چندی پیش ریمستر بازی آلن ویک منتشر شد. این بازی ترسناک از استودیو رمدی (Remedy Entertainment) اولین بار در سال 2010 توسط Microsoft Studios منتشر شد و توانست بازخوردهای خوبی دریافت کند. حالا نسخه ریمستر شده آن عرضه شده که تغییرات قابل توجهی نسبت به نسخه اصلی داشته است. ما در این مقاله قصد داریم شما را با ویژگیهای مهم بازی Alan Wake Remastered آشنا کنیم. پس در ادامه با تیلنو همراه باشید.
استودیو رمدی در صنعت بازیهای ویدیویی شهرت زیادی دارد. دلیل این شهرت هم چیزی نیست جز ثبات در انتشار آثار باکیفیت و بسیار خوب در طی یک دهه گذشته. رمدی نشان داده که استودیویی نیست که به سمت کلیشهها حرکت کند. این استودیو هم از نظر گیمپلی و هم داستان همیشه رویکردهای جدیدی را اتخاذ کرده است. یکی از همین آثار متفاوت و باکیفیت بازی Alan Wake است.
اخیرا اخبار و شایعات پیرامون ریمستر این بازی محبوب تایید شد و چندی پیش این نسخه عرضه شده است. در نتیجه الان بهترین زمان است که بار دیگر با این اثر کلاسیک تجدید دیدار کنیم. ما در ادامه به مهمترین ویژگیهای بازی Alan Wake Remastered اشاره خواهیم کرد.
داستان
از بازی آلن ویک همیشه به عنوان اثری مهیج در سبک ترسناک روانشناسانه یاد میشود. استودیو رمدی توانسته به بهترین شکل ممکن این بازی را در دسترس کاربران قرار دهد. شما در این اثر شخصیتی به نام آلن ویک را کنترل میکنید. او نویسندهای مشهور است که رمانهای جنایی و هیجانانگیز مینویسد. اما آلن به مرحلهای رسیده که ذهنش به او اجازه خلق محتوای جدید را نمیدهد. او تصمیم میگیرد با همسرش، آلیس (Alice)، به تعطیلات برود. آنها کوهستان Bright Falls را به عنوان مقصد خود تعیین میکنند.
آلن این تعطیلات را به چشم زمانی برای دور شدن از روتین یکنواخت زندگیاش میبیند. با این حال آلیس از او میخواهد که برای خلاص شدن از مشکلات مربوط به عدم توانایی در نوشتن کتاب جدید، به یک روانشناس مشهور مراجعه کند. در ادامه بحث و جدلها سر این موضوع، آلن از اتاق خارج میشود. در ادامه ما صدای فریاد آلیس برای کمک را میشنویم. او توسط موجودی ناشناخته در رودخانه غرق میشود.
درست مانند سریالهای تلویزیونی، داستان بازی Alan Wake هم به قسمتهای مختلفی تقسیم میشود. البته همه اینها دست به دست هم میدهند تا محتوای گستردهتری را ارائه دهند. داستان بازی Alan Wake Remastered حول محور مواجهه آلن با موجوداتی ناشناخته میگردد.
شخصیتها
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، شخصیت اصلی داستان بازی Alan Wake، رماننویسی به نام آلن ویک است که کتابهایی در ژانر جنایی مینویسد. دیگر شخصیت مهم این بازی آلیس، همسر آلن، است. او نقش مهمی در سفر آلن به برایت فالز دارد و در شروع داستان کاملا تاثیرگذار است. آلیس در اوایل بازی توسط موجودات ناشناخته ربوده میشود.
اریک بری (Eric Barry) دیگر شخصیت بازی است که کلید کلبهای که آلن و همسرش در آن اقامت دارند را در ابتدا به آنها میدهد. بازی Alan Wake Remaster شخصیتهای جانبی زیادی دارد. از جمله آنها میتوان به سارا بریکر (Sarah Breaker)، کلانتر شهر، و روانشناسی به نام امیل هارتمن (Emil Hartman) اشاره کرد.
اگر بخواهیم به تمام کاراکترهای ریمستر بازی آلن ویک اشاره کنیم، باید بخشهای مختلف داستان را به صورت کامل شرح دهیم. اما ترجیح میدهیم این بخشها برای شما رازآلود بمانند تا خودتان با آنها و کاراکترهای دیگر آشنا شوید.
گیمپلی
گیمپلی بازی Alan Wake Remastered عموما حول محور مواجهه آلن با موجوداتی عجیب و غریب که Taken نامیده میشوند، میگردد. شما نمیتوانید به آسانی و به روشهای مرسوم به Takenها آسیب بزنید. در ابتدا باید با روشی خاص سپر محافظتی آنها را از بین ببرید، تا بتوانید پس از آن با شلیک کردن این موجودات را به کام مرگ بفرستید. برای از بین بردن محافظ این موجودات شما باید از چراغقوه مشهور آلن استفاده کنید. این چراغقوه و همچنین سایر منابع نور میتوانند در دفع Takenها موثر باشند.
اگر این موجودات بیش از حد به آلن نزدیک شوند، شما میتوانید با یک حرکت به صورت صحنه آهسته (Slow Motion) و مکس پینوار (Max Payne) جاخالی دهید. این حرکت به شما اجازه میدهد که در موقعیت بهتری قرار گرفته و ضد حمله بزنید. علاوه بر این، شما در ریمستر بازی آلن ویک میتوانید آیتمهای قابل جمعآوری مختلفی را پیدا کرده و همچنین تواناییهایتان را ارتقا دهید. همه اینها موجب میشوند که توانایی آلن در حین مبارزات و درگیریها بهبود پیدا کند.
DLC
بازی Alan Wake Remastered علاوه بر بازی اصلی، دارای دو DLC دیگر نیز هست. این دو مورد Special One: The Signal و Special Two: The Writer هستند که داستان را گسترش میدهند و سیستم گیمپلی بازی را دستخوش تغییراتی میکنند. اسپیناف (Spinoff) این بازی به نام Alan Wake American Nightmare، در نسخه ریمستر شده وجود ندارد.
مدت زمان بازی Alan Wake Remastered
بر اساس اطلاعات سایت howlongtobeat.com، شما برای تمام کردن نسخه اصلی بازی آلن ویک باید حدود 11.5 ساعت زمان صرف میکردید. اگر هم میخواستید به صورت تمام و کمال با همه ویژگیهای این بازی آشنا شوید و برایت فالز را مثل کف دست بشناسید، باید نزدیک به 26 ساعت این اثر را تجربه میکردید. برای تکمیل هر دو DLC هم باید حدود دو ساعت زمان میگذاشتید و اگر هم قصد داشتید تمام موارد درخواست شده را تکمیل کنید، این زمان به چهار ساعت افزایش پیدا میکرد. در مجموع میتوان گفت بازی آلن ویک چیزهای زیادی برای ارائه دارد و کسانی که میخواهند به صورت کامل آن را تجربه کنند، ساعات زیادی را باید به این اثر اختصاص دهند.
با توجه با این که استودیو رمدی اعلام کرده بازی Alan Wake Remastered هیچ محتوای جدید و قابل توجهی نخواهد داشت و گیمپلی نیز چندان تغییر نمیکند، انتظار داریم که مدت زمانهای ذکر شده برای نسخه ریمستر نیز صدق کنند.
این بار خبری از تبلیغات نیست
بازی Alan Wake در ابتدای عرضه بحث و جدلهای زیادی را به راه انداخت. استودیو رمدی در این بازی تبلیغات مختلفی را قرار داده بود و ما این موارد را در سراسر برایت فالز میدیدیم. در نسخه اصلی بازی آلن ویک که روی ایکس باکس 360 منتشر شد، به کرات شاهد تبلیغات باتریهای انرجایزر (Energizer) و ماشینهای فورد (Ford) بودیم. برخی از بازیکنان از این اتفاق ناراضی بودند و بسیاری نیز اهمیتی به این موضوع نمیدادند.
البته نباید دیگر خودتان را نگران این موضوع کنید. زیرا در بازی Alan Wake Remastered خبری از این تبلیغات نخواهد بود. از آن جایی که قرارداد این شرکتها سالها پیش منقضی شده است، استودیو رمدی اعلام کرده که در نسخه ریمستر بازی آلن ویک دیگر قرار نیست شاهد تبلیغات مختلف باشیم.
گزینههای HDR و Ray Tracing وجود ندارد
هیچکس از نبود قابلیت ری تریسینگ (Ray Tracing) در بازی Alan Wake Remastered متعجب نشد. این اتفاق کاملا قابل درک است، زیرا نسخه جدید صرفا یک ریمستر محسوب میشود و خبری از ریمیک کامل نیست. علاوه بر این، استودیو رمدی تایید کرده که در تنظیمات گرافیکی بازی آلن ویک شاهد گزینه HDR نخواهیم بود. البته خبر خوب این است که این استودیو پشتیبانی از DLSS را در نسخه جدید تایید کرده است.
سیستم مورد نیاز بازی Alan Wake Remastered
در ادامه به حداقل سیستم مورد نیاز بازی Alan Wake Remastered اشاره خواهیم کرد. شما برای اجرای این اثر روی پایینترین تنظیمات به یک پردازنده مرکزی Core i5 3440، کارت گرافیک GTX 960 و هشت گیگابایت رم نیاز خواهید داشت. اما سیستم پیشنهادی این اثر شامل CPU از نوع Core i7 3770، کارت گرافیک GTX 1060 و 16 گیگابایت رم میشود. شما برای نصب ریمستر بازی آلن ویک به 36 گیگابایت فضای خالی روی هارد دیسکتان نیاز دارید.
انحصاری بودن برای فروشگاه Epic Games
بازی Alan Wake Remastered توسط شرکت اپیک گیمز برای پلتفرمهای مختلف عرضه شده است. از همین رو این اثر یک بازی انحصاری برای فروشگاه اپیک گیمز به حساب میآید. با توجه به رابطه خوب استودیو رمدی و اپیک گیمز در این پروژه، به نظر نمیرسد به این زودیها و تا یکی دو سال آینده شاهد عرضه این اثر توسط استیم (Steam) باشیم.
تنظیمات گرافیکی روی کنسولها
شما روی پلی استیشن 4 میتوانید بازی Alan Wake Remastered را با نرخ 30 فریم بر ثانیه با رزولوشن 1080p تجربه کنید، در حالی که در Boost Mode روی پلی استیشن 4 پرو دقیقا با همین رزولوشن این مقدار به 60 فریم بر ثانیه میرسد. در حالت Quality بازی با رزولوشن 1296p با نرخ 30 فریم بر ثانیه روی PS4 Pro اجرا میشود.
ریمستر بازی آلن ویک روی ایکس باکس وان با رزولوشن 900p با نرخ 30 فریم بر ثانیه اجرا میشود. در حالی که این بازی روی ایکس باکس وان ایکس در حالت Performance با رزولوشن 1080p و نرخ 60 فریم بر ثانیه اجرا شده و این مقدار در حالت Quality و رزولوشن 1440p به 30 فریم بر ثانیه میرسد. همچنین شما میتوانید بازی Alan Wake Remastered را روی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس با رزولوشن 1440p با نرخ 60 فریم بر ثانیه تجربه کنید. از سوی دیگر ایکس باکس سری اس فقط میتواند با رزولوشن 1080p به شما نرخ 60 فریم بر ثانیه را ارائه دهد.
ویژگیهای دوالسنس
بازی Alan Wake Remastered از ویژگیهای منحصر به فرد کنترلر دوالسنس (DualSense) کنسول پلی استیشن 5 بهره میبرد. استودیو رمدی تایید کرده که این بازی از قابلیتهای بازخورد لمسی (Heptic Feedback) و تریگرهای تطبیقپذیر (Adaptive Triggers) پشتیبانی میکند. جالب است بدانید که شدت نور چراغقوه در نسخه ریمستر بازی آلن ویک با توجه به شدت فشار شما روی تریگرها تغییر میکنند.
ذخیرهسازی
بازی Alan Wake Remastered از قابلیت Cross-Save بهره میبرد. کسانی که بازی آلن ویک را روی کنسولهای نسل قبل تجربه کردهاند، میتوانند با انتقال فایلهای سیو، این اثر را روی کنسولهای جدید تجربه کنند. این ویژگی برای بسیاری از کاربران مفید است. کاربران پلی استیشن میتوانند بدون دردسر فایلهای سیو را از طریق کلاد (Cloud) جابهجا کنند (البته برای این کار باید PS Plus داشته باشید). همچنین میتوانید از طریق فلش یا هارد اکسترنال فایلها را به صورت دستی به کنسولهای دیگر منتقل کنید.
ارتقای رایگان به نسخه نسل جدید
استودیو رمدی تایید کرده که کاربران میتوانند بدون هیچ هزینه اضافه، بازی Alan Wake Remastered را به نسخه نسل نهمی ارتقا دهند. این قضیه برای دارندگان هر دو نسخه فیزیکی و دیجیتالی بازی صدق میکند. این اقدام استودیو رمدی یک تو دهنی محکم به شرکتهایی نظیر الکترونیک آرتز (Electronic Arts) و سونی (Sony) است که دائما به خالی کردن جیب کاربران برای ارتقا نسل بازیها متهم میشوند. هرچه نباشد رایگان بودن این ویژگی منطقیتر به نظر میرسد.
قیمت
قیمت این محصول در فروشگاههای مختلف 29.99 دلار است. در حال حاضر هم نسخه دیجیتالی و هم نسخه فیزیکی ریمستر بازی آلن ویک در دسترس است. همانطور که قبلا اشاره کردیم، کاربران پی سی میتوانند این اثر را از فروشگاه اپیک گیمز تهیه کنند.
در پایان اگر قصد دارید به تجربه نسخه ریمستر شاهکار استودیو رمدی بپردازید، میتوانید از لینکهایی که در ادامه قرار میگیرند استفاده کنید:
این بود هرآنچه باید درمورد ویژگیهای مهم بازی Alan Wake Remastered میدانستید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. نظر شما درباره ریمستر بازی آلن ویک چیست؟ آیا نسخه اصلی آن را تجربه کرده بودید؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: GamingBolt