شرکت یوبیسافت (Ubisoft) در مراسم Ubisoft Forward از نسخهی Remake بازی Prince of Persia: The Sands of Time رونمایی کرد. این اثر که بازی Prince of Persia: Sands of Time نام دارد، در واقع نسخهی بازسازی شدهی Prince of Persia: The Sands of Time است که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد. پس اگر میخواهید همهی اطلاعات موجود دربارهی این بازی را بدانید، به هیچ وجه ادامهی این مقاله را از دست ندهید.
طرفداران بسیاری در سراسر جهان، مدتها است که از شرکت یوبیسافت نسخهی جدید بازی Splinter Cell و Prince of Persia را میخواهند. اما این شرکت به هیچ وجه حاضر نیست دست به ساخت یک نسخهی جدید از این دو مجموعهی پرطرفدار بزند. شاید بتوان این دو فرنچایز را پس مجموعهی Assassin’s Creed، محبوبترین IP یوبیسافت دانست که هواران بسیاری دارند. اما این شرکت فرانسوی، تصمیم گرفت پس از مدتها بازی جدیدی را برای طرفداران قدیمیترش تدارک ببیند. یوبیسافت در در طی مراسم Ubisoft Forward، دست به معرفی بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake زد. این نسخه از بازی که قرار است در ۲ بهمن ۹۹ (۲۱ ژانویهی ۲۰۲۰) در بازارهای جهانی منتشر شود، در واقع Remake بازی Prince of Persia: The Sands of Time است که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد و به عنوان یکی از بهترین نسخههای مجموعه شناخته میشود. هم چنین، از طرفی دیگر میتوان این کار را امری ناامدیانه شناخت، چرا که از انتشار آخرین نسخه از مجموعهی پرنس آو پرشیا، ۱۰ سال میگذرد و عدم نمایش یک بازی کاملا جدید از این سری، میتواند عدهای از بازیکنان را ناامید کند، چرا که آنها انتظار یک نسخهی جدید را میکشیدند.
هر چند که یوبیسافت میخواست هیجان بسیاری را حول این بازی درست کند، اما موفق به این کار نشد. تصاویری از این بازی منتشر شد که اگر بخواهیم آن را با استاندارهای بصری نسل هشتم کنسولهای خانگی بسنجیم، به هیچ وجه با اثر قابل احترامی برخورد نخواهیم کرد. آن طور که از ظاهر آن مشخص است، بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake بیشتر شبیه یک نسخهی بهبود یافته یا Remaster است تا یک بازسازی کامل. بازیکنان زیادی هم متوجه این موضوع شدند و در شبکههای اجتماعی مانند Twitter، به اعتراض از این موضوع پرداختند.
اما آن چه که میتواند برای بسیاری هیجان انگیز واقع شود، این است که سازندگان اظهار کردهاند که حتی میان پردهها یا سینماتیکهای بازی هم از اول فیلمبرداری شدهاند و به طور کلی، بازیکنان را با صحنههای جدیدی روبرو میکند. هم چنین علاوه بر میان پردهها، انیمیشن پارکورها، انیمیشن صورتها، موسیقی و گیم پلی بازی به طور کامل از اول خلق شده است و بازی Prince of Persia: The Sands of Time تنها به مانند یک منبع الهام عمل کرده است و نقش بیشتری در روند ساخت بازی ندارد. اما نکتهای که باید به آن اشاره کرد، این است که مکانیکها و انیمیشنهای مبارزات نیز از اول ساخته و طراحی شدهاند و و قرار است تجربهی جدید را به بازیکنان ارائه دهند. هدف یوبیسافت از این کار، این بوده که بازی بتواند با معیارهای روز دنیای بازیهای ویدیویی سنجیده شود و در هیچ زمینهای جلوی آنها کم نیاورد. هم چنین، نسخهی اصلی و بدون تغییر بازی Prince of Persia: The Sands of Time هم در منوی اصلی بازی قابل انتخاب خواهد بود و آن دسته از کسانی که دوست دارند به تجربهی نسخهی اوریجینال بپردازند، میتوانند از این بخش استفاده کنند. به عبارتی دیگر، نسخهی سال ۲۰۰۳ بدون هیچ تغییری در بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake موجود خواهد بود و بازیکنان میتوانند بدون هیچ گونه تفاوتی نسبت به نسخهی اصلی، به تجربهی بازی پرنس آو پرشیا بپردازند.
اما نکتهای که میتواند طرفداران را بیش از پیش راضی کند، این است که صدا پیشهی شخصیت اصلی، همان فردی است که نسخههای اوریجینال را اجرا کرده است و قرار نیست که با یک بازیگر جدید روبرو شویم. یوری لوئنثال (Yuri Lowenthal)، بازیگر قدیمی مجموعهی پرنس آو پرشیا، وظیفهی صداگذاری شخصیت اصلی بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake را بر عهده دارد که در نوع خود، اقدام بسیار قابل احترامی است. هم چنین جالب است بدانید که یوری لوئنثال، وظیفهی اجرای پیتر پارکر را در بازی Marvel’s Spider-Man بر عهده داشته و در سالهای اخیر آن قدرها هم بیکار نبوده است. حالا هم قرار است به بازی در قالب شاهزادهی پارسی بپردازد و باری دیگر، نام خود را در دنیای بازیهای ویدیویی بر سر زبانها بیندازد.
تفاوتهای بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake با نسخهی اصلی
با توجه به گفتههای کارگردان این اثر، یعنی پیر سیلوین گریس (Pierre-Sylvain Gries)، نسخهی بازسازی به بازی اصلی وفادار خواهد بود و ایدهی کلی بازی هنوز هم مبنی بر بازی اصلی است که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد. اما برخلاف جلوههای بصری به نسبت ضعیف این بازی، توسعه دهندگان بارها تایید کردهاند که بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake یک بازسازی کامل است و هیچگونه شباهتی با یک Remaster ندارد. مشخص نیست که هدف آنها از بیان این نکته چیست، اما آن چه که میتوان در نگاه اول متوجه شد، این است که گرافیک بازی فرسنگها با یک اثر نسل هشتمی فاصله دارد. علاوه بر این، دقت کنید که اکثر بازسازیها بیشتر تمرکز خود را بر روی بازآفرینی جلوههای میدانی میکنند و پلات خود بازی، مشابه با نسخهی اول میماند و نهایت سعی خود را میکند که با نام یک remake وفادار شناخته شود.
موضوعی که ممکن است بیشتر بر تعجب هواداران بیفزاید، این است که یوبیسافت مدعی شده که جزء به جزء بازی از صفر طراحی شده است و تک تک مواردی که در بازی مشاهده میشود، از اول ساخته شدهاند. یوبیسافت اضافه کرد علاوه بر مکانیکها و سایر مواردی که در نسخهی اصلی دیدهایم، یک سری نوآوریها در بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake وجود دارد که هر بازیکنی ممکن است در نگاه اول متوجه آن شود.
قیمت، پلتفرمهای مقصد و تاریخ عرضه
یوبیسافت در ادامهی مراسم Ubisoft Forward طلاعات بیشتری را از این بازی موردانتظار با هواداران در میان گذاشت. همان طور که بالاتر هم اشاره کردیم، این بازی در تاریخ ۲ بهمن ۹۹ (۲۱ ژانویهی ۲۰۲۱) در بازارهای جهانی عرضه شود. اما نکتهی عجیبی که در این میان به وجود آمد، این است که بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake بر روی پلی استیشن و ایکس باکس سریز ایکس (اس) منتشر نخواهد شد. به احتمال زیاد خبر دارید که تا تاریخ ۲ بهمن ۹۹، کنسولهای نسل نهمی سونی و مایکروسافت عرضه شدهاند و اکثر بازیکنها را به سمت خود کشاندهاند. اما یوبیسافت در اقدایمی عجیب تایید کرد که بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake تنها بر روی پلی استیشن 4، ایکس باکس وان و رایانههای شخصی عرضه خواهد شد و خبری از نسخهی نسل نهمی این اثر، نخواهد بود. اما اگر دوست دارید بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake را بر روی کنسول نسل نهمی خود تجربه کنید، نگران نشوید. اگر اخبار مربوط به بازیهای ویدیویی را دنبال کرده باشید، میدانید که هم Playstation 5 و هم Xbox Series X ( و ایکس باکس سریز اس)، با استفاده از قابلیت Backward Compatibility میتوانند بازیهای قدیمی که بر روی کنسولهای قبلی منتشر شدهاند را اجرا کنند. اما متاسفانه، نسخهای که در کنسولهای نسل نهمی قابل تجربه است، برای این دو ارتقاء گرافیکی داده نشده است و بازیکنان به طور رسمی همان چه را که در پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان میبینند، در کنسولهای جدید تجربه خواهند کرد و قر ار نیست ارتقای گرافیکی این بازی را مشاهده کنیم.
علاوه بر این موارد، همان طور که انتظار میرفت، بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake را میتوان پیش از عرضهی رسمی، پیش خرید کرد. کسانی که بازی را پیش خرید کنند میتوانند به برخی از ویژگیها و پاداشهای اضافه مانند اسلحهها و لباسهای کلاسیک، دسترسی پیدا میکنند و میتوانند از این آیتمها، در طی تجربهی خود از روند بازی، استفاده کنند.
اما باید بدانید که متاسفانه، این اثر بر روی Nintendo Switch و Google Stadia قابل تجربه نیست و کاربران این دو پلتفرم، نمیتوانند به تجربهی آن بپردازند. اما میتوان امیدوار بود که کمی پس از عرضهی بازی، نسخهی پورت این دو پلتفرم هم تایید شود و بازکنان بتوانند روی سوییچ و استیدیا هم به تجربهی بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake بپردازند. موضوع زمانی واضحتر میشود که میفهمیم به طور معمول نسخههای مخصوص این دو پلتفرم، بلافاصله پس از انتشار رسمی بازی تایید نمیشود و مدت زمان کمی طول میکشد تا خبرهای مبنی بر انتشار آثار مختلف بر روی این دو پلتفرم را بشنویم.
نسخهی پلی استینش 4 و ایکس باکس وان بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake دارای برچسب قیمتی 40 دلاری خواهد بود. این در حالی است که نسخهی رایانههای شخصی تنها 30 دلار قیمت دارند. علاوه بر این مورد، باید بدانید که نسخهای که برای رایانههای شخصی منتشر میشود، تنها مختص دو پلتفرم Epic Games و Uplay + خواهد بود و کاربران باید به طور حتمی، بازی را از این دو فرشگاه به صورت دیجیتای خریداری کنند، چون که نسخهی دیگری بر روی سایر فروشگاهها در دسترس نیست.
بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake در مورد چیست؟
برای آن که در جریان باشید، بازی Prince of Persia: The Sands of Time یکی از محبوبترین نسخههای پرنس آو پرشیا است که چه از نظر منتقدان و چه از نظر کاربران، بهترین نسخهی مجموعه است. ریشههای این بازی به سال 1989 و بازی Prince of Persia باز میگردد که در ایران هم خیلی معروف بود و آن دسته از کسانی که رایانهی شخصی داشتند، به احتمال زیاد به تجربهی این بازی پرداختهاند. البته محبوبیت این بازی در ایران، تنها مربوط به کیفیت بازی نبود. در واقع، همان طور که مشخص است نام این بازی «شاهزادهی پارسی» است و همین مورد، دلیل میشود که اکثر بازیکنان ایرانی از روی کنجکاوی هم که شده، یکی از نسخههای این بازی را تجربه کنند.
پس از موفقیتهای مجموعهی پرنس آو پرشیا، این نام به یکی از مجموعههای پرچم دار یوبیسافت تبدیل شد و این شرکت، بازیهای متعددی را از این سری، روانهی بازار کرد. اما متاسفانه این محبوبیت آن قدرها هم ادامه نیافت و انتشار بازی Assassin’s Creed در سال ۲۰۰۷ باعث شد که نام شاهزادهی پارسی، رفته رفته کم رنگ شود و یوبیسافت دیگر توجه خاصی به آن نکند.
داستان بازی Prince of Persia: The Sands of Time Remake هم در مورد شخصیت شاهزادهی پارسی است. او ماموریت دارد که شنهای زمان (Sands of Time) را به طور کامل جمع آوری کند و آن را به محل اصلیاش، یعنی ساعت شنی جادویی، بازگرداند. به عبارتی دیگر، هدف اصلی بازیکن در بازی این است که این شنهای زمان را پیدا کرده و به مکان اصلی بازگرداند.
این بازی، یک اثر اکشن و سوم شخص است که مبارزات و پازلهای جذابی را در خود جا داده است که میتواند بازیکن را تا ساعات انتهایی بازی سرگرم کند. هم چنین، سیستم پلتفرمینگ بازی Prince of Persia: The Sands of Time به شدت جذاب بود و میتوانست به یکی از بهترین تجربههای بازیکن از Platforming یا سکو بازی، تبدیل شود. این بازی، یک ویژگی بسیار جالب دارد که باعث شده تا گیم پلی تنوع و سرزندگی خاصی را به خود بگیرد. در طول مبارزات، اگر شما حرکت نادرستی زدید، میتوانید زمان را به عقب بازگردانید و این دفعه با راهبرد مناسبتری به جنگ با دشمنان بروید. این کنترل زمان، در پازلهای بازی هم به کار گرفته شده بود و بازیکن باید برای حل برخی از پازلها، زمان را بارها عقب و جلو میکرد تا به نتیجهی درستی برسد. این بازی به قدری کامل و بالغ بود، که مورد تحسین کاربران و منتقدان قرار گرفت و از لحاظ نمرههای دریافتی، به بهترین نسخهی مجموعه تبدیل شد. همین موارد است که باعث میشود روند بازسازی این اثر، آن چنان مهم تلقی شود، چرا که با یکی از بازیهای منحصر به فرد و برتر قرن معاصر، روبرو هستیم.
مجموعهی پرنس آو پرشیا که یکی از منابع الهام بازی اساینز کرید هم هست و در زمان خود آن چنان معروف بود که باعث شد یک فیلم سنمایی با اقتیاس از آن، تولید شود. این فیلم، جزء آثار بسیار پرهزینه و به اصطلاحی بلاک باستری بود و نقش خود شاهزاده هم، به دست جیک جینهال، بازیگر مطرح هالیوودی، سپرده شده بود. هر چند که بسیاری از تماشاگران از این فیلم Live Action راضی نبودند، اما تماشای آن خالی از لطف نیست و میتواند تجربهی جالبی برای تماشاگر تداعی کند.