بازی Starfield نام خود را از یک پدیده علمی در نجوم قرض گرفته است. حال این سوال پیش میآید که با توجه به نام انتخابی باید انتظار چه محتواهایی را داشته باشیم. با تیلنو همراه باشید.
نمایش بازی Starfield در جریان کنفرانس ایکس باکس (Xbox) و شرکت بتسدا (Bethesda) در نمایشگاه E3 2021 بدون شک یکی از بزرگترین و مهمترین اتفاقات رویداد ذکر شده بود. شرکت مذکور در قالب یک تریلر سینماتیک مواردی از جمله تاریخ عرضه را اعلام و بازیکنان را با فضای کلی بازی استارفیلد آشنا کرد. بازی Starfield نه تنها یک اثر علمی تخیلی از شرکت بتسدا بوده، بلکه اولین IP اورجینال این شرکت در ۲۵ سال گذاشته است. اما جنبهای که باید بیش از دیگر موارد به آن توجه کرد، استفاده از اصطلاحات نجومی مهمی است که نوید تجربهای عالی را میدهند.
بتسدا در قالب بهرهگیری از اصطلاح علمی «استارفیلد» تلاش کرده توجه ویژه به واقعگرایی در قبال بازی Starfield را به نمایش بگذارد. همچنین ممکن است بتسدا به واسطه اصطلاح مذکور قصد دارد روی دشواری جابهجایی بین دو نقطه خاص در فضا تمرکز داشته باشد. به طور خلاصه «استارفیلد» نه یک اصطلاح با معنایی دقیق، بلکه توصیف کلیتری از اجسام میان ستارهای که در کنار هم قرار دارند، است. علاوه بر نشان دادن سطح واقعگرایی که بتسدا در بازی Starfield به وجود آورده، میتوان این نام را نشانهای از مقیاس و بزرگی جهان آن معرفی کرد. بنابراین به نظر میرسد کاوش استارفیلدهای وسیع یکی از بخشهای مهم بازی باشد، جزو اهداف گروه Constellation محسوب شود و نقشی باشد که بازیکن میتواند به عنوان کاوشگر برعهده بگیرد.
استارفیلد چیست؟
همانطور که اشاره شد در علم نجوم، استارفیلد به معنای مجموعهای از ستارگان که در کنار هم مشاهده میشوند، است. اغلب اوقات، این اصطلاح به منظور توصیف بخشهای خاصی از کیهان که در هنگام استفاده از تلسکوپ، در کنار هم دیده میشوند، مورد استفاده قرار میگیرد. برای مثال استارفیلدی که ستارههای شبانشانه (Betelgeuse) و پای شکارچی (Rigel) را احاطه کرده، تمامی صورت فلکی شکارچی (Orion) را نیز پوشش میدهد. از بین نمونههای اخیر استفاده از استارفیلد در صنعت بازیهای ویدیویی میتوان به بازی No Man’s Sky، محصول استودیو هلو گیمز (Hello Games) اشاره کرد. نقشه کهکشانی موجود در این بازی به عنوان یکی از ابزارها، نقش مهمی را برای بازیکنان ایفا میکند؛ زیرا نشاندهنده پیشرفت آنها در کاوش ستارهها، سیارهها و منظومههای تشکیل دهنده دنیای عظیم آن است.
نقشه کهکشانی بازی No Man’s Sky براساس تجربه بازیکنان تغییر کرده و به مرور ایجاد میشود. این اثر به خوبی قادر است «استارفیلد»، مفهومی که به کمک آن کهکشانهای وسیع به بخشهای کوچکتر تقسیم شده و منجمین بهتر میتوانند روی آنها مطالعه کنند، را به نمایش بگذارد. نحوه استفاده از این اصطلاح به عنوان یکی از مکانیکهای گیمپلی در بازی Starfield بدون شک جالب توجه خواهد بود. امکان دارد این اصطلاح به منظور پیمایش جهان بازی استارفیلد که به مرور ایجاد خواهد شد، مورد استفاده قرار بگیرد. با توجه به وسعت جهان بازی مذکور که باعث شده شرکت Bethesda مجبور به تغییرات گسترده در موتور بازیسازیاش شود، بدون شک روشها و راههای کاوش آن اهمیت بسیار زیادی دارند.
استارفیلد تا چه اندازه بزرگ است؟
در حالی که استارفیلد به طور دقیق قابل اندازهگیری نیست، اما معمولا حجم عظیمی از فضا را پوشش میدهد. برج قوس مثالی نسبتا نزدیک از یک استارفیلد است که در حدود ۱۰ هزار سال نوری از کره زمین فاصله دارد. علاوه بر برج فلکی مذکور، میتوان به مسیه ۱۰۷ نیز اشاره کرد. این خوشه ستارهای کروی که تصویر آن را در بالا میبینید، حاوی برخی از قدیمیترین اجرام شناخته شده تاریخ است. فاصله این خوشه ستارهای تا زمین در حدود ۲۰۹۰۰ سال نوری است. موارد ذکر شده تنها تعدادی از استارفیلدهای عظیم در سراسر کیهان هستند که اگر چنین ویژگی در بازی Starfield وجود داشته باشد، شاهد فضای بزرگی در این اثر خواهیم بود که هر کاوشگری را راضی خواهد کرد.
خلق یک اثر Open-World با محوریت فضا بدون شک پروژهای جاهطلبانه و بلندپروازانه است. شرکت بتسدا با ارائه محیطهای به شدت بزرگ و گسترده و روایت داستانهای عالی و مرتبط با آن، توانسته با هر محصول خود طیف عظیمی از مخاطبین را به خود جذب کند. بازی Daggerfall بزرگترین اثر سری Elder Scrolls است که پهناوری نقشه آن در حدود ۱۰۰ هزار مایل دارد. با توجه به عرضه این اثر در حدود ۲۵ سال قبل، خلق چنین جهانی یک دستاورد بزرگ و چشمگیر محسوب میشود.
با این وجود که برخی از بازیکنان تصور میکنند که جدیدترین عضو سری Fallout یعنی بازی Fallout 76 بزرگترین نقشه کل مجموعه را دارد. اما حقیقت امر این بوده که رکورد مذکور در اختیار بازی Fallout Tactics، محصول سال ۲۰۰۱ است. سری بازیهای فال اوت از مکانهای واقعی بهره میبرند و از آن جایی که اثر ذکر شده بیش از ۱۲ ایالت را پوشش میدهد، وسعت نقشه آن در حدود ۳۰۰ هزار مایل مربع است. جای تعجب نیست که بزرگترین نقشههای نام برده شده در برابر استارفیلدها به شدت کوچک به نظر میرسند. برای مثال وسعت مسیه ۱۰۷ در حدود یک هزار سال نوری است. لازم به ذکر است که هر سال نوری معادل ۵.۸۸ تریلیون مایل است. بنابراین میتوان انتظار داشت که بازی استارفیلد از لحاظ مقیاس به شکل بیسابقهای بزرگ و و وسیع خواهد بود.
از نامهای بازی Starfield چه برداشتهایی میتوان داشت؟
بازیهای شرکت بتسدا به دلیل نقشههای عظیم و خصوصا به واسطه تحول آنها در حین تجربه، بین بازیکنان مشهور و محبوب هستند. نقشه Open-World در بازیهای مجموعه Fallout جزو عناصر به شدت مهم و با اهمیت محسوب میشوند. با پیشرفت بازیکنان در جهان پساآخرالزمانی سری مذکور، مکانهایی که از آنها دیدن میکنند با نشانهگرهای خاصی مشخص میشوند. در این شرایط است که پس از به پایان رساندن بازی و مشاهده نقشه، میتوانید ماجراجویی بزرگی را که در قالب پروتاگونیست به انجام رساندهاید، مشاهده کنید.
احتمال دارد بتسدا در قبال بازی Starfield نیز چنین رویهای را در پیش بگیرد و با پیشرفت در بازی، فضای پر ستاره و عظیم آن به نقشهای کاملا برچسب خورده و نشانهگذاری شده تبدیل شود. بازی No Man’s Sky اثر محبوب دیگری است که از این روش استفاده کرده که به موجب آن ابزارهای مربوطه امتحان خود را پس دادهاند. علاوه بر این استفاده از اصطلاح نجومی «استارفیلد» به بازیکنان کمک میکند که نسبت به مقیاسهای عظیم بازی Starfield آگاهی داشته باشند. تاد هاوارد (Todd Howard) در رویداد ایکس باکس و بتسدا از اهمیت بالای نمایش دقیق سفرهای فضایی در بازی استارفیلد گفت و آن را به اندازه «پرواز در دهه ۴۰» خطرناک توصیف کرده است. همچنین تاکید بر دقیق بودن سفرهای فضایی در اثر مذکور را میتوان نشانهای از اهمیت فاصله بین ستارهای دانست.
بازی Starfield برای عرضه در تاریخ ۱۱ نوامبر ۲۰۲۲ (۲۰ آبان ۱۴۰۱) برای پلتفرمهای پی سی، ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس برنامهریزی شده است.
آیا با انحصاری بودن بازی استارفیلد موافق هستید؟ آیا ویژگیهای آن نظر شما را جلب کردهاند؟ نظرات خود را با ما در تیلنو در میان بگذارید.
منبع: Gamerant