بازی اساسین کرید داشت و وجود سیستمی به نام نمسیس (Nemesis) که نسبت به نسخهی قبلی پولیشخوردهتر شده بود و از همه مهمتر روایت داستانی زیبا، همه جزو نکاتی هستند که این اثر و تجربهی آن را ارزشمند میکند.
Call Of Duty Advanced Warfare
در این نسل ما شاهد انتشار سالیانهی عناوین مختلفی از سری بازیهای کال آف دیوتی (Call Of Duty) بودیم که بعضی از آنها خوب و تعدادی نیز ناامید کننده بودند. در بین نامهای بزرگی از جمله Black Ops و Modern Warfare، نسخهای که کمترین توجهات را به سمت خود جلب کرد و در عین حال اثری فوقالعاده خوشساخت بود، بازی Call Of Duty Advanced Warfare بود. این بازی یکی از بهترین کمپینها یا بخش داستانی را در بین تمام نسخههای نسل هشتمی کال آف دیوتی دارد و داستانی سینماتیک را با حضور بازیگرانی از جمله کوین اسپیسی (Kevin Spacey) روایت میکند. گانپلی بازی نیز بسیار روان و عالی طراحی شده و از طراحی اسلحهها تا صداگذاری آنها در بهترین حالت ممکن قرار دارند. اما شاید بتوان گفت که بزرگترین ایراد این بازی بخش چندنفرهی آن است. جایی که در آن شاهد کمترین نوآوری و تکرار مکررات بودیم که تجربهی آن پس از مدتی کوتاه، دیگر لذتبخش نبود. البته با توجه به اینکه ۶ سال از انتشار این بازی گذشته است، دیگر بخش چندنفرهی آن بازیکن فعالی ندارد و میتوان نقاط ضعف این بخش را نادیده گرفت و تنها از داستان آن لذت برد.
Plants Vs Zombies Garden Warfare
شرکت دایس (Dice) در این نسل بازیهای شوتر پرتعدادی را منتشر کرد. اما در بین تمام این آثار بزرگ و جدی، یک بازی با بودجهی کمتر و تیم کوچکتر توانست خودش را به عنوان اثری جذاب و خوشساخت معرفی کند و آن هم چیزی نبود به جز بازی Plants Vs Zombies Garden Warfare. تغییر سبک این بازی از سبک دفاع از قلعه به یک اکشن شوتر آنلاین اقدامی بود که انجام دادن آن غیر ممکن به نظر میرسید، اما استودیو PopCap Games توانست آن را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. وجود شخصیتهای بسیار پرتعداد با قابلیتهای مختلف و طراحیهای جذاب، مودهای مختلف قابل بازی و سیستم پیشرفت و پاداش دهی فوقالعاده بالانس، باعث میشوند که بازی Plants Vs Zombies Garden Warfare تبدیل به یکی از بهترین انتخابها برای کسانی شود که در کنار بازیهای آنلاین جدی و حرفهای، نیاز به یک اثر سرگرمکننده و خوش رنگ و رو دارند.
نکته: اولین نسخه از این سری در حال حاضر بازیکن فعالی ندارد و نسخهی جدیدی که تابستان امسال عرضه شد یعنی بازی Plants Vs Zombies Battle For Neighborville تنها نسخهی قابل بازی از این سری است.
به نظر شما نادیده گرفته شده ترین بازی نسل هشتم کدام اثر است؟ نظراتتان را با تیلنو به اشتراک بگذارید.
منبع: وبسایت Digital Trends