سری بازی Far Cry همواره جزو محبوبترین و پرفروشترین فرانچایزهای شرکت فرانسوی یوبیسافت (Ubisoft) بوده است. اما آیا این بازیها توانستهاند در کنار فروش بالا، رضایت منتقدان را نیز به دست بیاورند؟ با تیلنو همراه شوید تا به این سوال پاسخ دهیم.
از انتشار اولین نسخهی سری فارکرای ۱۶ سال میگذرد. پس از گذشت ۱۶ سال ما شاهد نسخههای بسیار متعددی بودهایم که برخی از آنها نوآوریهای بسیار خوبی را با خود به همراه داشتهاند و برخی دیگر نیز فقط با هدف کسب درآمد منتشر شدهاند. بازهی امتیاز نسخههای مختلف سری بازی Far Cry بسیار گسترده است؛ به طوری که این نمرات از ۳۸ شروع شده و در بالاترین حد خود به ۹۱ نیز میرسد. حال باید منتظر ماند و دید که نسخهی جدید این سری یعنی Far Cry 6 میتواند یک نسخهی خوب از مجموعه باشد یا اینکه تنها برای خالیکردن جیب مخاطبان با استفاده از اسم این مجموعه منتشر میشود.
Far Cry Vengeance با متای ۳۸
بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ اکثر استودیوهای بزرگ بازیسازی سعی در انتشار آثار خود برای کنسول موفق Nintendo Wii داشتند. یکی از آثاری که برای این کنسول منتشر شد و چیزی جز یک شکست تمام عیار برای سری بازی Far Cry نبود، Far Cry Vengeance بود. این پورت با وعدهی یک تجربهی روان و جذاب که حتی دارای محتوای بسیار بیشتر نسبت به نسخهی اصلی میشد، منتشر شد. اما قدرت پردازش پایین کنسول Wii سازندگان را مجاب کرد تا جزئیات گرافیکی بازی را پایین بیاورند. این مورد باعث شد تا در کنار گرافیک بسیار پایینتر، هوش مصنوعی دشمنان نیز با افت شدیدی مواجه شود و به این ترتیب، منتقدان نیز به این بازی روی خوشی نشان ندادند و بازی Far Cry Vengeance را با نمره بسیار پایین ۳۸ بدرقه کنند.
Far Cry New Dawn با متای ۷۳
بازی Far Cry New Dawn جدیدترین بازی در این لیست است و البته یکی از خستهکنندهترین بازیهای این مجموعه نیز محسوب میشود. این بازی به عنوان یک نسخهی جدا از Far Cry 5 منتشر شد. این اقدام یوبیسافت باعث تعجب تمام طرفداران این مجموعه شد. چرا که دنیای این بازی، با دنیای Far Cry 5 یکی است و حتی تمام مکانیکهای گیمپلی آن نیز، هیچ تفاوتی با نسخهی پنجم این سری ندارد. شخصیت اصلی همانند نسخهی قبل صحبت نمیکند و خبری از داستان خوب در بازی نیست. حتی طراحی مراحل بازی نیز شباهتهای زیادی به فارکرای ۵ دارد و تمام اینها نشان دهندهی پول دوستی یوبیسافت است. این بازی میتوانست تبدیل به یک بستهی الحاقی بسیار جذاب برای بازی اصلیاش یعنی Far Cry 5 شود اما یوبیسافت با این اقدام اشتباه نهتنها فروش خوبی را تجربه نکرد، بلکه منتقدان نیز از خجالت این استودیو در آمدند.
Far Cry Primal با متای ۷۶
بازی Far Cry Primal با اختلاف یکی از متفاوتترین نسخهها در بین کل مجموعه است. یوبیسافت با تغییر بازهی زمانی بازی و تغییر تم آن از دنیایی مدرن و پر زرق و برق به یک دنیای خشن در عصر حجر، ریسک بزرگی را پذیرفت. ریسکی که البته جواب نداد و حتی پس از مدتی مشخص شد که نقشهی این بازی، یک کپی کامل از نقشهی نسخهی قبلی یعنی Far Cry 4 بود. تغییر زمان بازی یک مورد کاملا ظاهری بود و حتی مکانیزمهای گیمپلی نیز دچار تغییر خاصی نشدند و بزرگترین خلاقیت استودیو سازنده به استفاده از نیزه به جای اسلحه و یا سوار شدن بر روی ببر به جای ماشین، خلاصه میشد.
Far Cry 3 Blood Dragon با متای ۸۱
پس از انتشار نسخهی سوم از سری فارکرای، اثری جدید و فرعی از این سری با نام Blood Dragon معرفی و منتشر شد. اثری که در واقع یک اسپین آف از Far Cry 3 بود که توانست بسیار موفق ظاهر شود و نوآوری و تفاوتهای بسیار خوب و جدیدی را با نسخ اصلی این سری داشت. یکی از بزرگترین تفاوتهای بلاد دراگون با نسخههای اصلی، سبک طراحی گرافیکی آن بود. طراحی این بازی شباهت زیادی به فیلمهای دههی ۸۰ میلادی دارد و بسیار خوشرنگ و لعاب است. در کنار این مورد، بازی Far Cry 3 Blood Dragon یک اثر تقریبا خطی است و محیط بزرگی برای گشت و گذار در اختیار بازیکن نمیگذارد که البته این مورد باتوجه داستان و کوتاه بودن آن، مورد خوبی است و باعث میشود که ریتم بازی در تمامی لحظات حفظ شود. درمجموع بازی فارکرای بلاد دراگون بهترین نسخهی فرعی در بین تمام نسخههای این مجموعه است و اثری است که واقعا لایق یک نسخهی جداگانه بود و نمرات خوب منتقدان نیز حاکی از همین مورد است.
Far Cry 5 با متای ۸۱
در بین تمام نسخههای پرتعداد این سری، اولین اثری که محل رخ دادن داستان و وقایع آن را در آمریکا تعریف میکرد، فارکرای ۵ بود. اضافهکردن ویژگیهای جدید به بازی از جمله شخصیتهای همراه، چهار آنتاگونیست و دنیایی زیبا، این بازی را تبدیل به یکی از نسخههای موفق این مجموعه کردند. برخلاف نسخههای قبلی این سری، در فارکرای ۵ شما شخصیتی با پیش زمینهی داستانی مشخص را کنترل نمیکنید و خودتان باید شخصیت خود را بسازید. این مورد زمانی آزاردهنده میشود که شخصیت اصلی به خاطر حالت از پیش تعیین نشدهاش، هیچ گونه دیالوگی را نمیگوید و در حین مکالمه فقط شخصیت مقابلش را نگاه میکند! اگر با این مورد و داستان خستهکنندهی این اثر کنار بیایید، میتوانید از دنیای زیبای آن و گیمپلی سرگرم کنندهاش لذت ببرید.
Far Cry 4 با متای ۸۲
پس از انتشار بسیار موفق فارکرای ۳، حال طرفداران بیشتر از هر چیزی منتظر یک نسخهی فوقالعادهی دیگر از این سری بودند. انتظاری که Far Cry 4 کم و بیش در برآورده کردن آن موفق بود. داستان بازی در کشور تبت و در نزدیکی رشتهکوه هیمالیا جریان دارد و دربارهی فردی به نام آجای قاله (Ajay Ghale) است که برای به جای آوردن وصیت مادرش، پا به سرزمین مادری خود یعنی کایرات (Kyrat) میگذارد. به هنگام ورود آجای به کایرات، او درگیر یک جنگ داخلی میشود و برای نجات سرزمین مادریاش تلاش میکند. طبق سنت همیشگی این سری، فارکرای ۴ نیز دارای یک شخصیت منفی کاریزماتیک و جذاب، و در عین حال بسیار خشن است که پگان مین (Pegan Min) نام دارد و از پرداخت مناسبی نیز برخوردار است. Far Cry 4 اثری است که تجربهی آن پس از نسخهی سوم، کمی شما را دلسرد میکند اما علی رغم این دلسردی، میتواند حداقل تا اتمام بخش داستانی اصلیاش، شما را سرگرم نگه دارد.
Far Cry Instincts با متای ۸۵
دقیقا یک سال پس از انتشار اولین نسخهی فارکرای که با تمجید بسیار زیاد منتقدان نیز همراه بود، استودیو Ubisoft فارکرای ۱ را با تغییراتی در گیمپلی، راهی کنسول اکس باکس کرد که از قضا در ساخت آن نیز بسیار موفق عمل کرد. طراحی دنیای بازی به خاطر قدرت پردازش پایینتر اکس باکس نسبت به کامپیوترهای شخصی، در ابعاد کوچکتری انجام شده بود و بازی تقریبا روندی خطی را طی میکرد. در کنار این تغییر، بازی دارای حالتهای جدید و پرتعداد چند نفره، تعدادی اسلحهی جدید و چندین قابلیت منحصر به فرد برای شخصیت اصلی میشد که همه به تنوع گیمپلی بازی کمک بسیار کردند و به نوعی ضعف طراحی دنیای بازی را پوشاندند.
Far Cry 2 با متای ۸۵
چهار سال پس از انتشار نسخهی اول، تعدادی نسخهی فرعی نهچندان باکیفیت از سری فارکرای منتشر شدند که نتوانستند طرفداران را راضی کنند. اما استودیو یوبی سافت با انتشار نسخهی دوم، تحت عنوان اثری بزرگ با جهانی برای گشت و گذار در آن توانست موفقیتهای بسیار خوبی را به دست بیاورد. با اینکه این نسخه در بین طرفداران جایگاهی را که فارکرای ۱ و یا ۳ دارند، ندارد اما اثری بسیار جذاب است و حتی تعدادی از المانهای معروف فارکرای از این نسخه به بازی اضافه شدند. المانهایی مانند صاحبشدن پایگاههای دشمنان، شکار و بسیاری دیگر با فارکرای ۲ به این سری اضافه شدند. در مجموع فارکرای ۲ جزو نسخههایی بود که در عین ارائهی گیمپلی و داستان جذاب، مورد کملطفی طرفداران قرار گرفت و به اندازهی باقی نسخههای این مجموعه دیده نشد.
Far Cry با متای ۸۹
اولین نسخهی مجموعه و شروع کنندهی یکی از بزرگترین فرانچایزهای ویدیوگیم، اثری بود که در زمان انتشارش چیزی جز نوآوری را با خود به همراه نیاورد. فیزیک بسیار واقع گرایانه در کنار گرافیک بصری و هنری شدیدا جذاب، در سال ۲۰۰۴ هر چشمی را نوازش میداد. در کنار آن گانپلی روان و قابلیتهای گیمپلیای که تابحال نمونهاش را جای دیگری ندیده بودیم، رفته رفته باعث شدند تا نام فارکرای به عنوان اثر و فرانچایزی بزرگ در ذهنمان حک شود. این بازی در زمان انتشارش پس از چهار ماه توانست به رقم فروش بسیار بالای ۷۶۳۰۰۰ نسخه برسد که برای سال ۲۰۰۴ و اثری که کاملا تازه و اوریجینال است، رقمی دیوانهوار و نجومی محسوب میشود. همهی اینها نشان دهندهی خلاقیت بالای کارکنان استودیو یوبی سافت در گذشته بود. خلاقیتی که امروزه جای خود را با پول پرستی عوض کرده است.
Far Cry 3 با متای ۹۱
موفقترین نسخه و بدون شک بهترین آنها در بین تمام بازیهای این مجموعه، فارکرای ۳ است. داستان فارکرای ۳، دربارهی یک جوان پولدار آمریکایی به نام جیسون برودی (Jason Brody) است که برای تعطیلات با دوستان خود به یک جزیرهی سرسبز در کشور اندونزی سفر کرده است. اما این افراد توسط یک گروه متشکل از دزدان دریایی مورد حمله قرار میگیرند و زندانی میشوند. جیسون و تعدادی دیگر از افراد موفق به فرار میشوند و حال باید برای نجات باقی اعضا و همزمان فرار از این جزیره تلاش کنند. داستان بازی به بهترین شکل ممکن قوس شخصیتی جیسون را از یک جوان پولدار به یک مزدور همه فن حریف نشان میدهد و برای انجام این کار از رئیس دزدان دریایی استفاده میکند. رئیس این گروه کسی نیست به جز واس مونتنگرو (Vaas Montenegro) شخصیت منفی اصلی بازی که حتی بسیاری از طرفداران از او به عنوان نماد این سری نیز یاد میکنند. واس شخصیتی دیوانه، بسیار خشن و در عین حال دوست داشتنی دارد که گاهی با سخنرانیهای شدیدا جذاب و بزرگسالانهاش شما را محو خودش میکند و گاهی نیز خشونت و دیوانگی بی حد و مرزش را به صورت بازیکنان میکوبد. در کل اگر تا امروز به تجربهی فارکرای ۳ نپرداختهاید، حتی به خاطر واس هم که شده به سراغ آن بروید تا تجربهای بسیار جذاب را از نقطهی اوج فرانچایز پرفروش Ubisoft داشته باشید.
شما کدامیک از نسخههای فارکرای را تجربه کردهاید؟ نظراتتان را با تیلنو به اشتراک بگذارید.
منبع: وبسایت Gamerant
به نظر منم فارکرای ۳ بهترین نسخه بود
موافقم
به شخصه با far cry 4 خاطرات خوب زیادی رو دارم … اما اگر بخوایم واقع بین باشیم ، واقعا به far cry 2 کم لطفی شد ؛ چون این نسخه بود که بسیاری از اِلِمان های نقش آفرینی رو وارد مجموعه کرد و به همین ، موج پیشرفت بسیار بالایی هم نسبت به قسمت اول داشت .
کار درستی کردین ۳ رو اول قرار دادین