صرف کردن زمانی برای بازیهای ویدیویی به عنوان یک کودک، باعث پیشرفتهای شناختی در بزرگسالی میشود. با تیلنو در ادامه مقاله همراه باشید.
طبق مطالعات و شواهدی که موجود است، به نظر میرسد که انجام بازیهای ویدیویی تا قبل از سن 14 سالگی باعث بهبودی قابل توجه در مغز میشود و این موضوع تا بزرگسالی ادامه دارد.
این تحقیقات توسط Universitat Oberta de Catalunya انجام شده و هدف از آن این بوده که بفهمند تحریک مغناطیسی بین جمجمهای در حال بازی کردن بازیهای ویدیویی، تاثیری بر عمکرد مغز دارد یا خیر. آنچه که محققان کشف کردند این بود که انجام بازیهای ویدیویی به تنهایی باعث افزایش درک شناختی از نظر حافظه، درک فضای سه بعدی و زمان پاسخ به آن میشود. حال موضوع جالب و قابل توجه این است که نتیجه این مطالعات نشان داده کسانی که از کودکی تا بزرگسالی به بازی کردن ادامه میدادند، از مزایایی برخوردارند و حتی این موضوع به کسانی که خیلی فعال و مشغول بازی نیستند هم صدق میکند.
مقایسهی دیگری هم با استفاده از بزرگسالانی که هرگز در کودکی بازیهای ویدیویی انجام نداده بودند با کسانی که برعکس این بودند انجام شد. در این مقایسه هر دو گروه ماموریت داشتند که 10 روز به مدت زمان روزی 1.5 ساعت بازی Super Mario 64 را بازی کنند. بلافاصله بعد از این دوره 10 روزه، یک دوره 15 روزه را این بار بدون در معرض انجام بازی قرار گرفتن صرفا برای اندازه گیری مهارتهای شناختی صورت گرفت. نتیجه اینگونه بود که بازی Super Mario 64 ماده خاکستری مغز را افزایش میدهد و باعث بهبود برخی عملکردهای آن میشود.
از نتایج جالب دیگری که میتوان به آن اشاره کرد این بود که، کسانی که قبلا هیچ بازی ویدیویی انجام نداده بودند در ابتدا امتیازهای کمتری نسبت به گروه دیگر بدست آوردند ولی به شدت به دنبال راه درست و آموزش دیدن آن بودند؛ تا اینکه امتیازات دو گروه تقریبا مشابه و نزدیک به هم شد. انجام این بازیها باعث تقویت کسانی شد که هرگز بازی نمیکردند در حالی که کسانی که برعکس بودند و همیشه مشغول بازیهای ویدیویی بودند، از همان اول نسبت به همه چیز عکسالعملهای سریعتری داشتند.
با توجه به اینکه هدف اصلی این گروه مطالعاتی این نبوده است، هنوز هم سوالات بسیار زیادی برای پاسخ دادن وجود دارد. به عنوان مثال: هنوز مشخص نیست که این مزیت و ویژگیهایی که گفته شد در سنین بزرگسالی ماندگاری دارند یا خیر، یا اینکه آیا نیاز است مغز در جوانی به رشد و تکامل کافی خود برسد تا انجام این بازیهای ویدیویی تاثیر خودشان را بگذارند و ماندگاری داشته باشند. مثلا هنوز مشخص نیست که بهبود عملکرد شناختی یا یادگیری تا چه حد در دنیای خارج از بازیهای ویدیویی تاثیر گذار خواهد بود.
چیزی که واضح است، اینه که بازیهای ویدویی مغز کودکان را نمیپوساند بلکه آن را قویتر و پختهتر میکند. طبیعتا هر چیزی که بیش از حداستفاده شود، در طولانی مدت تاثیر منفی خودش را خواهد گذاشت؛ بازیها هم مستثنی نیستند.
حالا به نظر شما بازیهای ویدیویی تا چه حد بر مغز و برخی عملکردهای آن تاثیر میگذارد یا ممکن است چه آسیبهای به آن بزند؟ نظرتان را با کاربران و تیم تیلنو در میان بگذارید.
منبع: Gamerant