راهنمای بازی, راهنمایی و آموزش

آموزش بازی هادس (Hades)؛ نکاتی که باید بدانید

بازی هادس (Hades)

در اولین قسمت از آموزش بازی هادس یا همان بازی Hades، یکی از موفق‌ترین بازی‌های روگ لایک (Rogue Like) چند سال اخیر، سراغ نکاتی آمده‌ایم که باید خیلی زود متوجه آن‌ها شوید. همراه تیلنو باشید.

سال ۲۰۲۰، پر بود از بازی‌های AAA فوق‌العاده پرمخاطب و جذاب. از انحصاری‌های بزرگ پلی استیشن گرفته تا آثار ترد پارتی مختلف اما در میان تمام این بازی‌های بزرگ و شناخته شده، اثر جدید استودیو سوپر جاینت گیمز (Supergiant Games) یعنی بازی Hades جزو آثاری بود که در کنار انحصاری‌های سونی و آثار AAA دیگر در لیست بهترین بازی سال از سوی گیم اواردز ۲۰۲۰ قرار گرفت و حتی در مراسمات معتبر گیمینگ مختلف، بهترین بازی سال نیز قلمداد شد. در کنفرانس E3 ۲۰۲۱ مایکروسافت، عرضه این بازی برای ایکس باکس سری ایکس، ایکس باکس سری اس و ایکس باکس وان تایید شد. باگذشت مدت کوتاهی عرضه بازی روی پلی استیشن 4 و پلی استیشن 5 نیز تایید شد تا کاربران کنسول‌های سونی از تجربه این روگ لایک دوست‌داشتنی باز نمانند. راستی خبر خوش دیگری نیز برای کاربران کنسول‌های مایکروسافت، در دسترس قرار گرفتن بازی در روز عرضه، روی سرویس گیم پس است. به این ترتیب بازی هادس در ۲۲ مرداد تابستان جاری، به آرشیو بزرگ سرویس گیم پس اضافه خواهد شد. اگر قصد غرق شدن در داستان زگرئوس (Zagreus) و تلاش برای فرار کردن از دنیای زیرین را دارید و آماده مبارزه با موجودات مختلف هستید، با آموزش بازی هادس همراه تیلنو باشید.

داستان بازی هادس

بازی Hades

گیمر در بازی Hades کنترل کاراکتر زگرئوس، پسر لرد هادس (Hades) خدای مرگ و فرمانروای دنیای زیرین را برعهده دارد. زگرئوس از زندگی در دنیای زیرین و وقت گذراندن با مردگان خسته شده و قصد خروج از قلمرو فرمانروایی پدرش را دارد. در این بین لرد هادس به سختی با این قضیه مخالفت می‌کند و از هیچ راهی برای متوقف کردن زگرئوس دریغ نمی‌کند. زگرئوس باید سفر خود را از عمارت و قصر پدرش آغاز کند و با گذشتن از چهار طبقه دنیای زیرین به المپیوس برسد. او در این راه با موجودات مختلفی روبرو می‌شود و هرطبقه خطرات خاص خودش را دارد. داستان بازی با گذر زمان از فرار یک جوان کلافه شده از محل زندگی خود، رنگ و بوی جدیدی به خود می‌گیرد و اتفاقات مختلف و جذابی رخ می‌دهد. داستان بازی در بین دیالوگ‌های کاراکترها روایت می‌شود و شاهد هیچ کات‌سینی برای روایت داستان بازی نیستیم. همین قضیه گیمر را حسابی روی دیالوگ‌ها متمرکز کرده و نمی‌گذارد کوچک‌ترین نکته‌ای را از دست بدهد. برای اتمام داستان بازی و متوجه شدن تمام اتفاقات، باید ۱۰ بار دنیای زیرین را ترک کنید تا داستان بازی به طور کامل به اتمام برسد؛ پس حواستان باشد که سفر طول و درازی در پیش دارید. تمام کاراکترهایی که در بازی می‌بینید جزو اساطیر یونان هستند و به احتمال زیاد با خیلی از آن‌ها در سری بازی‌‌های God of War ملاقات کرده‌اید.

گیم پلی بازی Hades

بازی هادس

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، با یک اثر روگ لایک طرف هستیم و المان‌های این سبک خیلی پررنگ در بازی هادس نیز دیده می‌شوند. بارها و بارها کشته شدن و شکست پیش‌روی شما است و با هر بار شکست خوردن، منابع مختلفی را برای یک شروع قوی‌تر جمع‌آوری خواهید کرد. دوربین ایزومتریک بازی، زگرئوس را در برابر دید گیمر قرار می‌دهد و باید با حملات مختلف و جاخالی دادن‌های متوالی، از گزند حملات دشمنان در امان بمانید. هشت سلاح کاملا متفاوت با گذشت زمان در دسترس گیمر قرار می‌گیرند که هرکدام سبک بازی و استراتژی‌های خاص خودشان را می‌طلبند. سلاح‌هایی از شمشیر گرفته تا نیزه و سپر و حتی یک تفنگ عجیب و غریب که همه و همه توانایی گیمر در مبارزات را به چالش می‌کشند. علاوه‌بر این سلاح‌ها در بخش‌های مختلف بازی قدرت‌های مختلفی از سوی خدایان به زگرئوس عطا می‌شود و با استفاده از آن‌ها شاهد تنوع بسیار زیادی در گیم پلی هستیم. انتخاب‌های گیمر در جوایزی که عایدش می‌شود حسابی تاثیر گذار است و به همین دلیل نیز عنصر شانس که یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف دیگر آثار هم سبک بازی هادس به شمار می‌رود، در ساخته سوپرجاینت گیمز حسابی کم رنگ شده است. بعد از هربار شکست خوردن به عمارت لرد هادس بازگردانده می‌شوید و در اتاق زگرئوس امکان ارتقا توانایی‌های مختلف پیش‌روی شما قرار می‌گیرد. در قسمت بعدی آموزش بازی هادس (Hades)، نکات دقیق‌تری درباره سلاح‌ها و ارتقاها بیان خواهیم کرد.

سوالات متداول

بازی Hades

داستان بازی هادس رونوشتی از افسانه‌های اساطیر یونان است؟

یکی از سوالات متداولی که حتی برای گیمرهایی که همراه زگرئوس به فکر فرار از دنیای زیرین بوده‌اند پیش می‌آید، منبع داستان و اتفاقات آن است. به هرحال وجود خدایان و الهه یونان از زئوس خدای خدایان بگیر تا آرس خدای جنگ و آرتمیس، خدای شکار و طبیعت، حسابی شبهه برانگیز است. در جواب این سوال باید گفت هرچند تمام الهه‌ها، خدایان، نیمه خدایان و بخش عظیمی از موجودات مختلفی که در بازی با آن‌ها روبرو می‌شویم در اساطیر یونان وجود دارند اما داستان بازی هادس یک روایت کاملا اورجینال از سوی سوپرجاینت گیمز است. داستان و اتفاقات زگرئوس در اساطیر یونان به شدت با اتفاقات بازی Hades متفاوت است و در این دو داستان، سرنوشت‌های کاملا متفاوتی برای زگرئوس رقم می‌خورد.

برای لذت بردن از داستان و متوجه شدن تمام اتفاقات بازی Hades، باید درباره اساطیر یونان اطلاعات داشته باشیم؟

بدون شک وجود پیش‌زمینه برای شروع هرکاری به جذابیت آن می‌افزاید. داستان بازی هادس نیز از این قضیه مستثنی نیست و اگر درباره خدایان، الهه‌ها و محل وقوع بازی اطلاعاتی داشته باشید، جذابیت داستان برایتان دو چندان خواهد شد. نکته مهم در این باره، روایت استادانه بازی توسط سوپرجاینت گیمز است که باعث شده، حتی اگر تا به امروز اسم یکی از اساطیر یونان را نیز نشنیده باشید، حسابی از داستان لذت ببرید. نام خدایان، الهه‌ها، محل و حیطه فرمانروایی آن‌ها بر دنیا، در طی داستان بازی برای گیمر آشکار می‌شود و حتی می‌تواند پیش‌زمینه ذهنی خوبی برای شروع مطالعه داستان‌های جذاب آن‌ها ارائه دهد.

تجربه بازی هادس به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

اگر در این باره از شخص من سوال کنید، بدون هیچ شبهه‌ای می‌گویم «هرکسی که عاشق بازی‌های ویدیویی است»، اما اگر بخواهیم صادق باشیم، باید گفت اگر سبک روگ لایک و مبارزات سریع را نمی‌پسندید، به هیچ عنوان با بازی هادس و سفر زگرئوس همراه نخواهید شد. در طرف دیگر اگر ذره‌ای به سبک روگ‌لایک علاقه‌مندید و مبارزات شلوغ با موجودات مختلف و همراه شدن در یک داستان جذاب در کنار اساطیر یونان را دوست دارید، تجربه بازی Hades را تا سال‌ها فراموش نخواهید کرد.

نظر شما درباره بازی Hades چیست؟ موفق به تجربه آخرین اثر استودیو سوپرجاینت گیمز شده‌اید، نظرات خود را با تیم تیلنو و کاربران آن به اشتراک بگذارید.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *