گیمر های قدیمی همیشه گلایه دارند که بازی های ویدیویی دیگر مانند گذشته جذاب نیستند و بازیسازان بیشتر روی گرافیک بازیهای جدید تمرکز دارند. دلیل این اتفاق چیست؟ برای رسیدن به جواب، همراه تیلنو باشید.
امروزه مفهوم بازی های ویدیویی از مفهومی که بازیهای پیکسلی قدیمی ارائه میدادند، بسیار فاصله گرفته است. تقریبا تمامی بازیها چنین مسیری را در پیش گرفتهاند و در حال فاصله گرفتن از گذشته هستند. گرافیک و موسیقی متن یک بازی، همچنان میتواند ما را شگفت زده کند ولی گیم پلی چطور؟
امروزه بازی های ویدیویی بیش از حد روی ظاهر بیرونی خود متمرکز می شوند و کمتر به ریشههای خود توجه دارند. در این مطلب سعی کردیم در قالب ۱۰ نکته، دلایل مشکلات پدید آمده ناشی از این اتفاقات را بررسی کنیم.
10- تمرکز بیش از حد روی گرافیک
بازیهای ویدیویی امروز زیبا هستند. اما گرافیک تنها عاملی نیست که باعث لذت بردن از یک بازی ویدیویی میشود. برخی توسعه دهندگان آنقدر از تمایلهای موجود در این صنعت پیروی کردند که کار بر روی عواملی مانند گیمپلی را تقریبا فراموش کردهاند. بازیهایی که امروزه ساخته میشوند، بیشتر به نمایشهای تئاتر شباهت دارند تا یک بازی ویدیویی واقعی.
9- تمرکز بیش از حد روی بازی های چند نفره
بیست سال پیش، ایدهی بازیهای چند نفره یک ایدهی تازه بود. درست است که سگا، ویژگی سگانت (seganet) را داشت، ولی گیمرها هنوز هیچ تمایلی به بازیهای آنلاین نداشتند. امروزه بسیاری از توسعه دهنگان بازی های ویدیویی، بیشتر از آن که روی عوامل مهم قدیم مانند داستان یا گیم پلی تمرکز کنند، بر روی ویژگیهای آنلاین بازی ها تمرکز دارند، به شکلی که برای تجربهی یک بازی داستان محور درجه یک، مدتهای زیادی را باید منتظر بمانیم.
8- قیمتهای نجومی
اگر نگاهی به بازیهای موجود در یک خرده فروش بیندازید، به راحتی متوجه قیمت بالای بازیهای ویدیویی در دنیای امروز میشوید. از وقتی که مراحل ساخت و توسعهی بازیهای ویدیویی پیشرفتهتر شده، قیمت آنها نیز به مراتب بالاتر رفته است. خرید یک محصول یا یک بازی جدید و اضافه کردن آن به کلکسیون خود، دیگر مثل گذشته آسان نیست. علاوه بر قیمت بالای خود محصول، برای تجربهی کامل و لذت بردن از تمام جنبههای برخی بازیها، باید هزینههای دیگری را نیز در قالب DLC یا خریدهای درون برنامهای متقبل شوید.
7- پیچیدگی کنترل بازیهای جدید
آیا اخیرا یک بازی مبارزهای را تجربه کردهاید؟ در مقایسه با آثار همسبک گذشته، هیجان به شکل قابل توجهی در آثار جدید کاهش یافته است. آن همه فشار دادن دکمه بدون هیچ الگوی خاصی کجا رفته؟ درک چگونگی کنترل کردن بازی های جدید بسیار پیچیدهتر از گذشته شده است. وقتی میتوان بازی king of fighters را در کنسول Neo Geo تجربه کرد، چرا باید مدت زیاذی از وقتمان را صرف یادگیری کومبو و الگوهای بازیهای مبارزهای جدید صرف کنیم؟ علاوه بر کم شدن جذابیت بازیها برای عدهای، این پیچیدگیها باعث میشود افرادی که به بازیهای ویدیویی علاقه دارند، ولی تجربهی خاصی در آنها ندارند، نتوانند وارد این حوزه شوند.
6- طول عمر کوتاه بازیها
بازیهایی که قدیمیترها با آنها بزرگ شدهاند، امروزه دیگر از رده خارج شدهاند. گذشته از این، عمر مفید بازیها نیز بسیار کوتاهتر از گذشته شده است. در گذشتهای نه جندان دور، با این که حالت آنلاینی برای بازیها وجود نداشت، ولی تا مدت زیادی پس از عرضهی یک اثر، همچنان محتوا برای سرگرم ماندن در آن بازی وجود داشت. ولی امروزه به جز مواردی خاص، شرایط به کلی تغییر کرده است. به شکلی که اگر اهل بازیهای چند نفره نباشید، باید مدت زمان نسباتا زیادی برای تجربهی یک بازی داستان محور با کیفیت منتظر بمانید.
5- سیر نزولی مخاطبین پی سی گیمینگ
کامپیوترهای شخصی یا همان پیسیها، تا مدت زمان زیادی یکی از با ارزشترین پایگاههای بازیهای ویدیویی بودند. اما امروزه با ظهور تلفنهای همراه هوشمند و البته کنسولهایی که مختص بازیها طراحی شدند و قیمت مناسبتری نیز نسبت به کامپیوترهای گیمینگ دارند، مخاطبهای این بستر روز به روز کاهش مییابند. بیشتر تمرکز بازیسازان در سالهای یکهتازی پیسیها، روی این پلتفرم معطوف بود. به علاوه وجود ماوس و کیبورد باعث شده بود گیمرها احساس تعامل بیشتری با بازیهای محبوبشان داشته باشند. وجود عوامل این چنینی در کنار نو بودن خلاقیت بازیساران برای گیمرها، باعث شده بود تعداد زیادی بازی جذاب و اعتیادآور برای پلتفرم پیسی ساخته شود.
4- فراموش شدن بازی های آرکید
در گذشته بازیهای آرکید، بخش مهمی از سرگرمی گیمرها به شمار میآمدند زیرا قلبهای بسیاری برای بازیهای آرکید میتپید. ولی امروزه از آنها چیزی به جز خاطرههایی در دور دست باقی نمانده است. امروزه بازیهای ویدیویی در حال از دست دادن آن فرمولی است که بازی های آرکید را جذاب میکرد. به احتمال زیاد به همین دلیل است که اگر هنوز هم به سراغ بازیهای آرکید قدیمی برویم، احسال لذتبخشی نسیبمان میشود.
3- خلا کنسولهای قابل حمل
تلفنهای همراه هوشمند، بسیاری از استاندادرهای دنیای بازیها را تغییر داده است. یکی از این تغییرات از بین رفتن تقریبی کنسول های قابل حمل است. کنسول نینتندو 3Ds که جزو آخرین کنسولهای دستی کامل بود، امروزه تقریبا فراموش شده و به عقیدهی بسیاری، کنسول نیتندو سوییچ را نیز نمیتوان یک کنسول قابل حمل صرف قلمداد کرد. صنعت بازیهای ویدیویی امروزه بیش از هر زمانی به چنین کنسولهایی نیاز دارد.به دلیل پیشرفتهای سخت افزاری تلفنهای همراه هوشمند در طی دههی گذشته، ممکن است آنها ویژگیهای لازم برای جایگزینی کنسولهای قابل حمل را داشته باشند، ولی در عمل چنین اتفاقی رخ نداده است. بسیاری از توسعهدهندگان معروف بازیهای ویدیویی، در سالهای ابتدایی ظهور موبایلهای هوشمند، روی این پلتفرم به صورت ویژهای متمرکز شدند. ولی پس از گذشت مدتی متوجه شدند نباید این پلتفرم جدید را به چشم یک کنسول بازی دید. به همین دلیل پس از مدتی یا به طور کل از ساخت محتوا برای آن منصرف شدند یا رویهی خخود را تغییر دادند.
2- تلاشهای نافرجام در زمینهی بازی های رترو
هرچند تلاشهای پراکندهای برای احیای آثار درخشان سالهای گذشتهی صنعت بازیها صورت گرفته ولی ساخت مینی کنسولهایی نظیر پلی استیشن کلاسیک به تنهایی نمیتوانند ریشههای رترو گیمینگ را در این صنعت گسترش دهند.
1- از بین رفتن ارزش بازیها بین گیمرها
در گذشته با این که تعداد بازیهای منتشر شده نسبت به زمان حال کمتر بود ولی شاهد بازیهای بیکیفیت کمتری نسبت به زمان حال بودیم. به همین دلیل ارزش بازیها برای گیمرها بیشتر بود. علاوه بر این عدم دسترسی به منابعی مانند راهنمای متنی یا ویدیویی قدم به قدم بازیها در رسانهای مانند یوتیوب، گیمرها را وادار میکرد برای رفع نیازهای خود در بازیها، تنها به تواناییهای خودشان متکی باشند. به همین دلیل کشف مواردی جدید یا پشت سر گذاشتن چالشی دشوار در یک بازی، معنا و مفهوم متفاوتی نسبت به امروز داشت و باعث لذت بردن بیشتری میشد. اما امروزه بسیاری از ما اگر در شرایط مشابهی قرار بگیریم، فاصلهی ما و راه حل مشکل یا سوال بوجود آمده، تنها یک جست و جوی ساده در گوگل است. درنتیجه بدون این که بدانیم، خودمان را از یک لذت بزرگ محروم کردهایم.
آیا شما موافق این ادعا هستید؟ آیا بسیاری از بازیهایی که امروزه منتشر میشوند برای شما نیز خسته کننده به شمار میروند؟ نظراتتان را در بخش کامنتها با تیم تیلنو به اشتراک بگذارید.