در ادامه بررسی و تحلیل تریلر بازی God of War Ragnarok به نیمه دوم این تریلر میرسیم، جایی که در کنار مشاهده مبارزات، با غافلگیریهای متعددی روبهرو میشویم. با تیلنو همراه باشید.
سری God of War یکی از مهمترین مجموعههای انحصاری پلتفرمهای پلی استیشن است که تاکنون نسخههای مختلفی از آن در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. با این وجود که نام سری گاد اف وار با اساطیر و افسانههای یونان پیوند خورده، اما پس از آن که کریتوس (Kratos) تمامی خدایان یونان را از دم تیغ گذراند، استودیو سانتا مونیکا تصمیم گرفت که سری به دنیای نورس و اساطیر اسکاندیناوی بزند. نتیجه این تصمیم بازی God of War است که در سال ۲۰۱۸ به صورت انحصاری برای کنسول پلی استیشن 4 منتشر شد. این اثر با روایت داستان درگیرکننده، معرفی شخصیتهای بهیادماندنی و گیمپلی فوقالعاده خود توانست نظر مثبت بسیاری از بازیکنان و منتقدین را جلب کند. پس از مدتها انتظار و بعد از معرفی نصفه و نیمه در جریان مراسم رونمایی از کنسول پلی استیشن 5، بالاخره رویداد Playstation Showcase 2021 محلی بود که تریلر بازی God of War Ragnarok به نمایش در آمد. این تریلر حدودا سه دقیقهای حاوی نکات ریز و درشت متعددی بود که به واسطه آن علاقهمندان به بازی گاد اف وار رگناروک با بخشهای مختلف این اثر آشنا شدند. پیش از این در قالب مطلب بررسی و تحلیل تریلر بازی God of War Ragnarok (بخش اول) نیمه ابتدایی تریلر مذکور را بررسی کردیم. حال با ادامه بررسی و تحلیل تریلر بازی God of War Ragnarok همراه باشید.
دووارف جدید
براساس تصاویری که استودیو سانتا مونیکا از شخصیتهای مختلف بازی گاد اف وار رگناروک منتشر کرده، دووارف جدیدی در تریلر بازی مذکور مشاهده میکنیم، با نام دورلین (Durlin) شناخته میشود. با گشت و گذار و بررسی اساطیر نورس متوجه میشویم که چنین فردی وجود ندارد. با این حال در اساطیر نورس به دو دووارف با نامهای مشابه اشاره شده است. این دو دووارف دوالین (Dvalinn) و دورین (Durinn) که با نام دولین (Dulinn) نیز شناخته میشود، هستند. دووارفهای ذکر شده در کنار هم موفق به ساخت شمشیری به نام تیرفینگ (Tyrfing) شدهاند که قادر به شکافتن هر چیزی بوده، اما این امر به بهای کشته شدن صاحب آن محقق میشود. این احتمال وجود دارد که دورلین وظیفه ساخت سلاحهای جدید برای کریتوس و آترئوس (Atreus) را بر عهده داشته یا حتی اسلحهای در حد و اندازههای تیرفینگ برای خدای جنگ بسازد. زخم روی سر دورلین هم در نوع خودش جالب و امیدواریم در محصول نهایی توضیحی برای آن داده شود. دورلین یک اختاپوس دارد که به عنوان حیوان دستآموز، انتخابی عجیب و غریب است. اما این اختاپوس ممکن است کراکن (Kraken)، موجود افسانهای نورس که کشتیهای زیادی را به اعماق دریا کشانده باشد.
حملات و حرکتها
در ادامه تریلر بازی God of War Ragnarok، مشاهده میکنیم که کریتوس با استفاده از Blades of Chaos قادر است خود را به مکانهای مرتفع رسانده و با دشمنانی که شبیه قورباغه هستند، مبارزه کند. پیش از این در بازی God of War 2 سیستم مشابهی را دیده بودیم. علاوه بر این، عملکرد قلاب Blades of Chaos را روی یکی از دشمنان مشاهده میکنیم که در واقع همان حرکت L1 + مثلث از بازی God of War 3 است. در پایان نیز شاهد پرش کریتوس و انجام یک حرکت خاص با استفاده از اسلحه مشهورش هستیم. حملههای جدید تنها به کریتوس محدود نمیشوند و در اواخر تریلر مشاهده میکنیم که آترئوس یک گوزن را احضار کرده و با سوار شدن روی آن، به دشمنان حمله میکند.
ثور
پس از مشاهده چندین مبارزه و بحث و جدل بین کریتوس و آترئوس، دیالوگی شنیده میشود که در قالب آن ثور (Thor) از وجود صفات «آرام و معقول» سوال میکند. پیش از پرداختن به دیالوگ مذکور، لازم است به این نکته اشاره کنیم که ثور به همراه فریا (Freya)، آنتاگونیستهای اصلی بازی هستند. در نتیجه نبردهای متعدد بین آنها و کریتوس اجتنابناپذیر است. همچنین صداپیشه و بازیگر نقش ثور یعنی رایان هرست را نباید فراموش کنیم. علاقهمندان به سریالهای تلویزیونی بدون شک به واسطه ایفای نقش بتا در سریال The Walking Dead و هری وینستون در سریال Sons of Anarchy با این هنرمند آشنا هستند. برگردیم به دیالوگ ثور. در ابتدا تصور میشود که مخاطب گفتههای ثور، شخصیت کریتوس است. اما اگر ذرهای با شخصیت کریتوس آشنا باشید، میدانید که صفات «آرام و معقول» به هیچ عنوان در وجود خدای جنگ جایی ندارند. در نتیجه میتوان چنین فرض کرد که مخاطب ثور، در واقع آترئوس است. آیا ثور قصد دارد با کمک آترئوس جلوی وقوع رگناروک را بگیرد و از او برای نابودی کریتوس استفاده کند؟ برای پاسخ قطعی به این سوال باید تا عرضه بازی God of War Ragnarok صبر کنیم.
دشمنان جدید
تریلر بازی God of War Ragnarok در حالی ادامه پیدا میکند که دشمنی به شکلی عجیب از آسمان به زمین میآید. این احتمال وجود دارد که این دشمن با استفاده از بایفراست (Bifrost) آمده باشد. این ادعا از آن جهت است که در سری فیلمهای مارول نیز بایفراست شکل مشابهی داشت. این امر شاید ارجاعی به فیلمهای مذکور باشد یا ویژگی دیگری بوده که تنها از لحاظ ظاهری شبیه به بایفراست دنیای مارول است. پس از نبرد کریتوس با دشمنان مختلف با استفاده از تبر لوایتن (Leviathan) در Tyr’s Temple که اکنون کاملا یخزده است، دشمن جدیدی به خدای جنگ حمله میکند. در نگاه اول شاید تصور کنید که این دشمن همان تمساح کمیک God of War: Fallen God است. اما براساس پست استودیو سانتا مونیکا در وبلاگ پلی استیشن، این موجود با نام درکی (Dreki) شناخته میشود. این واژه متعلق به زبان کهن نورس بوده که معنای آن اژدها است. بر این اساس، میتوان گفت درکی که به کریتوس حمله کرده، در واقع یک اژدهای کم سن و سال است که در آینده نبردهای مختلفی با امثال آن خواهیم داشت. همچنین میتوان این دشمن را به موجوداتی که در آسمان سوارتالفهایم مشاهده کردیم، ارتباط دهیم. با توجه به پوشش گیاهی محل مبارزه درکی و کریتوس، میتوان گفت که این مبارزه در ونههایم رخ میدهد.
در ادامه سلسله نبردهای کریتوس با دشمنان مختلف، به نوع جدیدی برمیخوریم که استودیو سانتا مونیکا از آن با نام استاکر (Stalker) یاد میکند. این دشمن به سانتور (Centaur)، موجودات افسانهای یونان که نیمی از بدن آنها انسان و نیمی دیگر اسب است، شباهت زیادی دارد. اگر این امر حقیقت داشته باشد، به معنای تقابل اساطیر نورس و یونان است که چندان منطقی نیست. اما دلیلی که باعث میشود با قاطعیت این دشمن را نه یک سانتور، بلکه موجودی از اساطیر نورس بدانیم، وجود نوشتههایی به زبان خاص منطقه نورس روی بدن او است. براساس مکان نبرد با استاکر، میتوان نتیجه گرفت که این مبارزه در اوایل بازی رخ خواهد داد.
پس از این بخش، شاهد نبردی با حضور الفها هستیم. با دقت در این بخش متوجه میشویم که دارک الفها مشغول مبارزه با دشمن جدیدی هستند و این بار به عنوان متحد کریتوس شناخته میشوند. در ادامه یکی از این دشمنان جدید به کریتوس حمله میکند که به واسطه این اقدام میتوانیم بهتر با آنها آشنا شویم. در ابتدا ممکن است تصور کنید این دشمن نوع جدیدی از دارک الفها است، اما حقیقت امر این بوده که احتمالا دشمن مذکور جزو جنگجویان لایت الف باشد. اگر به خاطر داشته باشید، پس از آن که در بازی God of War موفق به شکست و کشتن پادشاه دارک الفها شدیم، Svartáljǫfurr در آخرین جملاتش میگوید که کریتوس و آترئوس «اشتباه بزرگی مرتکب شدهاند». به نظر میرسد که این دسته جدید از دشمنان و نبرد آنها با کریتوس و دارک الفها، نتیجه اشتباه خدای جنگ و پسرش است.
سپرهای متفاوت
با در کنار هم قرار دادن بخشهای مختلف تریلر بازی God of War Ragnarok متوجه میشویم که کریتوس قادر به استفاده از سپرهای (Guardian Shield) متفاوتی است. در حالی که سپر کریتوس در بازی God of War گرد و دایرهای شکل است، در تریلر مذکور میتوانیم سپر او را در اشکال مختلفی اعم از مستطیل و بیضی ببینیم. نحوه کارکرد این مکانیک و وجود امکان شخصیسازی آن در هالهای از ابهام قرار داشته و برای شناخت کامل نسبت به آن باید تا زمان عرضه بازی گاد اف وار رگناروک صبر کنیم.
تیر
در ثانیههای پایانی تریلر بازی God of War Ragnarok به مهمترین و غافلگیرکنندهترین بخش آن یعنی روبهرو شدن با تیر (Tyr)، خدای جنگ اساطیر نورس، میرسیم. پس از مبارزه کریتوس و آترئوس با دشمنان مختلف و از جا در آوردن در زندان توسط خدای جنگ، تیر را در حالی که به بند کشیده شده، مشاهده میکنیم. این شخصیت نقش مهم و تاثیرگذاری در داستان بازی گاد اف وار رگناروک دارد؛ زیرا آترئوس باور دارد که او کمک بزرگی برای آنها در هنگام مقابله با خدایان نورس خواهد بود. تیر یکی از فرزندان اودین است که تفاوت زیادی با پدر و برادر خود دارد. او بیشتر از اینکه به دنبال جنگ باشد، در جستجوی صلح و آرامش بوده و حتی با اقوام مختلف از جمله یوتونها متحد میشود. این اقدامات تیر باعث خشم اودین و احتمالا زندانی کردن او شده است. بسیاری از افراد بر این باور هستند که نقاشی موجود در آخر بازی God of War، در واقع کشته شدن تیر و سوگواری آترئوس در بالای سر او را به تصویر میکشد. پیش از این تصور میشد که این فرد کریتوس است، اما با رونمایی از تیر و پوشش مشابه او با نقاشی، کفه ترازو به سمت خدای جنگ نورس سنگینتر شده است. اما به این دلیل که شخص دیده شده در نقاشی، روی سر خود مو نداشته و ریش او به مراتب از تیر کوتاهتر است، در نتیجه همچنان امکان دارد که فرد کشته شده کریتوس باشد.
با توجه به اینکه تیر خدای جنگ نورس است، این سوال پیش میآید که چرا او خود را از بند رها نمیکند. برخی احتمال دادهاند خدایان از همان طنابی برای زندانی کردن تیر استفاده کردهاند که پیش از این به کمک آن فنریر (Fenrir)، گرگ غول پیکر و از فرزندان لوکی را به بند کشیدهاند. در مقابل ممکن است که دلیل این امر چندان به اساطیر مربوط نبوده و در واقع تیر با رضایت خودش و به دلیل ناامیدی زندان را قبول کرده است. در بخش بعدی میشنویم که کریتوس در رابطه با تصمیم تیر برای همراه شدن با او و پسرش سوال میکند. نکتهای که اینجا باید به آن توجه کنید، محیط متفاوت این کات سین با صحنه روبهرو شدن با تیر است. به واسطه نوع تدوین تریلر بازی گاد اف وار رگناروک، این تصور اشتباه پیش میآید که این دو بخش در ادامه یکدیگر بوده و یک کات سین هستند. در این بین چشمان طلایی تیر را که مانند چشمان میمیر میدرخشند، نباید فراموش کرد.
انگربودا
پایانبندی تریلر بازی God of War Ragnarok با غافلگیری دیگری همراه بود. در این بخش شخصیت جدیدی را مشاهده میکنیم که براساس تصاویر منتشر شده، انگربودا (Angrboda) نام دارد. براساس اساطیر نورس، این فرد همسر لوکی و مادر سه فرزند او یعنی فنریر، یورمونگاند و هل است. در Jörmungandr’s Jötunn Shrine از بازی God of War نام او به همراه دو فرزندش به زبان فوثارک قدیمی نوشته شده است. به نظر میرسد او از قتل عام یوتونها جان سالم به در برده است. این که چگونه لوکی و انگربودا صاحب سه فرزند عجیب و غریبشان میشوند، سوالی است که ذهن همه را درگیر کرده و تا پیش از عرضه بازی نمیتوان به آن پاسخ قطعی داد.
در اینجا به پایان بررسی و تحلیل تریلر فوقالعاده و بینظیر بازی God of War Ragnarok میرسیم. نمایشی که توانست بسیاری از طرفداران سری گاد اف وار و علاقهمندان به اساطیر نورس را شگفتزده کند. در صورتی که موفق به تجربه بازیهای قبلی سری گاد اف وار نشدهاید، از لینکهای زیر میتوانید اقدام به خرید آنها کنید:
نظر شما راجع به مطالب بررسی و تحلیل تریلر بازی گاد اف وار رگناروک چیست؟ آیا نکتهای را از قلم انداختهایم؟ آیا همانند ما برای تجربه این اثر لحظهشماری میکنید؟ نظرات خود را با ما در تیلنو در میان بگذارید.
منابع: IGN، Kaptain Kuba و MrHulthen