بازیهای جهانباز (Open World) در سالهای اخیر طرفداران بسیار زیادی به دست آوردهاند و بازیسازان نیز بیشتر به سمت این سبک و سیاق کشیده شدهاند. اما بزرگ بودن جهان یک بازی همیشه به معنای بهتر بودن آن اثر نیست. ما در ادامه 10 بازی جهان باز که نباید تجربه کنید، به شما معرفی میکنیم. پس در ادامه با تیلنو همراه باشید.
همه ما عاشق بازیهای Open World هستیم و از تجربه آنها لذت میبریم. ما در تیلنو هم حتی برای دوستداران این گونه آثار، لیست بهترین بازی های جهان باز را نیز تهیه کردهایم. اما با این حال باید بدانید حفظ کیفیت بالا، علیرغم ارائه جهانی بسیار بزرگ، کار سادهای نیست. در واقع در سالهای اخیر بازیهای مختلفی عرضه شدهاند که سازندگان آنها نتوانستهاند به خوبی حالت جهانباز را پیادهسازی کنند. در ادامه ما لیستی از بازیهای جهانباز را به شما ارائه میدهیم و پیشنهاد میکنیم هیچوقت آنها را تجربه نکنید. این لیست به هدف حفظ ارزش زمان برای شما گردآوری شده است. تمام آثار لیست 10 بازی جهان باز که نباید تجربه کنید تجربهای کاملا ناامیدکننده را برای شما به ارمغان خواهند آورد. در ادامه همراه ما باشید.
بازی Dynasty Warriors 9
پلتفرمها: ایکس باکس وان، پلی استیشن 4، پی سی و اندروید
داستانهای آثار مجموعه Dynasty Warriors، همگی در جهانهایی با ابعاد بسیار بزرگ جریان دارند و پر از نبردهای شلوغ هستند. اما استودیو Koei Tecmo و Omega Force در یک تصمیم کاملا اشتباه حالت جهانباز را روی بازی Dynasty Warriors 9 پیادهسازی کردند. این نسخه از فرنچایز Dynasty Warriors اولین نمونه در مجموعه بازیهای ویدیویی بود که سازندگانش بدون در نظر گرفتن شرایط آثار خود، صرفا ترند روز را دنبال کردند. حالت Open World بازی Dynasty Warriors 9 نهتنها از نقاط قوت آن محسوب نمیشود، بلکه بزرگترین ایراد آن است. در حقیقت سازندگان اصلا نتوانسته بودند این حالت را با جهان بازی خود تطبیق دهند و از همین رو نتیجه کار واقعا بد بود. در نتیجه میتوان این اثر را یکی از 10 بازی جهان که نباید تجربه کنید در نظر گرفت.
بازی Metal Gear Survive
پلتفرمها: ایکس باکس وان، پلی استیشن 4 و پی سی
بازی Metal Gear Survive بدون شک برای تمام طرفداران مجموعه متال گیر یک ناامیدی بزرگ بود. بازی Metal Gear Solid V: The Phantom Pain پیش از آن اثبات کرده بود که چنین آثاری میتوانند کاملا بین طرفداران تفرقه ایجاد کنند. حتی این ماجراها به قدری کش پیدا کرد که نهایتا منجر به جدا شدن هیدئو کوجیما (Hideo Kojima) از شرکت کونامی (Konami) شد. شرکت کونامی بنا به دلایلی تصور کرد ادامه دادن این حجم از جنجال با ارائه اثری دیگر ممکن است ایده خوبی باشد. اثری با طراحی و اجرا ضعیف که در آن هدفتان کشتن زامبیها بوده و به طرز عجیبی خستهکننده است. بازی Metal Gear Survive صرفا اثری است که نام متال گیر را یدک میکشد، به این امید که به خاطر اسمش فروش خوبی داشته باشد. بازی Metal Gear Survive یک اثر بسیار بد در فرنچایز متال گیر است. حتی اگر بخواهیم بیشتر روی نقاط قوت آن تمرکز کنیم، بازهم باید بپذیریم که این بازی یک اثر کاملا فراموششدنی و حوصلهسربر است. از همین رو ما آن را در لیست 10 بازی جهان باز که نباید تجربه کنید قرار دادهایم.
بازی Superman Returns
پلتفرمها: ایکس باکس، ایکس باکس 360، پلی استیشن 2، PSP و نینتندو DS
شرمآور است که با وجود گذشت این همه سال از آغاز راه جهان گیم، هنوز یک بازی خوب با محوریت سوپرمن (Superman) عرضه نشده است. این حقیقت جایی زجرآور میشود که با نگاه به دنیای گیم، متوجه میشویم آثاری که درمورد این ابرقهرمان ساخته شدهاند، واقعا تجربههایی اسفناک را به بازیکنان ارائه میدهند. شاید یکی از بدترین آثار در این زمینه، بازی Superman Returns باشد. در سال 2006 فیلمی با همین نام اکران شد که عملکرد بدی داشت و طرفداران دی سی (DC) را راضی نکرد. اما بازی Superman Returns حتی در حد آن فیلم هم نبود. به نظر میرسد سازندگان به مهارتی دست یافته بودند که به کمک آن میتوانستند مخاطب را تا سر حد مرگ از بازی در نقش سوپرمن خسته کنند. میتوان برای توصیف گیمپلی آن از واژه «افتضاح» استفاده کرد و ظاهر بازی نیز مرزهای بد بودن را جابهجا کرده بود. در واقع این اثر را میتوان بدترین بازی با محوریت سوپرمن در تاریخ صنعت گیم قلمداد کرد. به همین دلیل این اثر باید در لیست 10 بازی جهان باز که نباید تجربه کنید جای میگرفت.
بازی The Amazing Spider-Man 2
پلتفرمها: ایکس باکس 360، ایکس باکس وان، پلی استیشن 3، پلی استیشن 4، پی سی، موبایل و …
برعکس سوپرمن، اقتباسهای بسیار خوب از مرد عنکبوتی در جهان بازیهای ویدیویی کم نیستند. حتی پیش از عرضه ناموفق بازی The Amazing Spider-Man 2، آثاری وجود داشت که ارزش صرف وقت را داشتند. اما بازی The Amazing Spider-Man 2 اصلا قابل بخشش نیست. در حقیقت فرآیند ساخت این بازی کاملا عجولانه طی شده بود. به نظر میرسد که سازندگان به دلایل تعهداتی که داشتهاند، دست به ساخت آن زدهاند. هیچ بخش از بازی The Amazing Spider-Man 2 درست کار نشده بود؛ نه داستان، نه گیمپلی و نه پیادهسازی حالت جهانباز. ماموریتهای جانبی کاملا ناامیدکننده بودند و بازی از مشکلات فنی مختلف پر بود. در کل به نظر میرسید این پروژه صرفا برای رفع تکلیف کار شده و روند ساخت آن کاملا غیرمعقول بوده است. در هر صورت نتیجه کار را نمیتوان یک بازی مطلوب برای طرفداران دنیای گیم قلمداد کرد. اگرچه به لطف استودیو Insomniac، ما میدانیم که بازیهای باکیفیت با محوریت مرد عنکبوتی قابل ساخت هستند. این استودیو بار دیگر مرد عنکبوتی را شکوهمندانه به جهان گیم وارد کرد. این آثار باعث شدند که حداقل بتوانیم این بازی را برای همیشه به دست فراموشی بسپاریم. از همین رو میتوان The Amazing Spider-Man 2 را یکی از 10 بازی جهان باز که نباید تجربه کنید به شمار آورد.
بازی Driver 3
پلتفرمها: ایکس باکس، پلی استیشن 2، پی سی، موبایل و …
بدون شک دیدن نام این اثر در لیست 10 بازی جهان باز که نباید تجربه کنید، برایتان تعجب برانگیز نیست. بازی Driver 3 بدون تردید یکی از بزرگترین شکستها در میان بازیهای Open World در تاریخ گیم محسوب میشود. اگر شما هم از آن دسته افراد بدشانسی باشید که دست به تجربه این اثر زدهاید، بدون شک میدانید دلیل این ادعای ما چیست. اگر لیستی از اشتباهات احتمالی برای یک بازی ویدیویی تهیه کنید، همه موارد برای Driver 3 تیک میخورند. کنترل نامناسب است؟ بله. طراحی مرحله افتضاحی دارد؟ بله. حالت جهانباز آن بد و خسته کننده است؟ بله. در این بازی مشکلات فنی به چشم میخورد؟ بله. داستان مسخره و غیرمنطقی است؟ بدون شک. امیدواریم منظورمان را به شکل صحیح منتقل کرده باشیم. این اثر بدون تردید یکی از 10 بازی جهان باز که نباید تجربه کنید است.
بازی Sniper: Ghost Warrior 3
پلتفرمها: ایکس باکس وان، پلی استیشن 4 و پی سی
استودیو CI Games با نسخههای متعدد تلاش کرده که تحولی در سری بازیهای Sniper به وجود آورد، اما همیشه نتیجه نهایی چیزی نبوده که انتظار داشتند. بدترین تجربه این استودیو با ساخت بازی Sniper: Ghost Warrior 3 رقم خورده است. از آن جایی که تب بازیهای Open World در سالهای اخیر شدیدا داغ شده است، سازندگان نیز چنین رویکردی را اتخاذ کردند تا فروش بهتری داشته باشند. جهان بازی Sniper: Ghost Warrior 3 خشک و خالی بود و مانع تمرکز بازیکنان روی سایر بخشهای خوب شد. این بازی مکانیسمهایی را معرفی کرد که به شکل تمام و کمال روی آن کار نشده بود. حتی پس از عرضه نیز مشکلات متعدد اثر رفع نشدند. علاوه بر این، داستان بازی Sniper: Ghost Warrior 3 بسیار بد بود. در حدی که تصور میکردید یک هوش مصنوعی ضعیف داستان را به رشته تحریر درآورده است. این بازی بدون شک بدترین نسخه در کل فرنچایز به حساب میآید. در نتیجه میتوان آن را یکی از 10 بازی جهان باز که نباید تجربه کنید در نظر گرفت.
بازی Raven’s Cry
پلتفرمها: ایکس باکس 360 و پی سی
در صحبت درباره این بازی سخت است که نقطه آغازین بحث را پیدا کنیم. بازی Raven’s Cry از هر نظری که فکرش را بکنید شکست خورد. داستان بازی بسیار بد بود و هیچ قسمت آن با عقل جور در نمیآمد. حتی بخشهای پایهای بازی نیز عملکرد فوقالعاده بد و غیر قابل تحملی داشتند. بازی Raven’s Cry پر از مشکلات فنی مختلف بود و یکی از عجیبترین سیستمهای کنترل را نیز در این اثر پیدا میکردید. همچنین بازی از خیلی جهات ناقص بود و محتوای آن کمی و کاستی داشت. در واقع به نظر میرسید سازندگان روی بسیاری از بخشهای بازی به صورت تمام و کمال کار نکردهاند. به همین دلیل میتوان بازی Raven’s Cry را به ناقص بودن متهم کرد. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، داستان بازی از نقاط ضعف اصلی آن است. حتی صداپیشههای آن نیز واقعا بد بودند. خیلی از شما احتمالا هرگز نام بازی Raven’s Cry را نشنیده باشید و این واقعا به نفع خودتان بوده است. پیشنهاد میکنیم که هیچوقت به سمت آن نروید. پس میتوان این اثر را در لیست 10 بازی جهان باز که نباید تجربه کنید قرار داد.
بازی Risen 3: Titan Lords
پلتفرم: پی سی
درباره گیرا بودن و جذابیتهای بازی Risen 3 میتوان ساعتها صحبت کرد. در واقع از دید خیلیها، این بازی در بین آثار سبک نقشآفرینی نادیده گرفته شده است. اما علیرغم این همه تمجید از بخشهای مختلف بازی، باید قبول کرد که طراحی جهان آن واقعا بد بوده است. ما از موضع خود عقب نشینی نمیکنیم و صراحتا میگوییم که پیادهسازی حالت Open World در بازی Risen 3: Titan Lords به بدترین شکل صورت گرفته است. بازی از این نظر عملکرد خوبی ندارد و به هیچ وجه نمیتوان این بخش را نادیده گرفت. بازی Risen 3: Titan Lords درست زمانی عرضه شده بود که عموما آثار صنعت گیم به سمت جهانباز بودن حرکت میکردند و بسیاری از سازندگان بدون در نظر گرفتن مطابق بودن این حالت با اثر خود، از این ویژگی استفاده میکردند. این اشتباه منجر به این شد که بازی مورد بحث پر از مکانهای تکراری و خستهکننده شود. جهان بازی صرفا به شکلی ساخته شده که بخواهد حالت Open World را پیادهسازی کند. کاوش در دنیای بازی هیچ جذابیتی ندارد و خود اثر نیز مخاطب را به گشت و گذار در محیط تشویق نمیکند. در آخر باید گفت که جهانباز بودن اصلا نکته مثبتی برای بازی Risen 3: Titan Lords نیست و شما بیشتر وقت خود را در این اثر فقط صرف رفت و آمد در مسیر میکنید. پس حضور این اثر در لیست 10 بازی جهان باز که نباید بازی کنید اجتناب ناپذیر است.
بازی Crackdown 3
پلتفرم: پی سی و ایکس باکس وان
پیش از عرضه بازی Crackdown 3، مایکروسافت (Microsoft) همیشه از این حرف میزد که میخواهد این فرنچایز را پا به پای پرچمدارهای ایکس باکس نظیر بازیهای Halo و Gears of War پیش ببرد. البته آنها در این کار موفق نبودند. اگر صادق باشیم، باید بگوییم که این سرانجام کاملا قابل پیشبینی بود. سازندگان پیش از عرضه بازی Crackdown 3 نوید اثری بسیار جذاب را داده بودند. اما روند ساخت اثر یک افتضاح کامل بود و بازی چندین بار تاخیر خورد. وقتی بازی منتشر شد، تجربه آن خستهکننده بود و بسیاری از کاربران از آن انتقاد کردند. حتی اگر بخواهیم از نظر طراحی به بازی نگاه کنیم، به نظر میرسد این اثر در دهه 2000 میلادی گیر کرده است. بخش چند نفره بازی Crackdown 3 نیز اصلا نتوانست انتظارات را برآورده کند. در واقع این اثر تیر آخر را بر قلب فرنچایز زد و تمام طرفداران را نسبت به مجموعه بدبین کرد. این اثر نیز در لیست 10 بازی جهان باز که نباید تجربه کنید جای میگیرد.
بازی Fuel
پلتفرم: پی سی و ایکس باکس 360، پلی استیشن 3
اهمیتی ندارد که نقشه یک بازی جهانباز چقدر بزرگ باشد؛ اگر مکانیسمهای پایه و طراحی اصلی اثر خوب از آب در نیامده باشند، نتیجه نهایی به هیچ عنوان نمیتواند رضایتبخش باشد. در این بحث هیچ مثالی بهتر از بازی Fuel وجود ندارد. در این که بازی اثری Open World و عظیم است، شکی نیست. حتی میتوان گفت این اثر یکی از بزرگترین جهانها در بین تمام آثار صنعت گیم را دارد. اما سازندگان نتوانسته بودند از این ویژگی به نفع بازی استفاده کنند. رانندگی در محیط وسیع و جهانباز اثر اصلا جذابیت نداشت. در واقع مکانیسمهای رانندگی نیز به خودی خود نامناسب بودند. طراحی مسابقات بازی Fuel اصلا خوب نبود و هوش مصنوعی نیز عملکرد بدی داشت. اگر خالقان بازی Fuel به جای وقت تلف کردن در پیادهسازی یک محیط Open World، بیشتر روی ارائه یک گیمپلی سرگرمکننده وقت صرف میکردند، نتیجه نهایی به اثری بسیار جذابتر بدل میشد. اما این اتفاقات رخ نداد و ما مجبور شدهایم از این اثر در لیست 10 بازی جهان باز که نباید تجربه کنید نام ببریم.
این بود لیست 10 بازی جهان باز که نباید تجربه کنید. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. نظر شما درباره آثار این لیست چیست؟ آیا بازیهای دیگری را میشناسید که بتوانند در این لیست جای بگیرند؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذراید.
منبع: GamingBolt