پس از مدتها انتظار، سونی بالاخره به موضوع پشتیبانی پلی استیشن 5 از حافظههای SSD پرداخته و شرایط مورد نیاز را برای بازیکنان شرح داده است. ما در ادامه به معرفی بهترین حافظههای SSD ممکن برای PS5 میپردازیم.
ماهها پس از عرضه رسمی کنسول PS5، سونی بالاخره از مشخصات مورد نیاز برای حافظههای SSD قابل استفاده رونمایی کرد. این بدان معنی است که با عرضه به روز رسانی جدید، شما میتوانید حافظه SSD خود را به پلی استیشن 5 وصل کنید و فضای موجود برای نصب و اجرای بازیهای خود را افزایش دهید. شما پیش از این تنها به استفاده از حافظههای جانبی و فضای 667 گیگابایت خود کنسول محدود میشدید. برای جلوگیری از به وجود آمدن اشتباه، باید بدانید که پیش از این هم امکان ذخیره فایل بازیها روی حافظههای جانبی وجود داشت؛ اما این روند تنها به ذخیره شدن محدود میشد و بازیکنان نمیتوانستند به طور مستقیم بازیها را از روی هارد خود اجرا کنند. اما حالا اوضاع تغییر کرده و میتوانید با تهیه یک حافظه SSD مناسب، فضای نصب بازیهای پلی استیشن 5 خود را افزایش دهید و به تجربه آنها بپردازید، آن هم بدون محدودیت خاصی.
برخلاف ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس که تنها از حافظه SSD انحصاری مایکروسافت پشتیبانی میکنند، پلی استیشن 5 امکان استفاده از حافظههای NVMe SSD استاندارد رایانههای شخصی را در اختیار کاربران قرار میدهد. همچنین هیچ گونه انحصاری در این میان به وجود نیامده و تا زمانی که SSD شما مشخصات مورد نیاز را داشته باشد، میتوانید از محصولات شرکتهای مختلف بهره ببرید. همین موضوع، باعث کاهش هزینه برای ارتقا فضای موجود برای نصب بازیها میشود. شاید دستهای از کاربران همین حالا هم از حافظههایی برای PC خود استفاده میکنند که با پلی استیشن 5 سازگار است. اما متاسفانه، مشخصات مورد نیاز برای خرید حافظه مناسب کمی پیچیده است و ما به همین دلیل، سعی میکنیم مسئله را باز کنیم تا بیشتر در جریان اطلاعات لازم قرار بگیرید.
بهترین حافظه های SSD موجود برای PS5
پیش از این که به معرفی بهترین محصولات موجود بپردازیم، بهتر است در مشخصات مورد نیازی که سونی اعلام کرده دقیقتر شویم. اولین معیاری که باید به آن توجه کنید، استفاده از فناوری NVMe در حافظه SSD است. این فناوری باعث میشود که سرعت انتقال دادهها در حافظههای مذکور تا درصد قابل توجهی بالا برود. موضوع دیگری که باید به آن اشاره کنیم، استفاده SSD شما از درگاه PCIe 4.0 که باعث اتصال هر چه سریعتر لوازم جانبی به سختافزارهای مورد نظر میشود. همچنین، حداقل سرعت انتقال دادهها باید ۵۵۰۰ مگابایت بر ثانیه باشد و اگر هارد شما سرعتی بیش از این دارد، مشکلی به وجود نخواهد آمد. البته توجه کنید حافظههایی که تا این اندازه سریع هستند، تنها از پاییز سال گذشته در دسترس قرار گرفتهاند و اگر SSD شما پیش از تاریخ مذکور تولید شده، بهتر است آن را فراموش کنید.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کنیم، این است که SSD شما باید در دسته حافظههای M.2 قرار بگیرند. این دسته از SSDها از ابعاد کوچکتری نسبت به حافظههای قدیمی برخوردار هستند و عرض آنها معمولا تا ۲۲ میلیمتر میرسد. طول آنها هم در محصولات مختلف از ۳۰ تا ۱۱۰ میلیمتر متغیر هستند؛ هرچند که بیشتر سازندگان ترجیح میدهند که محصول خود را با طول ۸۰ میلیمتر روانه بازار کنند. تا این لحظه شرایط زیاد هم پیچیده نیست و در ادامه به قسمت سختتر ماجرا میپردازیم.
یکی از مهمترین نکاتی که باید در هنگام خرید به آن توجه کنید، این است که SSD شما باید دارای یک سیستم خنککننده یا Heatsink باشد تا کار کند. اما مشکل این جا است که محدودیت فضا مانعی در برابر استفاده از تمامی Heatsinkهای موجود در بازار است و باید پیش از خرید به این مورد دقت کنید. در واقع ارتفاع حافظه و Heatsink شما نباید مجموعا بیشتر از ۱۱.۲۵ میلیمتر بوده و اگر بلندتر از عدد ذکر شده باشد، نمیتوانید از آن استفاده کنید. تازه در میان محدودیت ارتفاع، باید حواستان به سطح زیرین و بالایی هیت سینک هم باشد. به عبارتی دیگر هنگامی که حافظه خود را متصل میکنید، حدود ۲/۴۵ میلیمتر زیر SSD و حدود ۸ میلیمتر در قسمت فوقانی جا برای Heatsink میماند.
بنابراین شما باید اقدام به خرید محصولی کنید که به طور پیشفرض با یک Heatsink مناسب همراه باشد. برای مثال اگر اقدام به خرید یکی از دو محصول WD SN850 یا Seagate FireCude 530 کنید، مشکلی از بابت اندازه و محدودیت فضا نخواهید داشت. البته باید اشاره کنیم که قابلیت خرید Heatsink به طور جداگانه وجود دارد و میتوانید محصول مناسب با شرایط خود را تهیه کنید.
همچنین باید بدانید که پلی استیشن 5 از SSDهایی با حافظه کمتر از 250 گیگابایت و بیشتر از 4 ترابایت پشتیبانی نمیکند. متاسفانه خرید محصول مناسب با شرایط مذکور به هیچ وجه ارزان در نمیآید و باید برای خرید حافظهای یک ترابایتی، بیش از ۲۰۰ دلار هزینه کنید. حال شرایطی را تصور کنید که انبوهی از بازیکنان به سمت خرید این هاردها میروند و زیاد دور از انتظار نیست که با کمبود موجودی آنها روبرو شویم. به خصوص در شرایطی که حافظههای SSD کمی با این شرایط سختگیرانه هماهنگ هستند.
حالا اگر کمی سردرگم شدید و نمیدانید که باید دست به خرید چه محصولی بزنید، به هیچ وجه نگران نباشید. نویسندگان وبسایت EuroGamer در این زمینه به آزمایش پرداختند تا محصولاتی که شرایط استفاده در پلی استیشن 5 را دارند، شناسایی و معرفی کنند. بنابراین، لیست محصولاتی که در ادامه به آنها میپردازیم امتحان خود را پس دادهاند و میتوانید اقدام به تهیه آنها کنید. البته انتظار میرود که شرکتهای مختلف با پی بردن به این اطلاعات، دست به ساخت حافظههایی بزنند که با این شرایط سازگار هستند.
- هارد SeaGate FireCude 530 با ظرفیت یک ترابایت – قیمت: ۲۵۵ دلار
- هارد Western Digital Black SN850 با ظرفیت یک ترابایت – قیمت: ۲۵۰ دلار
- هارد Gigabyte Aorus NVMe Gen 4 7000S با ظرفیت یک ترابایت – قیمت: ۱۹۹ دلار
- هارد Patriot Viper VP4300 با ظرفیت یک ترابایت – قیمت: ۲۲۵ دلار
- هارد Samsung 980 Pro با ظرفیت یک ترابایت (نیاز به خرید Heatsink اضافی) – قیمت: ۱۹۹ دلار
- هارد Sabrent Rocket 4 Plus با ظرفیت یک ترابایت (نیاز به خرید Heatsink اضافی) – قیمت: ۱۹۹ دلار
- هارد Crosair MP600 Pro با ظرفیت یک ترابایت (نیاز به خرید Heatsink کوتاهتر) – قیمت: ۱۹۹ دلار
- هارد Inland Performance Plus با ظرفیت یک ترابایت (نیاز به خرید Heatsink کوتاهتر) – قیمت: ۱۸۹ دلار
- هارد Adata S70 Gammix با ظرفیت یک ترابایت (نیاز به خرید Heatsink کوتاهتر) – قیمت: ۱۵۹ دلار
- هارد MSI Spatium M480 – بدون قیمت رسمی
نظر شما در مورد بهترین حافظههای SSD کنسول پلی استیشن 5 چیست؟ آیا با توجه به مشکلات ذکر شده و قیمت بالا خرید یک SSD جدید برای افزایش حافظه به صرفه است؟ نظرات خود را با تیم تیلنو در میان بگذارید.
منبع: EuroGamer