مقالات عمومی

ویندوز 11 چه تغییراتی را برای گیمرها به وجود می‌آورد؟

ویندوز 11 چه تغییراتی را برای گیمرها به وجود می‌آورد؟

مدتی قبل شرکت مایکروسافت (Microsoft) از سیستم عامل جدیدش به نام ویندوز 11 رونمایی کرد. این سیستم عامل از نظر بصری و عملکرد، دست‌خوش تغییرات متعددی شده است. ما در این مقاله قرار است به این تغییرات از جنبه مرتبط با بازی‌های ویدیویی نگاه کنیم. پس در ادامه با معرفی تغییرات ویندوز 11 همراه تیلنو باشید.

بازی کردن با پی سی از همان ابتدای کار ارتباط عمیقی با سیستم عامل ویندوز پیدا کرد. در واقع این سیستم عامل بود که توانست بسیاری از کودکان را عاشق بازی‌های ویدیویی کند. در طی سال‌ها، پشتیبانی مایکروسافت از بازی‌های ویدیویی فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده است. هرچند در سال‌های اخیر، رویکرد این شرکت آمریکایی تغییر کرده و نگاهش به این سمت کمی جدی‌تر شده است. از جمله این تغییرات می‌توان به معرفی بازی‌های جدید اشاره کرد و همچنین ارائه سرویس گیم پس (Game Pass) و ایجاد تعامل بین پی سی و ایکس باکس نیز مهر تاییدی بر این مدعا است. حالا مایکروسافت با عرضه Windows 11 می‌خواهد قدم جدیدی در این راه بردارد. این سیستم عامل جدید چندین ویژگی جدید دارد که مختص به گیمرها است.

ویندوز 11 در اواخر سال جاری میلادی عرضه خواهد شد و باید منتظر نمایش‌های بیشتر از این سیستم عامل باشیم. گرچه ما همین حالا نیز اطلاعات خوبی از بخش‌های مربوط به بازی‌های ویدیویی داریم.

DirectX 12 Ultimate

ویندوز 11 چه تغییراتی را برای گیمرها به وجود می‌آورد؟

DirectX 12 Ultimate جدیدترین API (واسط برنامه‌نویسی کاربری) گرافیکی مایکروسافت است که در ویندوز 11 تعبیه شده و خصوصیات زیادی را به این سیستم عامل اضافه می‌کند. از این موارد می‌توان به Sampler Feedback ،Variable Rate Shading ،Mesh Shaders و DirectX Raytracing اشاره کرد. واژه Ray Tracing به مهم‌ترین سمبل گرافیکی در نسل نهم کنسول‌ها تبدیل شده است که دلایل خوبی نیز برای آن می‌توان بیان کرد؛ اما DirectX Raytracing 1.1 پا را فراتر خواهد گذاشت. این ویژگی موجب بارگیری کارآمدتر شیدرهای مربوط به تکنولوژی ری‌ تریسینگ می‌شود. در واقع زمانی که بازیکنان با یک شیء جدید در جهان بازی روبه‌رو شوند، Inline Raytracing با شیدرهایی کمتر، صحنه‌ای بهتر را برای شما نمایش می‌دهد.

Variable Rate Shading اجازه می‌دهد که برخی صحنه‌ها، جلوه بهتری داشته باشند و در عین حال سایر صحنه‌ها را با تنظیم GPU (بالا بردن یا کاهش با توجه به موقعیت) برای ارائه عملکردی بهتر، بهینه می‌کند. Mesh Shaders با عملیات‌های پردازش محیط هندسی مثل اندازه‌گیری شیدرها و تغییر پهنای باند حافظه رم، امکان نمایش محیطی پرجزئیات‌تر را فراهم می‌کند. در همین حال Sampler Feedback اجازه می‌دهد که بافت‌های (Texture) مورد نیاز اثر بارگذاری شوند. در حقیقت این ویژگی موجب کاهش زمان بارگذاری شده و عملکرد بازی‌ها را در این بخش بهبود می‌دهد. اما شاید بهترین خبر این باشد که بازی‌های دارای قابلیت پشتیبانی از DirectX 12 Ultimate، روی سخت‌افزارهایی که از این ویژگی برخوردار نیستند نیز قابل اجرا هستند. این سازگاری بهتر و بیشتر باعث خوشحالی پی سی گیمرها خواهد شد.

AutoHDR

ویندوز 11 چه تغییراتی را برای گیمرها به وجود می‌آورد؟

Auto HDR یکی از مهم‌ترین مزایای تهیه کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس است. این ویژگی موجب می‌شود نوردهی در بازی‌ها تا حد زیادی پویا و باکیفیت‌تر شود؛ این موضوع حتی برای آثاری که از این ویژگی پشتیبانی نمی‌کنند نیز مطرح است. در واقع Auto HDR اجازه می‌دهد که بتوانیم بازی‌های قدیمی‌تر را با نورپردازی و رنگ‌دهی جذاب‌تر از قبل تجربه کنیم. می‌توان گفت این ویژگی بدون زحمت دادن به بازی‌سازان، موجب بهبود عملکرد بصری آثار مختلف می‌شود. ویندوز 11 از ویژگی Auto HDR در آثاری که با DirectX 11 یا نسخه‌های بعد آن ساخته شده‌اند، بهره می‌برد و به پی سی گیمرها اجازه می‌دهد که آثار قدیمی را با رنگ و لعابی جدید تجربه کنند.

بیش از 1000 بازی از ویژگی Auto HDR بهره‌مند خواهند شد. با این که مایکروسافت هنوز لیست کامل این آثار را منتشر نکرده، ما می‌دانیم که بازی‌هایی نظیر DayZ و Rocket League در این لیست حضور دارند. باید جالب باشد که ببینیم آثار قدیمی پی سی (حتی بازی‌هایی نظیر Valheim که در حال حاضر از HDR پشتیبانی نمی‌کنند) با بهره‌گیری از این ویژگی چه عملکردی خواهند داشت. قابل ذکر است که برای بهره بردن تمام و کمال از این ویژگی باید مانیتوری داشته باشید که از HDR پشتیبانی کند.

DirectStorage

ویندوز 11 چه تغییراتی را برای گیمرها به وجود می‌آورد؟

دیگر قابلیتی که همراه با ایکس باکس سری ایکس و اس معرفی شد، DirectStorage بود. این API می‌تواند Draw Distance (توانایی موتور گرافیکی بازی در نشان دادن فواصل دور) را تا حد زیادی بهبود دهد و سرعت بارگذاری و عملکرد CPU را نیز تا حد بسیار زیادی بهتر خواهد کرد. اگرچه شما برای این ویژگی به یک هارد NVMe SSD نیاز خواهید داشت که مجهز به درایور Standard NVM Express Controller بوده و با DirectX 12 سازگار باشد و همچنین قابلیت پشتیبانی از GPU و Shader Model 6.0 را داشته باشد. علاوه بر این، بازی‌ها نیز باید برای بهره‌گیری از DirectStorage طراحی شده باشند، پس همه‌ی آثار به خودی خود از این ویژگی برخوردار نیستند. هر روز استفاده از حافظه‌های SSD دارد برای بازی‌های ویدیویی روی پی سی حیاتی‌تر می‌شود و حالا DirectStorage نیز تهیه این هاردها را اجتناب ناپذیر کرده است.

طراحی جدید فروشگاه مایکروسافت

ویندوز 11 چه تغییراتی را برای گیمرها به وجود می‌آورد؟

مایکروسافت همراه با ارائه سیستم عامل جدیدش، در طراحی Microsoft Store نیز بازنگری کرده و فروشگاهی را در اختیار مخاطب قرار داده که هم مناسب کاربران ویندوز 11 باشد و هم استفاده کنندگان از ویندوز 10. سال‌ها بود که از طراحی کلی و بخش‌های مختلف فروشگاه مایکروسافت انتقاد می‌شد؛ حالا مایکروسافت از این بازخوردها استفاده کرده و تغییراتی اساسی را در نسخه جدید به وجود آورده است. از جمله این ویژگی‌های جدید می‌توان به اضافه شدن بخشی برای توضیح و معرفی برنامه‌های ناشناس، قابلیت اجرای برنامه‌های اندروید (اگرچه این ویژگی فقط با استفاده از فروشگاه  Amazon قابل استفاده است و همه‌ی برنامه‌ها را شامل نمی‌شود) و دادن آزادی عمل بیشتر به توسعه‌دهندگان برای انتشار برنامه‌های خود در این فروشگاه اشاره کرد. در نتیجه ما در ویندوز 11 با فروشگاهی مواجه خواهیم بود که فضای بازتری دارد و برنامه‌های متنوع‌تری را ارائه می‌دهد.

تعامل با برنامه‌ها و سرویس‌های ایکس باکس

ویندوز 11 چه تغییراتی را برای گیمرها به وجود می‌آورد؟

توجه زیاد به پی سی گیمینگ بدون کمک گرفتن از ایکس باکس نخواهد بود و در ویندوز 11 تعامل برنامه‌ها و سرویس‌های Xbox با سیستم عامل جدید بیشتر خواهد شد. این بدان معنا است که در Windows 11 شما به شکلی ساده‌تر می‌توانید از سرویس ایکس باکس گیم پس روی پی سی بهره ببرید. با در نظر گرفتن لیست بلند بالای آثار مختلف این سرویس، باید گفت که این ویژگی واقعا یک مزیت برای کاربران پی سی به حساب می‌آید. قابل ذکر است که بازی Halo Infinite و آثار دیگری نیز در روز عرضه‌شان به سرویس گیم پس اضافه خواهند شد.

همچنین بهره بردن از Xbox Cloud Gaming نیز می‌تواند برای کاربران پی سی بسیار مهم تلقی شود. این ویژگی همین حالا نیز برای مشترکین سرویس Xbox Game Pass Ultimate روی پی سی نیز در دسترس است، اما این قابلیت در ویندوز 11 مزایای بیشتری را به همراه دارد. شما در سیستم عامل جدید مایکروسافت می‌توانید بدون داشتن سیستمی با سخت‌افزار قوی، از تجربه بازی‌های ویدیویی مختلف لذت ببرید. البته برای این کار به اینترنتی با سرعت بالا نیاز خواهید داشت.

پشتیبانی از ابزارهای جانبی

ویندوز 11 چه تغییراتی را برای گیمرها به وجود می‌آورد؟

مایکروسافت سال‌ها است که روی ابزارهای جانبی ایکس باکس مانور زیادی می‌دهد. برای مثال شما برای تجربه بازی‌های مختلف روی ایکس باکس سری ایکس و اس، می‌توانید از کنترلر ایکس باکس وان استفاده کنید. همچنین هدست‌های مختلفی وجود دارند که روی کنسول‌های نسل جدید و قدیم مایکروسافت قابل استفاده هستند. مایکروسافت این رویکرد را در ویندوز 11 نیز اتخاذ کرده است. جدای از مواردی نظیر موس و کیبورد، کنترلرهای Adaptive و دسته‌های ایکس باکس سری ایکس و اس که سابقا نیز روی کنسول و پی سی به صورت مشترک قابل استفاده بودند، مایکروسافت قول داده که با ارائه ویندوز 11 تعداد این وسایل جانبی مشترک بسیار بیشتر خواهد شد. شاید این ویژگی از قبل هم قابل پیشبینی بود، اما به هر حال استفاده از کنترلر کنسول روی پی سی بدون هیچگونه مشکلی واقعا لذت‌بخش خواهد بود.

سیستم مورد نیاز

ویندوز 11 چه تغییراتی را برای گیمرها به وجود می‌آورد؟

با وجود این همه ویژگی و خصوصیات جدیدی که ویندوز 11 ارائه خواهد داد، احتمالا یک سوال مهم ذهن همه کاربران را به خود مشغول کرده است. آیا سیستم من قابلیت اجرای ویندوز 11 را دارد؟ پاسخ به این سوال کمی پیچیده است. مایکروسافت سیستم مورد نیاز رسمی Windows 11 را اعلام کرده است. این سیستم عامل نیاز به پردازنده‌ای با فرکانس یک گیگاهرتز یا بیشتر با بیش از 2 هسته، 4 گیگابایت رم، 64 گیگابایت فضای خالی، گرافیک با قابلیت سازگاری با DirectX 12 و پشتیبانی از WDDM 2.0 دارد. مشکل این جا است که پردازنده‌هایی نظیر سری Ryzen 1000 و نسل 7 اینتل با این سیستم عامل سازگار نیستند.

همچنین سیستم شما باید از Trusted Platform Module (TPM) نسخه 2.0 پشتیبانی کند. البته هنوز لیست تمام پردازنده‌هایی که از ویندوز 11 پشتیبانی می‌کنند اعلام نشده و در نتیجه، به طور قطع نمی‌دانیم که چه CPUهایی از این سیستم عامل پشتیبانی می‌کنند. گرچه مشخص شده که ویژگی‌هایی نظیر AutoHDR ،DirectStorage و DirectX 12 فقط روی سخت‌افزارهایی خاص عمل خواهند کرد.

باید منتظر بمانیم تا اطلاعات تازه‌ای از این سیستم عامل در هفته‌های پیش رو توسط مایکروسافت منتشر شود. به هر حال ما می‌دانیم که ویژگی‌های خاص ویندوز 11 برای بازی‌های ویدیویی در انحصار این سیستم عامل خواهد ماند (اگرچه مایکروسافت اعلام کرده که کاربران ویندوز 10 نیز از ویژگی DirectStorage بهره‌مند خواهند شد).

این بود هرآنچه از ویژگی‌های مربوط به بازی‌های ویدیویی ویندوز 11 می‌دانستیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. نظر شما درباره ویندوز 11 چیست؟ آیا نسبت به آن خوشبین هستید؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: GamingBolt

اینستاگرام تیلنو

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *