با این که حدود دو ماه از عرضهی کنسول PS5 میگذرد، اما سونی هنوز برنامهها و فکرهای زیادی برای کنسول نسل نهمی خود دارد؛ اما این برنامهها چگونه میتوانند به هیجان انگیزترین شکل ممکن رقم بخورند؟ با تیلنو همراه باشید.
سال ۲۰۲۰ با وجود همهی اتفاقات عجیب و غریب و تلخش به پایان رسیده و در حال حاضر در ماه ابتدایی سال ۲۰۲۱ قرار داریم؛ بازهای که انتظار میرود که حداقل به سال خوبی برای بازیهای ویدیویی تبدیل شود. در سال جدید، هم سونی و هم مایکروسافت در حال تدارک دیدن برنامههای زیادی برای کنسولهای نسل نهمی خود هستند تا به موفقیتهای خود ادامه دهند. کنسول PS5 تا همین الان هم موفقیتهای زیادی کسب کرده و به گفتهی خود سونی، رکورد بزرگترین عرضهی یک کنسول جدید از لحاظ فروش را شکسته است. این روند خوب برای شرکت ژاپنی ادامه دارد و هنوز عدهی زیادی از طرفداران وجود دارند که میخواهند پلی استیشن 5 خود را تهیه کنند. از آن جایی که ۲۰۲۱ به عنوان اولین سال کامل برای این کنسول به حساب میآید، طرفداران بیشتر از هر زمان دیگری هیجان زده هستند تا از برنامههای آینده سونی در سال جاری باخبر شوند.
همین چند وقت پیش بود که سونی از تاریخ عرضهی بازیهای جدید PS5 رونمایی کرد، اما به احتمال زیاد هنوز غافلگیریهای دیگری در راه است که ما هیچ خبری از آنها نداریم. علاوه بر بازیهای جدید، احتمال معرفی و فروش سخت افزارهای جدید یا تغییر در نرم افزار کنسول وجود دارد که میتواند وضعیت کنسول PS5 را از هر زمان دیگری با ثباتتر کند.
هم چنین همهی ما میدانیم که سونی برای عرضهی موجودی مناسب به مشکل برخورده است و باید این کمبود را در سال جدید برطرف کند. علاوه بر این مورد، سونی بدون شک برنامههای جاه طلبانهای برای سال جاری دارد. بخش بزرگی از این برنامههای جاه طلبانه را بازیهایی تشکیل میدهند که پیش از این معرفی شدند و قرار است در طی چند ماه آینده، روانهی بازار شوند و بخش دیگر آن، مربوط به آثار جدیدی است که هنوز معرفی نشدهاند. با گذشتن از بازیهای جدید، به برنامههای جدید سخت افزاری و نرم افزاری میرسیم که میتواند سایر قابلیتهای کنسول PS5 را شکوفا کند و باعث موفقیت بیشتر آن شود. در ادامه، به مرور کردن تمام انتظاراتی که از پلی استیشن 5 در سال جاری داریم، خواهیم پرداخت.
گروهی از بازی های جدید کنسول PS5 در سال ۲۰۲۱
بدیهی است که مهمترین معیار سنجش عملکرد یک کنسول در طول سال، بازیهای جدیدی است که برای آن منتشر میشود. سونی تا همین جای کار هم از بازیهای بزرگ و جاه طلبانهای رونمایی کرده است که هر کدام میتوانند شرایط سال ۲۰۲۱ را برای هر شرکتی رقم بزنند. بازیهای انحصاری و First-Part مانند God of War: Ragnarok، Horizon Forbidden West، Ratchet And Clank: Rift Apart و Gran Turismo 7 که میتوانند سرنوشت هر سالی را رقم بزنند، تا این جای کار برای عرضه در سال ۲۰۲۱ معرفی شدهاند. البته آثاری که به آنها اشاره کردیم تنها گوشهی کوچکی از بازیهای کنسول PS5 در سال جدید را تشکیل میدهند و باید منتظر آثار Third-Party و Multi-Platform مانند Far Cry 6، Returnal و Gotham Knights باشیم. با این که بازیهای روز عرضهی پلی استیشن 5 چنگی به دل نمیزدند، اما آن طور که از شرایط مشخص است سال جدید قرار است پتانسیلهای واقعی این کنسول را به نمایش بکشد. اما جدا از این حرفها، به علت شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای آن، هر کدام از این بازیها شانس زیادی برای تاخیر خوردن دارند؛ موردی که به هیچ وجه نمیتوان آن را اتکار کرد.
حتی اگر نخواهیم تاثیرات منفی خود ویروس مانند تغضیف بدن بیماران و استرس را نام ببریم، باز هم عواملی مانند اجبار در فاصلهی اجتماعی و دورکاری می تواند وقفهی چشم گیری در روند توسعهی بازیها به وجود بیاورد. ما پیش از این و در شرایط معمولی هم شاهد تاخیر چندبارهی آثار مختلف بودهایم، اما سال ۲۰۲۱ به احتمال زیاد با تاخیرهایی بیش از حالت معمول همراه خواهد شد. نمونهی بارز این تاخیرها هم بازیهایی مانند Outriders و Hogwarts Legacy بودند که چند ماهی به عقب افتادند. اما جدا از این مسئله، بیایید کمی خوش بینانه فکر کنیم؛ اگر تاخیر خاصی گریبان توسعه دهندگان را نگیر و شرایط به حالت معمولی پیش برود، کنسول PS5 شامل Line-Up بزرگی از بازیهای AAA خواهد بود. جدا از این بحث، شما میتوانید با مراجعه به مقالهی آموزش کامل PS Plus Collection و تمام اطلاعات آن با سرویس جدید پلی استیشن 5 آشنا شوید.
بهبودهای احتمالی PS5 در سال ۲۰۲۱
جدا از بحث بازیها و هیجان مربوط به آنها، در این میان ویژگیهای مختلفی وجود دارد که میتواند به بهبود عملکرد کنسول PS5 کمک کند. این بهبودها میتواند شامل ارتقاهای سخت افزاری و نرم افزاری باشد که پیش از این روی کنسولهای مختلف سونی وجود نداشتهاند.
بحرانی و واحبترین این بهبودها، وجود یک حافظهی اضافی SSD است. یکی از بزرگترین مشکلاتی که کاربران پلی استیشن 5 از آن رنج میبرند، حافظهی ۶۶۰ گیگابایتی آن است که به هیچ وجه ظرفیت کافی برای نصب چندین بازی جدید به صورت همزمان را ندارد. آثاری مانند Call of Duty: Black Ops Cold War و Warzone میتوانند تا یک ششم از حافظهی کنسول PS5 را به تنهایی اشغال کنند. هم چنین، مشخص است که هر چقدر زمان به جلو برود، حجم بازیها نه تنها کمتر نمیشود، بلکه با افزایش نیز مواجه خواهد شد. همهی PS5هایی که در حال حاضر در بازار وجود دارند، شامل یک پورت خروجی حافظهی SSD هستند، اما هنوز بلا استفاده باقی ماندهاند. به احتمال زیاد، سونی در سال جاری یا مانند مایکروسافت از حافظهی اضافی SSD خود رونمایی خواهد کرد یا قابلیت وصل شدن حافظههای جانبی دیگر را به کنسول خود اضافه میکند.
علاوه بر حافظههای جانبی، در این میان هنوز ویژگیهای وجود دارد که پیش از این برای کنسول PS5 معرفی شدهاند اما قابلیت استفاده از آنها وجود ندارد. ویژگیهایی مانند نرخ تازه سازی متغیر (Variable Refresh Rate) و امکان تهیه کردن نسخهی پشتیبانی از فایل ذخیرهی بازیها، به احتمال زیاد در سال جاری در طی یک به روز رسانی به کنسول اضافه خواهند شد.
مورد دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، قابلیت شخصی سازی رابط کاربری (UI) است که پیش از این هم برای پلی استیشن 5 معرفی شده بود و هم در پلی استیشن 4 در دسترس بود. با توجه به اطلاعات موجود، نرخ تازه سازی متغیر به زودی راهی کنسول نسل نهمی سونی خواهد شد و سایر ویژگیهایی که به آنها پرداختیم، به مرور اضافه خواهند شد. هم چنین، از آن جایی که قابلیت شخصی سازی UI و امکان تهیهی نسخهی پشتیبان از فایلهای ذخیر در PS4 وجود داشتند، آمدن آنها به پلی استیشن 5 اجتناب ناپذیر خواهد بود.
وجود غافگلیریهایی که انتظارش را نداریم
در کنار بازیهای و ویژگیهای موردانتظار در سال ۲۰۲۱، سونی پتانسیل رو کردن غافگیریهایی را دارد که تا این لحظه حتی به آن فکر هم نکردهایم. همان طور که میدانید، بازخورد کاربران به ویژگیهای مختلف کنسول میتواند نظر هر شرکتی را برای اعمال تغییرات جلب کند. یکی از بزرگترین خواستههایی که طرفداران کنسول PS5 از سونی دارند، اضافه کردن قابلیتی مانند Quick Resume است که مایکروسافت از آن در ایکس باکس سری ایکس (اس) استفاده کرده است. Quick Resume به بازیکنان اجازه میدهد به طور همزمان میان پنج بازی مختلف Switch کنند، آن هم بدون نیاز به خارج شدن یا Reboot کردن آنها. از آن جایی که کنسول PS5 از لحاظ قدرت پردازشگر و SSD کمی از ایکس باکس سری ایکس ندارد، میتوانیم انتظار اضافه شدن ویژگی مشابهی را در سال ۲۰۲۱ داشته باشیم، قابلینی که در طی یک به روز رسانی در اختیار کاربران قرار گیرد.
هم چنین، در چند وقت اخیر شایعههایی مبنی بر معرفی یک PS VR نیز پخش شده است که احتمال به واقعیت پیوستن آن به هیچ وجه کم نیست. در حال حاضر، قابلیت اجرای بازیهای واقعیت مجازی با استفاده از ویژگی Backward Compatibility وجود دارد اما خبری از یک عینک واقعیت مجازی مخصوص برای PS5 نیست. از آن جایی که نسخهی جدید Medal of Honor و Half Life: Alyx عملکرد خوبی در زمینهی فناوری VR داشتند، احتمال میرود که سونی باری دیگر وارد رقابت شود. احتمال معرفی PS VR 2 یا هر عینک واقعیت مجازی دیگری که وجود دارد؛ اما شاید نباید انتظار آن را در سال ۲۰۲۱ بکشیم.
آیندهی سونی در مورد بحث کنسول PS5 به شدت روشن است و آمار فروش این کنسول مهر تاییدی برای موفقیتهای بیشتر آن است. اما معرفی و انتشار چند بازی بزرگ، آمدن قابلیتهای جدید و PS VR 2 میتواند روند این موفقیتها را به مراتب بیشتر کند.
در پایان اگر شما تا به حال موفق به تهیهی کنسول نسل نهمی سونی نشدهاید، میتوانید به صفحهی خرید PS5 و خرید PS5 دیجیتالی سر بزنید.
نظر شما در مورد آیندهی احتمالی کنسول PS5 در سال جاری چیست؟ شما چه انتظاراتی از سونی و تیم پلی استیشن دارید؟ نظرات خود را با تیم تیلنو در میان بگذارید.
منبع: Game Rant