سری Max Payne یکی از تاثیرگذارترین مجموعه بازیهای تاریخ است. با این وجود حقایقی در رابطه با شخصیت اصلی آن وجود دارد که بسیاری از بازیکنان از آنها بیاطلاع هستند. با تیلنو و معرفی این حقایق همراه باشید.
استودیو رمدی اینترتینمنت (Remedy Entertainment) در سال ۲۰۰۱ با عرضه بازی Max Payne صنعت بازیهای ویدیویی را متحول کرد. این بازی تیراندازی سوم شخص توانست با داستان فوقالعاده و نوآورانه خود تجربهای بیمانند خلق کند. داستان انتقام شخصیت اصلی از افرادی که زندگیاش را نابوده کرده و خانوادهاش را کشتهاند، تا قبل از آن در مدیوم ویدیو گیم به تصویر کشیده نشده بود. سفر مکس پین در اولین بازی سری به پایان نرسید و در بازیهای Max Payne 2: The Fall of Max Payne و Max Payne 3 ادامه پیدا کرد. سهگانه Max Payne بخشهای زیادی از زندگی مکس پین را به نمایش گذاشته، با این حال حقایقی از این شخصیت ناگفته باقی مانده است. در این مطلب قصد داریم ۱۰ حقیقت از مکس پین را که بسیاری از بازیکنان از آنها بیخبر هستند، معرفی کنیم.
۱- مکس پین مشکلات خانوادگی زیادی داشته است
کمیک پیشدرآمد منتشر شده برای بازی Max Payne 3 حاوی جزئیات تازهای از زندگی مکس پین پیش از اولین بازی سری Max Payne است. در این کمیک که توسط سم لیک (Sam Lake) و دن هاوسر (Dan Hauser) نوشته و در سال ۲۰۱۳ منتشر شده، شاهد کودکی مکس پین هستیم. نکته غمانگیز در رابطه با مکس پین این است که پیش از آنکه سن او دو رقمی شود، مجبور بود با غصه و دشواریهای مختلف دست و پنجه نرم کند. پدر مکس پین که کهنهسربازی مبتلا به PTSD (اختلال اضطراب پس از سانحه) بود، با او و مادرش بدرفتاری میکرد و آنها را مورد اذیت و آزار قرار میداد.
۲- طراحی چهره مکس پین در بازی اول
بازی Max Payne با وجود تمامی دستاوردها و پیشرفتهای فنیاش، پروژهای با بودجه محدود بود. به همین دلیل استودیو رمدی قادر به استخدام بازیگر نبود و به دلیل مقرون به صرفه بودن نسبت به سکانسهای سینماتیک ساخته شده توسط موتوربازیسازی، از صحنههای کمیک بوکی استفاده شد. راه حل استودیو رمدی برای حل این مشکل، بهرهگیری از اعضای استودیو، دوستان و خانواده آنها بود. نویسنده بازی Max Payne یعنی سم لیک وظیفه ایفای نقش به عنوان مکس پین را بر عهده گرفت. در حالی که در حدود ۲۰ سال از عرضه بازی مذکور میگذرد، سم لیک همچنان عضوی از استودیو رمدی بوده و در بازی Control، تازهترین محصول این استودیو به عنوان نویسنده حضور داشته است.
۳- نحوه ملاقات مکس پین با میشل
کمیک مکس پین در کنار داستانهای مختلف، جزئیاتی از همسر او یعنی میشل را برای اولین بار با مخاطبین به اشتراک میگذارد. بر این اساس نحوه آشنایی این دو شخصیت به دورانی بازمیگردد که مکس پین به عنوان یک پلیس، میشل را از زورگیری نجات داده و عاشق او میشود. این اتفاق برای طرفداران به شدت جالبتوجه است؛ زیرا بازی اطلاعات زیادی از میشل پیش از پایان غمانگیز زندگیاش ارائه نمیدهد. برخلاف مکس پین، میشل شخصیتی پرحرف، لطیفهگو و بیپروا است. همواره گفته شده که افراد متضاد، مکملهای خوبی بوده و یکدیگر را جذب میکنند. رابطه عاشقانه مکس پین و میشل خود گواهی بر این ادعا است.
۴- جیمز مککافری
با این وجود که چهره مکس پین در طی سه بازی سری Max Payne تغییراتی را تجربه کرده است، اما صدای او همواره ثابت مانده است. چیکز مککافری (James McCaffrey) از زمان عرضه بازی Max Payne در سال ۲۰۰۱ همواره وظیفه صداپیشگی شخصیت مکس پین را بر عهده داشته است. این بازیگر بااستعداد رابطه نزدیک خود با استودیو رمدی را همچنان حفظ کرده و در دیگر آثار این استودیو از جمله Alan Wake و Control نیز حضور داشته است. از بین آثاری که جیمز مککافری در آنها به بازیگری پرداخته میتوان به فیلم Excuse Me for Living و سریال Rescue Me اشاره کرد.
۵- مکس پین در جوانی پدر و مادرش را از دست میدهد
نه تنها مکس پین در کودکی از مشکلات خانوادگی و اختلاف بین پدر و مادرش رنج میبرده، بلکه او در سنین جوانی به طرز فجیعی یتیم شده است. در ابتدا مادر او یعنی هلن در شرایط مرموزی فوت میکند. گفته میشود که او دائم الخمر بوده، اما ارتباط آن با مرگ او چندان مشخص نیست. همچنین چند سال بعد از هلن، مرگ به سراغ جک، پدر مکس پین نیز میآید. با توجه به زندگی سخت و دشوار مکس پین، نام او را میتوان یک شوخی ظالمانه دانست.
۶- مکس پین یک پلیس شاخص بوده است
مکس پین فقط یک پلیس ساده نبوده، بلکه او به عنوان یکی از بهترینهای نیروی پلیس شناخته میشود. در کمیک پیشدرآمد Max Payne به این نکته اشاره میشود که به دلیل عملکرد عالی در آکادمی پلیس، مکس پین به سرعت به پستهای بالاتر ترفیع میگیرد. با توجه به وضعیت او در بازی Max Payne 3 چنین امری چندان قابل باور نیست، اما قبلا او افسر پلیس فوقالعادهای بوده است.
۷- تیموتی گیبز
بازی Max Payne 2: The Fall of Max Payne در حالی دو سال پس از اولین بازی سری Max Payne عرضه شد که از پیشرفتهای قابلملاحظهای در زمینه فنی و گیم پلی بهره میبرد. گرافیک بازی به طور قابلتوجهی بهبود یافته بود و استودیو رمدی برای مدلسازی تمامی شخصیتها بازیگران مختلف استخدام کرده بود. سم لیک که در بازی اول مجموعه از چهره او برای مدلسازی شخصیت مکس پین استفاده شده بود، جای خود را به تیموتی گیبز (Timmothy Gibbs) داد. با وجود این تغییر صداپیشه مکس پین تغییر نکرده و در بازی Max Payne 2: The Fall of Max Payne باری دیگر شاهد هنرنمایی جیمز مککافری بودیم. تیموتی گیبز در آثار مختلفی ایفای نقش کرده که از بین آنها میتوان به سریال One Life to Live اشاره کرد.
۸- در بازی Alan Wake به سری Max Payne اشاره شده است
بازی Alan Wake، محصول سال ۲۰۱۰، به عنوان چهارمین بازی استودیو رمدی و اولین اثر این استودیو بعد از بازی Max Payne 2: The Fall of Max Payne محسوب میشود. در این تریلر ماوراء طبیعی در قالب نوشتههایی به نام «توقف ناگهانی» (The Sudden Stop) به صورت کاملا آشکار به سری Max Payne اشاره شده است. بخشهای مربوط به این امر توسط جیمز مککافری خوانده میشوند. با این وجود که نامی برده نمیشود، اما داستان غمانگیز مکس پین به خوبی در نوشتهها مشهود است. در «توقف ناگهانی» داستان مرگ یک پلیس پس از گرفتن انتقام و دیدار با خانواده درگذشتهاش روایت میشود. حتی سبک نوشتاری نیز یادآور بازیهای سری مکس پین است.
۹- مدلسازی در بازی Max Payne 3
فاصله زمانی بین عرضه بازیهای Max Payne 2: The Fall of Max Payne و Max Payne 3 در حدود ۹ سال است. برخلاف دو بازی پیشین سری Max Payne، سومین بازی این مجموعه توسط کمپانی راکستار (Rockstar) ساخته و منتشر شد. با این وجود که جیمز مککافری از ابتدای آغاز سری مذکور به عنوان صداپیشه شخصیت مکس پین در تیم تولید حضور داشته، اما تنها در بازی Max Payne 3 بود که او توانست وظیفه ایفای نقش این شخصیت را بر عهده بگیرد. در این بازی نه تنها جیمز مککافری به عنوان بازیگر نقش مکس پین در ضبط موشن کپچر حضور داشته، بلکه مدلسازی این شخصیت براساس چهره او انجام شده است. این امر باعث شد که جیمز مککافری به یکی از آرزوهایش یعنی ایفای نقش در یک فیلم به عنوان مکس پین برسد.
۱۰- قرار بود صداپیشه مکس پین تغییر کند
بازی Max Payne 3 سالها پیش از عرضه در سال ۲۰۱۲، معرفی شده بود و مجله گیماینفورمر (Game Informer) یکی از شمارههای خود در سال ۲۰۰۹ را به این بازی اختصاص داد. در این شماره اعلام شد که صداپیشه مکس پین شخص دیگری خواهد بود و جیمز مککافری در بازی مذکور حضور نخواهد داشت. با این حال هیچ اشارهای به نام صداپیشه جدید نشده و حتی انتخاب قطعی آن اعلام نشد. اما همین خبر برای شلعهور شدن آتش خشم در بین طرفداران و علاقهمندان سری Max Payne کافی بود. در نهایت کمپانی راکستار تصمیم گرفت تا جیمز مککافری را بازگردانده و زمینه شکست محصول خود را فراهم نکند.
آیا شما هم جزء طرفدارهای سری Max Payne هستید و با آنها خاطره دارید؟ نظرات خود را با ما در تیلنو در میان بگذارید.
اگر تاکنون جدیدترین محصول استودیو رمدی را تجربه نکردهاید هماکنون میتوانید با مراجعه به صفحه خرید بازی Control اقدام به تهیه این بازی کنید.
منبع: GameRant