استودیو Arkane یکی از مشهورترین استودیوهای فعال در صنعت بازیهای ویدیویی است که تاکنون آثار شناختهشده و محبوبی را عرضه کرده است. با تیلنو و معرفی بهترین بازیهای این استودیو همراه باشید.
رافائل کولانتونیو (Raphaël Colantonio)، از اعضای شعبه فرانسه شرکت الکترونیک آرتز (Electronic Arts)، در سال ۱۹۹۹ اقدام به تاسیس استودیو آرکین (Arkane) در شهر لیون کرد. با افزایش شهرت و محبوبیت این استودیو، شعبه دوم آن در شهر آستین، ایالت تگزاس آغاز به کار کرد. استودیو Arkane در طول عمر ۲۱ ساله خود آثار مختلفی را به بازار عرضه کرده که مشهورترین آنها سری Dishonored است. این روزها استودیو مذکور به واسطه مواردی همچون نمایش تریلر جدید بازی Deathloop و معرفی بازی Redfall، بیش از پیش نقل محافل مرتبط با بازیهای ویدیویی است. حال در این مطلب قصد داریم بهترین آثار استودیو آرکین را براساس امتیاز متاکریتیک معرفی کنیم. با تیلنو همراه باشید.
بازی Wolfenstein: Youngblood
امتیاز متا: ۶۳
امتیاز کاربران: ۲.۶
از بین تولیدات استودیو Arkane، پایینترین امتیاز متا متعلق به بازی Wolfenstein: Youngblood است. لازم به ذکر است که این اثر، محصول مشترک استودیو آرکین و استودیو MachineGames محسوب میشود. بازی Wolfenstein: Youngblood علاوه بر منتقدین، در جلب نظر مخاطبین نیز شکست خورده و امتیاز پایینی را از کاربران دریافت کرده است. از بین مشکلات این اثر میتوان به داستان نه چندان جذاب، گیمپلی نامتعادل (چکپوینتها به معنای واقعی کابوس بازیکنان بودند و اغلب شما را به ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قبل از کشته شدن بازمیگردانند) و المانهای نقشآفرینی اشاره کرد.
بازی Dark Messiah Of Might And Magic
امتیاز متا: ۷۲
امتیاز کاربران: ۸.۷
بازی Dark Messiah Of Might And Magic در سال ۲۰۰۶ منتشر شد که از این لحاظ دومین بازی قدیمی استودیو Arkane محسوب میشود. در واقع این اثر را باید نسخه شوتر اول شخص مجموعه بازیهای کلاسیک Might and Magic معرفی کرد. نقاط قوت بازی Dark Messiah Of Might And Magic نه داستانها جذاب و نه حتی گیمپلی هیجانانگیز آن است، بلکه خشونت افسارگسیخته موجب شده که در بین بازیکنان محبوب باشد. این اثر دارای گیمپلی خاصی است که نسخه تکاملیافته آن را در موفقترین اثر استودیو آرکین یعنی سری Dishonored دیدهایم. مبارزات اول شخص، تعامل با محیط و گیمپلی مبتنی بر مخفیکاری، مواردی هستند که با وجود سالها فاصله بین زمان انتشار، بین سری مذکور و بازی Dark Messiah Of Might And Magic مشابه هستند.
بسته الحاقی Dishonored: Dunwall City Trials
امتیاز متا: ۷۳
امتیاز کاربران: ۶.۳
Dishonored: Dunwall City Trials بسته الحاقی کوچک و پنج دلاری از استودیو Arkane بوده که چندین چالش مختلف را به بازی Dishonored اضافه کرده است. به واسطه این بسته الحاقی چالشهایی همچون Mystery Foe و Kill Chain در دسترس مخاطبین قرار گرفت که در قالب آنها میتوانند مهارتهای خود را محک بزنند. حقیقت امر این است که بسته الحاقی Dishonored: Dunwall City Trials به هیچ عنوان هسته گیمپلی را تغییر نمیدهد.
بازی Arx Fatalis
امتیاز متا: ۷۷
امتیاز کاربران: ۸.۲
بازی Arx Fatalis به عنوان اثری که در سال ۲۰۰۲ منتشر شده، لیاقت جایگاه بالاتری را دارد. در طی سالهای گذشته، صنعت بازیهای ویدیویی با تغییرات متعددی روبهرو شده و نحوه نقد آثار نیز متحول شده است. نقدهای اخیر این محصول استودیو Arkane، آن را از لحاظ داستان و گرافیک مورد تحسین قرار دادهاند. در بازی Arx Fatalis که جزو آثار کالت محسوب میشود، شاهد سیستم جادوی فوقالعادهای هستیم که یکی از بهترین بخشهای بازی بوده و اغلب علاقهمندان به سبک نقشآفرینی از آن به نیکی یاد میکنند. بهرهگیری از این سیستم تنها فشردن یک کلید نیست و استفاده از آن پیچیده و زمانبر است.
بسته الحاقی Dishonored: The Brigmore Witches
امتیاز متا: ۸۱
امتیاز کاربران: ۷.۷
بسته الحاقی The Brigmore Witches حکم چهارمین و آخرین بسته الحاقی بازی Dishonored را دارد. این DLC با استقبال بازیکنان همراه شد و دقیقا همان پایانی را که طرفداران برای داستان بازی مذکور میخواستند، ارائه داده است. بسته الحاقی The Brigmore Witches که خط داستانی Daud را به پایان میرساند، میزان پیشرفت شما در بسته الحاقی The Knife of Dunwall را در قالب انواع قدرتها و سلاحها منتقل خواهد کرد. علاوه بر این در قالب این محصول استودیو Arkane میتوانید شاهد آخرین رویارویی Daud و Corvo باشید.
بسته الحاقی Prey: Mooncrash
امتیاز متا: ۸۳
امتیاز کاربران: ۷.۱
بسته الحاقی Prey: Mooncrash از بسیاری جهات شبیه به بازی Prey است. اگر تاکنون این DLC را تجربه نکردهاید، همچنان میتوانید آن را خریداری و از انجام آن لذت ببرید. در وبسایت متاکریتیک هیچ نقد منفی از Mooncrash وجود ندارد و تمامی منتقدین آن را مورد تحسین قرار دادهاند. با این وجود که Mooncrash یک بسته الحاقی است، اما استودیو Arkane در قالب آن نوع جدیدی از گیمپلی را ارائه میدهد. این DLC در واقع یک اثر روگ لایت بوده که در دنیای بازی Prey جریان داشته و دارای شخصیتهای مختلف، مهارتهای قابل ارتقا و محیطهای پر جزئیات و مملو از اسرار است.
بسته الحاقی Dishonored: Death Of The Outsider
امتیاز متا: ۸۴
امتیاز کاربران: ۶.۱
Dishonored: Death Of The Outsider یک بسته الحاقی مستقل برای بازی Dishonored 2 است. به واسطه حجم محتوایی که این DLC در خود جای داده، به عنوان یک بسته الحاقی مستقل در دسترس قرار گرفت. این محصول استودیو Arkane به واسطه ویژگیهایی همچون معرفی دوباره Daud مورد توجه و تحسین منتقدین قرار گرفته است.
بازی Prey
امتیاز متا: ۸۴
امتیاز کاربران: ۷.۹
شاید بازی Prey آنقدرها مشهور و محبوب نباشد، اما بدون شک این اثر استودیو Arkane یک کلاس درس عالی برای داستانسرایی و استفاده از فضای علمی-تخیلی است. بازی مذکور دارای حجم بالایی از محتوا و اهداف مختلف است که در آن شاهد برخی از جالبترین مکانیکهای دشمنان در تمام طول تاریخ بازیهای ویدیویی هستیم. بازی Prey این فرصت را در اختیار شما قرار میدهد به هیولایی که با آن میجنگید، تبدیل شده و همانند فضاییهایی که از دست آنها فرار میکنید، در محیط حرکت کرده و تلپورت کنید. بسیاری از پازلها و داستانسراییهای محیطی بازی به شکلها و شیوههای مختلف قابل دسترسی هستند که به این واسطه تجربه چندباره آن امری عادی است. آزادی عمل یکی از ویژگیها و نقاط قوت بازی Prey بوده که طرفداران از آن تمجید میکنند.
بازی Dishonored 2
امتیاز متا: ۸۸
امتیاز کاربران: ۷.۵
بحث درباره این که کدام یک از آثار سری Dishonored بهتر از دیگری است، موضوعی بوده که همچنان بدون نتیجه ادامه دارد. برخی از طرفداران، بازی Dishonored 2 را ترجیح میدهند؛ زیرا دارای نسخه بهبودیافته مکانیکهای Dishonored بوده و در عین حال آزادی عمل بیشتری را در هر مرحله در اختیار بازیکنان قرار میدهد. هر یک از مراحل این محصول استودیو Arkane دارای اتمسفر خاص خود بوده و در عین برخورداری از انواع و اقسام ایستر اگها، راهها و روشهای متعددی را برای انجام مراحل ارائه میدهند. با این وجود که بسیاری از بازیکنان مکانیکهای گیمپلی بازی Dishonored 2 را تحسین کردهاند، تعدادی دیگر از عملکرد ضعیف در داستان و اتمسفر نسبت به بازی Dishonored انتقاد کردهاند. Karnaca، به عنوان محیط بازی Dishonored 2، رنگارنگتر از Dunwall، محیط بازی پیشین سری دیس آنرد بوده و داستان آنطور که باید و شاید جذاب نیست. با این حال دومین بازی سری Dishonored به اندازه اثر پیشین مورد تحسین و تمجید قرار گرفته است.
بازی Dishonored
امتیاز متا: ۹۱
امتیاز کاربران: ۸.۵
از بین آثار منتشر شده در سال ۲۰۱۲، بازی Dishonored بیشترین امتیاز متا را به خود اختصاص داده و جوایز متعددی نیز به دست آورده است. ترکیب گیمپلی فوقالعاده و المانهای مخفیکاری این اثر با داستان تاریک و آزادی عمل بینظیر، اثری را پدید آوردهاند که نمونه آن را کمتر مشاهده کردهایم. بیجهت نیست که ویدیوهای مربوط به قتلهای مخفیانه در بازی دیس آنرد، در وبسایت یوتیوب میلیونها بیننده داشته دارند. بازی Dishonored جزو آن دسته از آثاری محسوب میشود که از خلاقیت شما استقبال میکند. در واقع این اثر بود که استودیو Arkane را به شهرت امروزیاش رساند و راه را برای ساخت بازی Dishonored 2 هموار کرد.
نظر شما راجع به بازیهای استودیو آرکین چیست؟ آیا برای بازیهای Redfall و Deathloop هیجانزده هستید؟ نظرات خود را با ما در تینلو در میان بگذارید.
منبع: The Gamer