سرویس PS Now نام سرویس اشتراکی پلی استیشن است که برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ معرفی شد و در ازای پرداخت یک مبلغ مشخص به صورت ماهیانه، بیش از ۱۰۰ بازی مختلف را در دسترس بازیکنان قرار میدهد. در ادامه این مقاله به معرفی کامل و جامع سرویس اشتراکی بازی سونی خواهیم پرداخت.
برخلاف آنچه که عامه مردم تصور میکنند، شرکت سونی زودتر از مایکروسافت و ایکس باکس راه خود را به سرویسهای اشتراکی ویدیو گیمی باز کرد. ژاپنیها در سال ۲۰۱۴ برای اولین بار از سرویس PS Now رونمایی کردند که به بازیکن اجازه میداد بدون نیاز به دانلود محتویات بازی، آن را به صورت آنلاین تجربه کند. این سرویس در حال حاضر شامل صدها بازی مختلف از کنسولهای سونی میشود که اگر اشتراک آنها را تهیه کنید، به همه آنها دسترسی پیدا خواهید کرد.
البته نکته مثبتی که در مورد سرویس PlayStation Now وجود دارد این است که برخی از آثار موجود در آن قابل دانلود هستند و میتوانید با دانلود آنها روی کنسول خود، به تجربه بازیها متنوع بپردازید. سرویس مورد بحث ویژگیهای مختلف دیگری هم دارد که شاید در نگاه اول متوجه آنها نشوید. برای مثال کاربران پلی استیشن میتوانند از این سرویس روی PS5، PS4 و در برخی مواقع روی پی سی خود بهره ببرند. هرچند که PS Now در مقابل رقیب مستقیم خود یعنی ایکس باکس گیم پس حرف زیادی برای گفتن ندارد، اما باز هم رفتن به سراغ آن خالی از لطف نخواهد بود. در ادامه به توضیح و معرفی جامع سرویس اشتراکی سونی خواهیم پرداخت.
هرآنچه که باید در مورد سرویس PS Now بدانید
سرویس PlayStation Now چگونه کار میکند؟
سرویس PS Now درست مانند Netflix و Spotify یک سرویس اشتراکی Cloud محور و آنلاین است؛ با این تفاوت که تنها به بازیهای ویدیویی تعلق دارد. این سرویس شامل بیش از ۷۰۰ بازی مختلف از کنسولهای پلی استیشن 4، پلی استیشن 3 و پلی استیشن 2 میشود. اگر اشتراک این سرویس را تهیه کنید و به مشترکین آن اضافه شوید، میتوانید با استفاده از PS5 یا PS4 خود به تجربه تمامی آثار موجود در PS Now بپردازید.
این سرویس از فناوریهایی بهره میبرد که سونی پس از خرید شرکت Gakai به آن دسترسی پیدا کرد. به همین روال، شما میتوانید بدون نیاز به دانلود بازیهای موجود، روی سرورهای قدرتمندی که در نقطه دیگری از جهان حاضر هستند، به تجربه آنها بپردازید. همین موضوع و عدم نیاز به دانلود برای تجربه آثار مختلف جزو ویژگیهای مثبت سرویس PS Now محسوب میشود. البته همانطور که به احتمال زیاد میدانید برای استریم بازیها به صورت آنلاین به اینترنتی قوی و پایدار نیاز دارید که در کشور ما همهگیر نیست.
PlayStation Now از روش مشابهی با پروژه xCloud ایکس باکس و پلتفرم Google Stadia بهره میبرد. به عبارت دیگر، شما به سرورهای این سرویس متصل میشوید و تصویر بازی مورد نظر روی نمایشگر شما به صورت استریم به نمایش در میآید. در این میان، درست مانند حالت معمولی میتوانید از کنترلر خود برای تجربه بازیها استفاده کنید. اگر اینترنت خوبی داشته باشید روند مذکور به صورت هرچه روانتر و بهتر اجرا میشود؛ درست مانند اینکه روی کنسول خود در حال بازی کردن هستید. اینگونه محدودیت فضای ذخیرهسازی هم معنای خود را از دست میدهد و از این لحاظ میتوانید به تجربه هر تعداد اثری که دوست دارید، بپردازید.
البته سونی برای برخی بازیهای پلی استیشن 4 قابلیت دانلود کردن هم در اختیار گذاشته است. در این حالت، شما درست مانند حالت معمولی بازی مورد نظر خود را دانلود کرده و در دنیای آن غرق میشوید. این گونه دیگر نیازی به اینترنت پرسرعت و پایدار نیست و همین که روند دانلود بازی به اتمام رسید، میتوانید بدون نگرانی و محدودیت خاصی از آن لذت ببرید. ناگفته نماند که در این موقعیت نیاز به فضای خالی روی کنسول خود دارید و به محض اینکه اشتراک سرویس PS Now شما به پایان برسد، تا زمان تمدید اشتراک نمیتوانید از بازی دانلود شده استفاده کنید.
آیا بازیهای سرویس PS Now درست مانند آنچه که در کنسولها میبینیم اجرا میشوند؟
همانطور که به احتمال زیاد میدانید، رزولوشن نهایی بازیهای استریم شده ارتباط مستقیمی با سرعت و پایداری اینترنت شما دارند. وضوح تصاویر دریافتی به طور معمول روی کیفیت 720P یا 1080P قرار میگیرند و 4K در این میان زیاد همهگیر نیست. البته باید بدانید که نمیتوانیم این موضوع را به بازیهای PS2 و PS3 که با کیفیتهایی پایینتری ساخته شدهاند، تعمیم دهیم. علاوه بر اینها، باید توجه داشته باشید که بازیهای پلی استیشن 4 ممکن است نسبت به آن گرافیکی که در حالت معمولی سراغ داریم، ضعیفتر کار کنند.
اما نکته منفی که در این میان وجود دارد، این است که در هنگام اجرای بازیهای سنگین و پرجزئیات ممکن است با Latency و لگ بالایی مواجه شوید. منظور از Latency فاصلهای است که میان زدن یک دکمه و عمل کردن آن درون بازی، قرار دارد. در واقع، از آنجایی که هنگام استریم بازیها دستورات شما باید به سرورهای سرویس PS Now منتقل شوند و سپس در صفحه نمایش اعمال شوند، یک تاخیر اجتناب ناپذیر به وجود میآید که در حین اجرای بازیها به صورت معمولی دیده نمیشود.
با وجود این مسائل، باید بدانید که سونی بیکار ننشسته و تدابیر مختلفی را برای به حداقل رساندن Latency موجود اندیشیده است. به همین روال، اگر به اینترنت خوبی دسترسی داشته باشید، شاید هیچ وقت این تاخیرها و تعللها را حس نکنید. حجم بزرگی از بازیها (به خصوص آثاری که سبکتر و کم جزئیاتتر هستند)، درست مانند آنچه که در حالت معمولی مشاهده میکنیم به اجرا در میآیند.
سوال دیگری که ممکن است درباره سرویس PS Now ذهن مخاطبان را مشغول کند، در مورد بازیهای آنلاین و نحوه تجربه آنها است. اگر بخواهیم خیلی صریح شما را با نتیجه آشنا کنیم، باید بدانید که امکان تجربه بازیهای آنلاین به صورت کامل وجود دارد و مشکل خاصی در بازی کردن آنها نخواهید داشت. تروفیها هم در بازیهای سرویس مورد بحث حضور دارند و اگر دوست دارید، میتوانید تکتک آنها را آزاد کرده و به ارزش حساب PSN خود بیفزایید. نحوه Save بازیها هم درست مانند حالت مهمولی دنبال میشود و اگر برای چند ساعت (یا چند روز) از پای کنسول بلند شوید و سپس به سراغ بازی خود بروید، میتوانید از همان جای قبل به بازی کردن ادامه دهید.
پلتفرمهای مقصد
متاسفانه، در حالی که سرویس PS Now در ابتدا روی طیف بزرگی از پلتفرمها و Deviceهای مختلف قابل استفاده بود، در حال حاضر به پلتفرمهای PS5، PS4 و رایانههای شخصی محدود شده است. البته کاربران PC قابلیت دانلود بازیها را ندارند و تنها میتوانند به صورت Cloud به تجربه آنها بپردازند. تا آنجایی که ما خبر داریم، سونی برنامه و نقشه خاصی برای افزایش پلتفرمهای قابل استفاده برای PlayStation Now ندارد.
اینترنت مورد نیاز
همانطور که کاملا مشخص است، برای استفاده از سرویس PS Now به اینترنتی با حداقل سرعت پنج Mb (مگابیت) نیاز خواهید داشت. همچنین طبق گفتههای سونی، اگر کنسول یا پی سی خود را با استفاده از کابل به اینترنت متصل کنید، Connection مناسبتر و پایدارتری خواهید داشت.
بازیهای موجود روی PS Now
در حال حاضر لیست بازیهای سرویس PS Now از ۷۰۰ عدد بیشتر است و شامل تعداد زیادی از آثار AAA دو کنسول پلی استیشن 4 و پلی استیشن 3 میشود. از جمله بزرگترین بازیهایی که در سرویس مذکور وجود دارند میتوانید به God of War، GTA V، Infamous: Second Son و Uncharted: A Thief’s End اشاره کنیم. اگر میخواهید تمام بازیهای این سرویس را مشاهده کنید، میتوانید به صفحه همه بازیهای سرویس PS Now سر بزنید.
هزینه خرید اشتراک
اول از همه باید بدانید که هزینه خرید اشتراک سرویس PS Now عدد زیاد بالایی نیست. در ابتدا میتوانید از یک مهلت تست هفت روزه بهره ببرید و اگر از آن راضی بودید، اشتراک اصلی را با قیمت ۱۰ دلار به صورت ماهانه تهیه کنید. البته اگر دست به خرید اشتراک سهماه یا سالانه بزنید، در نهایت پول کمتری صرف خواهید کرد. قیمت اشتراک سهماه ۲۵ دلار و قیمت اشتراک سالانه ۶۰ دلار است. تازه اگر این سرویس را به صورت اشتراکی با یکی از دوستان خود بخرید، هزینه نهایی برای شما نصف خواهد شد.
اگر به صورت جدی قصد خرید اشتراک سرویس PS Now را دارید، میتوانید از لینکهایی که در ادامه قرار داده میشوند استفاده کنید:
آینده این سرویس
طبق شایعاتی که در چند وقت اخیر در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی جا به جا شده است، سونی در حال آماده کردن رقیبی جدی برای ایکس باکس گیم پس است. تا آنجایی که ما میدانیم، این سرویس احتمالی که با نام پروژه اسپارتاکوس شناخته میشود، با PS Now فرق دارد و قرار است در یک طرف دیگر به رشد و کار خود ادامه دهد. با همین روال، انتظار میرود که PlayStation Now در ماهها یا سالهای آینده به طور کامل منحل شود و جای خود را به یک سرویس اشتراکی دیگر دهد یا به بخشی از آن درآید. به هر حال، باید منتظر اطلاعات بیشتر و تکمیلی در این بابت بود.
در این نقطه به پایان مقاله معرفی سرویس PS Now میرسیم. نظر شما در این باره چیست؟ آیا این سرویس میتواند در مقابل سرویسهای اشتراکی دیگر مقابل ایکس باکس گیم پس دوام بیاورد؟ نظرات خود را با تیم تیلنو در میان بگذارید.
لینکهای کوتاه شده مطلب
https://bit.ly/3GmbbeB | https://yun.ir/lpv265 | https://zx1.ir/ikwUz |
https://b2n.ir/h82665 | https://is.gd/Y1XzOP | https://tinyurl.com/54pkxkkd |