اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که علاقه و یا حوصلهی گشت و گذار در دنیاهای فوقالعاده وسیع و بزرگ آثار جهان باز را ندارید، با ما همراه باشید تا چند بازی جهان باز جذاب با نقشههای کوچک را به شما معرفی کنیم.
بازی های جهان باز همواره یکی از محبوبترین آثار تاریخ ویدیو گیم محسوب میشوند. چون تقریبا میتوان هر قشری را با این بازیها سرگرم کرد. از کسانی که دنبال یک روایت داستانی هستند تا گیمرهایی که تنها به دنبال خوش گذراندن و ایجاد آشوب میگردند؛ همه و همه میتوانند از آثار Open World نهایت لذت را ببرند. اما مواقعی پیش میآید که خیلی از ما گیمرها، صرفا علاقهای به طی کردن مسافتهای طولانی در دنیای اسکایریم و یا اساسینز کریدهای جدید نداریم و میخواهیم یک تجربهی کوتاه و جذاب را در جهانهای باز داشته باشیم و روایتهایی تقریبا نزدیک به آثار خطی را در این بازیها تجربه کنیم. ما در ادامهی این مطلب، ۱۰ بازی را به شما معرفی میکنیم که علیرغم داشتن یک دنیای کوچک، پر از جزئیات کوچک و بزرگ هستند که گشتن و پیدا کردن آنها نهتنها حوصله سربر نمیشود، بلکه جذابیت بسیار بالایی نیز دارد.
Middle Earth: Shadow Of Mordor
زمانی که حرف از دنیاهای بزرگ و وسیع میشود، سرزمین میانه تالکین یکی از مواردی است که به ذهن همهی ما خطور میکند. اما همین وسیع بودن، میتواند دست سازندگان اقتباسهای مختلف را برای روایت داستانهای کوچک در گوشه و کنار این دنیا را باز بکند. کاری که استودیو Monolith با ساخت بازی Middle Earth: Shadow Of Mordor به بهترین شکل ممکن انجام داد و با طراحی مکانیزمهای کلی بازی بر پایهی یک نقشهی نهچندان بزرگ، توانست داستانی متمرکزتر را روایت کند. این استودیو به دام کمبود محتوا نیافتاد و تجربهای حوصله سر بر را به مخاطبان پرشمار خودش ارائه نمیدهد. در سال ۲۰۱۴ و زمانی که این بازی تازه منتشر شده بود، تعدادی از طرفداران مجموعهی ارباب حلقهها (Lord of The Rings) به کوچک بودن دنیای بازی اعتراض کردند و مدعی شدند که سازندگان به دلیل کمکاری از ساخت یک دنیای وسیع خودداری کردهاند. اما اگر با دقت به این نقشه نگاه کنیم، متوجه میشویم که اندازهی این دنیا، نسبت به محتوایی که به بازیکنان ارائه میشود، کاملا مناسب است و استودیو مونولیث توانسته یک بازی جهان باز خوش ساخت را تحویل مخاطبان دهد که دنیای بزرگ اما خالی ندارد و میتواند در هر گوشهای، بازیکنان را با اتفاقات مختلف سرگرم کند.
The Simpsons: Hit & Run
بازیهای جهان باز معمولا به سبب مکان و بستری که اثر در آن جریان دارد، دارای مقدار کم تا بسیار زیادی خشونت است. این موضوع باعث میشود که کودکان نتوانند به تجربهی بسیاری از این آثار بپردازند و با کمبود انتخاب در بین بازیهای Open World مواجه شوند. اما بعضی از استودیوها در مواقعی تصمیماتی را میگیرند که به نفع همه تمام میشود. کاری که استودیو Radical Entertainment با ساخت بازی The Sipmsons: Hit & Run انجام داد، مصداق بارز یک تصمیم درست در تمام ابعاد مختلف بود. یک بازی سرگرم کننده که از فرمول محبوب سری GTA الهام گرفته و در دنیای محبوب سیمپسونها جریان دارد. گشت و گذار در نقاط مختلف نقشهی این بازی، بسیار لذت بخش است و به خصوص افراد کم سن و سال را شدیدا سرگرم خود میکند. در کنار این مورد، کیفیت کلی این اثر نیز برای سال انتشارش قابل قبول بوده و تجربهی آن در سال ۲۰۲۱ نیز میتواند سرگرم کننده باشد.
MAFIA II
ایده گرفتن از آثار موفق هیچگاه کار اشتباهی نیست. اما فقط زمانی تبدیل به موفقیت میشود که در کنار آن فرمول برنده، نوآوریهایی را نیز به همراه داشته باشد. این دقیقا کاری بود که استودیو 2K هنگام ساخت بازی Mafia رعایت کرده و این فرانچایز را در کنار سری GTA به یکی از بهیاد ماندنیترین فرانچایزهای جهان باز تاریخ تبدیل کرد. وجود یک دنیای کوچک با اتمسفری فوقالعاده در کنار روایت یک داستان خطی اما بسیار زیبا، مواردی بودند که مافیا ۲ را تبدیل به یکی از محبوبترین بازیهای جهان باز کردند. درست است که سازندگان این بازی تمرکز اصلی را روی روایت داستان گذاشته بودند، اما همچنان گشت و گذار در دنیای این مجموعه حس خیلی خوبی را به بازیکنان منتقل میکند.
Batman: Arkham City
سهگانهی بتمن از استودیو راکستدی (Rocksteady)، آثاری هستند که همواره از آنها به عنوان بهترین بازیهای ابرقهرمانی یاد میشود. اما در بین این سه نسخه، نسخهی دوم این مجموعه که Arkham City نام داشت، توانست بیشترین موفقیت را کسب کند و جایزهی بهترین بازی سال را نیز بدست بیاورد. شهر آرکهام با جزئیات فوقالعادهای ساخت شده و پرواز با بتمن بر فراز ساختمانهای بلند آن، هیچگاه خسته کننده نمیشود. با اینکه نقشهی این بازی در مقایسه با دیگر بازی های جهان باز اندازهی بزرگی ندارد، اما سازندگان آن در استودیو راکستدی به قدری فعالیتهای اصلی، فرعی و چالشهای مختلف را در دل این شهر قرار دادهاند که بازیکنان هیچوقت احساس خستگی نکنند. در کنار این موارد، باید اشارهای نیز به استفادهی عالی راکستدی از قهرمانها و ضدقهرمانهای دنیای بتمن کنیم که در قالب مراحل اصلی و فرعی مختلفی به بازیکنان ارائه میشود و تنها نشان دهندهی نبوغ سازندگان این اثر است.
مجموعه Yakuza
یکی از مجموعههایی که همیشه در زیر سایهی آثار بزرگتر قرار گرفته است و علی رغم کیفیت بالا، به اندازهای که لیاقت آن را داشته دیده نشده، مجموعهی Yakuza است. شرکت سگا (Sega) در بازسازی دنیا، حال و هوا و اتمسفر ژاپن و آسیای شرقی فوقالعاده عمل کرده است و قدم زدن در کوچههای شهر Kamurochō کاملا حس حضور در آن بستر را میدهد. اگر داستان اصلی و مراحل مربوط به آن را کنار بگذاریم، بازی به قدری فعالیت فرعی متنوع و مختلف را در اختیار شما قرار میدهد که انجام دادن همهی آنها، به اندازهی طی کردن داستان اصلی زمانبر و لذت بخش است. اگر به دنبال یک تجربهی سرگرم کننده که خود و دنیای خودش را جدی نمیگیرد، قطعا تجربهی سری یاکوزا میتواند اوقات خوشی را برای شما رقم بزند.
در نهایت مواجه شدن با چنین آثار، نشان دهندهی این است که در بازی های جهان باز، اندازه هیچ معنایی ندارد. مهمترین موردی که سازندگان باید بر روی آن تمرکز کنند طراحی دنیایی است که بازیکنان در آن سرگرم شوند و هیچگاه احساس یکنواختی نکنند. هر شرکتی توان ساخت آثاری به عظمت آثار راکستار را ندارد و ساخت یک بازی با دنیایی بزرگ اما پوچ، نتیجهای به جز شکست را در بر ندارد. اتمسفر، فعالیتهای فرعی مختلف و طراحی مراحل سرگرم کننده اولویتهای به مراتب بالاتری نسبت به صرفا «بزرگ» بودن دنیای یک اثر دارد.
نظر شما دربارهی این موضوع و آثار ذکر شده چیست؟ دیدگاه خود را با تیم تیلنو در به اشتراک بگذارید.
برای خرید پلی استیشن ۵ و خرید ایکس باکس سری ایکس میتوانید به فروشگاه تیلنو مراجعه کنید.
منبع: وبسایت Gamerant