در چند سال گذشته تقاضا برای اشتراک سرویس های بازی افزایش یافته است، بنابراین دانستن اینکه هر کدام چه چیزی ارائه می دهد و چقدر هزینهبر هستند، میتواند مفید باشد. با تیلنو و معرفی مهمترین سرویس های اشتراک بازی همراه باشید.
با پیدایش مفهوم استریم (Stream) بسیاری انتظار داشتند سرویسهایی مثل نتفلیکس در حوزه بازیهای ویدیویی پدیدار شوند. امروزه این دسته از سرویسها شروع به کار کردهاند و بیش از پیش محبوب شدهاند. در حالی که سرویسهای مختلف مدتی است فعالیت خود را آغاز کردهاند، این احتمال میرود که تازهواردها بهتر بتوانند تقاضای مخاطبین را پاسخگو باشند. با وجود گزینههای بسیاری که روی میز قرار دارند، انتخاب این که کدام سرویس برای شما مناسب بوده، اقدامی هوشمندانه است. با این همه، گزینش سرویسی که هزینهای درخور و مزایایی قابل قبول داشته و در عین حال جیبتان را خالی نکند نباید انتخاب سختی باشد.
۱۱. ایکس باکس گیمپس (Xbox Game Pass)
با اشتراک در سرویس شرکت مایکروسافت به نام ایکس باکس گیمپس آلتیمت (Xbox Game Pass Ultimate)، مشتریان به بیش از ۱۰۰ بازی با کیفیت برای کنسولهای ایکس باکس، رایانه شخصی (تحت ویندوز)، گوشی هوشمند و تبلت و همچنین دو سرویس ایکس باکس لایو گلد (Xbox Live Gold) و EA Play دسترسی خواهند داشت. تازه آنکه مشتریان اغلب برای بار اول که قصد خرید اشتراک داشته باشند میتوانند برای ماه اول با تخفیفهای بسیار خوبی اشتراک خود را آغاز کنند. عموماً کاربران میتوانند اشتراک گیمپس را برای اولین بار با قیمتی بسیار پایین (حتی یک دلار) دریافت کنند. قیمتی که برای Xbox Game Pass Ultimate به عنوان یکی از بهترین سرویس های اشتراک بازی در نظر گرفته شده ۱۴.۹۹ دلار است و میتوان تا ۳۶ ماه را پیشپرداخت کرد. آن دسته از کسانی که ماه اول را با تخفیف اشتراک گرفتهاند نیز پس از پایان دوره یک ماهه خود با همین قیمت ۱۴.۹۹ دلار میبایست ادامه دهند.
۱۰. پلی استیشن پلاس (PlayStation Plus)
سرویس پلی استیشن پلاس به عنوان یکی از مهمترین سرویس های اشتراک بازی، ماهانه بین دو تا سه بازی رایگان در اختیار مشترکان قرار میدهد که این بازیها از هر دو کنسول پلیاستیشن ۴ و پلیاستیشن ۵ هستند. مشترکین تا زمانی که عضو این سرویس باشند به این بازیها دسترسی دارند. با عضویت در این سرویس، مشترکان همچنین میتوانند به صورت آنلاین به بازی بپردازند و در کنار آن از تخفیفهای ویژه خرید و پیشخرید در فروشگاه پلی استیشن (PlayStation Store)، ۱۰۰ گیگابایت فضای ابری و دسترسی به بازیهای PlayStation Plus Collection نیز برخوردار شوند. قیمت این سرویس ۶۰ دلار برای یک سال، ۲۵ دلار برای سه ماه و ۱۰ دلار برای یک ماه است.
۹. PlayStation Now
اولین نکتهای که درباره این سرویس باید گفت این بوده که PlayStation Now یک سرویس مجزا از PlayStation Plus است. این سرویس در واقع بازیها را برای شما استریم یا دانلود میکند تا بتوانید به انجام آنها بپردازید. سرویس PS Now به شما امکان دسترسی به صدها بازی قدیمی پلیاستیشن را میدهد—از بازیهای کنسول پلیاستیشن ۲ گرفته تا پلیاستیشن ۴ که میتوانید آنها را روی پلیاستیشن ۵، پلیاستیشن ۴ و رایانه شخصی تجربه کنید. شرکت سونی هر ماه بازیهای جدیدی را به این سرویس اضافه میکند. به مانند سرویس پلی استیشن پلاس، PS Now نیز دارای سه گزینه پرداخت است. هزینه این سرویس ۶۰ دلار برای یک سال، ۲۵ دلار برای سه ماه و ۱۰ دلار برای یک ماه است.
۸. نینتندو سوییچ آنلاین (Nintendo Switch Online)
سرویس نینتندو سوییچ آنلاین این امکان را به مشتریان میدهد که به صورت آنلاین بازی کنند. همچنین، توسط کنسول مجازی، اعضای این سرویس میتوانند به صورت آنلاین یا آفلاین به آثار کلاسیک NES و Super NES دسترسی داشته باشند. برای مشترکین این سرویس بازیهای مخصوصی نیز در نظر گرفته شده که فقط برای این دسته از افراد قابل دسترسی هستند. با استفاده از این سرویس، مشترکین میتوانند Saveهای خودشان را روی فضای ابری بارگذاری کنند. سرویس نینتندو سوییچ آنلاین دارای چهار گزینه پرداختی نسبتا ارزان است. مشترکین میبایست ۲۰ دلار برای یک سال، ۸ دلار برای سه ماه و ۴ دلار برای یک ماه بپردازند. گزینه چهارم نیز اشتراک خانوادگی (Family Membership) است که با پرداخت هزینه ۳۵ دلار برای یک سال میتوانید تا هشت حساب کاربری را به این سرویس اضافه و از خدمات آن بهرهمند شوید.
۷. EA Play
از طرفداران بازیها EA هستید؟ پس این سرویس برای شماست. سرویس EA Play مجموعهای از محتواهای انحصاری و بستههای الحاقی را در اختیار شما قرار میدهد. این سرویس همچنین به شما این اجازه را میدهد که به مدت ۱۰ ساعت به انجام بازیهای جدید پیش از عرضه رسمی بپردازید. مشترکین این سرویس میتوانند به بازیهای محبوب منتشر شده توسط شرکت EA دسترسی داشته و از تخفیفهای ویژه برای بازیها و محتواهای قابل دانلود برخوردار شوند. شما میتوانید این سرویس را روی ایکس باکس، پلی استیشن، اوریجین و استیم دریافت کنید. سرویس EA Play برای مشتریان ۵ دلار برای یک ماه هزینه دارد. اگر مایل به اشتراک یک ساله بودید هزینه آن ۳۰ دلار خواهد بود. کسانی که برای بار اول متقاضی اشتراک این سرویس هستند میتوانند هزینه اولین ماه اشتراک خود را تنها با یک دلار بپردازند. طرح دیگر سرویس EA Play با نام EA Play Pro شناخته میشود. این طرح ماهانه ۱۵ دلار و سالانه ۱۰۰ دلار برای مشتریان هزینه خواهد داشت. این طرح به مانند طرح پایه سرویس EA Play اجازه دسترسی به بازیهای تازه انتشار یافته را میدهد با این تفاوت که دارای نسخه دیلاکس بازیها بوده و آثار بیشتری در دسترس قرار میگیرد.
۶. یوبیسافت پلاس (Ubisoft Plus)
اشتراک سرویس یوبیسافت پلاس که پیشتر با نام یوپلی پلاس (Uplay Plus) شناخته میشد، به اعضای خود امکان دسترسی به بیش از ۱۰۰ بازی را میدهد که این عدد با گذر زمان بیشتر نیز خواهد شد. این سرویس شامل نسخه پریمیوم بازیهای مختلفی از بازیها، محتواهای قابل دانلود، امکان دسترسی به نسخههای بتا و پاداشهای ماهانه مانند بستههای الحاقی بوده و همچنین امکان بارگذاری Saveها روی فضای ابری را نیز شامل میشود. اگر در زمان اشتراک خود اثری را خریداری کنین، حتی بعد از پایان یافتن اشتراک خود نیز به آن بازی دسترسی خواهید داشت. هزینه ماهانه این سرویس ۱۵ دلار است و اعضا میتوانند هر زمان که خواستند اشتراک خود را لغو کرده یا آن را از سر بگیرند.
۵. هامبل چویس (Humble Choice)
سرویس هامبل چویس (Humble Choice) یک سرویس ویژه برای کاربران رایانه شخصی است. مشترکین میتوانند از میان بیش از ۱۰ بازی که پیشتر اعلام میشوند، اثر موردنظر خود را انتخاب کنند و برای همیشه آن را برای خود داشته باشند. مهمتر اینکه، این سرویس قسمت عمده سود خود را به بنیادهای خیریه میبخشد. هر ماه بنیاد خیریه جدیدی برای دریافت سود حاصل از این سرویس انتخاب میشود. سرویس هامبل چویس برای پرداخت سه گزینه را پیش روی مشترکین میگذارد. گزینهٔ اول طرح پایه (Basic Plan) بوده که ماهانه ۱۵ دلار است. در این طرح، اعضا میتوانند از میان فهرست ماهانه بازیها سه اثر را برای خود انتخاب کنند و همچنین از دیگر مزایای طرح لایت نیز برخوردار شوند. گزینه دوم طرح لایت (Lite Plan) است. این طرح ماهانه ۵ دلار قیمت دارد و اجازه دسترسی به لیست Trove را میدهد. مشترکین میتوانند یک بازی را از لیست مذکور (Trove) انتخاب کرده و برای باقی بازیها در فروشگاه (Humble Store) از ۱۰٪ تخفیف برخوردار شوند. در آخر گزینه سوم طرح پرمیوم (Premium Plan) است و ماهانه ۲۰ دلار قیمت دارد. در این طرح مشترکین میتوانند ۹ بازی را از لیست انتخاب کرده و صاحب شوند. همچنین در کنار دریافت مزایای طرح پایه، به جای ۱۰٪ تخفیف، از ۲۰٪ تخفیف برای دیگر خریدهای خود برخوردار شوند.
۴. اپل آرکید (Apple Arcade)
سرویس اپل آرکید مجموعهای از بیش از ۲۰۰ بازی را در خود دارد که شامل بازیهای محبوب فروشگاه اپل و همچنین چندین بازی اختصاصی است. این سرویس وعده داده که تمامی بازیهای خود بدون تبلیغات و خرید درون برنامهای باشند. هر هفته بازیها جدیدی به این مجموعه اضافه میشوند. سرویس اپل آرکید روی آیفون، آیپد، آیپاد تاچ، مک و اپل تیوی در دسترس است. برای دریافت حق اشتراک سرویس اپل آرکید چندین راه وجود دارد. بعد از یک ماه رایگان، مشترکین میبایست مبلغ ۵ دلار را برای طرح پایه پرداخت کنند. خریداران محصولات اپل همچنین میتوانند از سه ماه اشتراک رایگان برخوردار شوند. شما همچنین میتوانید این سرویس را در کنار دیگر سرویسهای شرکت اپل تحت اشتراک اپل وان (Apple One) دریافت کنید.
۳. پرایم گیمینگ (Prime Gaming)
آن دسته از کسانی که به وبسایت توییچ زیاد سر میزنند حتما متوجه سرویس پرایم گیمینگ شدهاند. با دریافت این اشتراک به Lootهای انحصاری، بازیهای رایگان ماهانه و Sub رایگان توییچ دسترسی خواهید داشت. اگر مشترک سرویس توییچ پرایم (Twitch Prime) هستید جزو مشترکین سرویس پرایم گیمینگ نیز خواهید بود. از آنجا که سرویس پرایم گیمینگ یک باندل محسوب میشود، تنها یک گزینه برای پرداخت هزینهٔ آن وجود دارد. بعد از ۳۰ روز اشتراک رایگان، مشترکین میبایست ماهانه ۱۳ دلار پرداخت کنند. اعضا میتوانند در هر زمان که بخواهند اشتراک خود را لغو کنند.
۲. آمازون لونا (Amazon Luna)
پاسخ شرکت بزرگ آمازون به استریم بازیهای ویدیویی، سرویس آمازون لونا (Amazon Luna) است. آمازون لونا یک سرویس استریم مبتنی بر فضای ابری است که برای اکثر دستگاههایی که کاربران صاحب هستند، ارائه میشود. بازیهایی که تحت این سرویس ارائه میشوند، از آنجا که به صورت استریم در دسترس قرار میگیرند، نیازمند دانلود و بهروز رسانی نیستند. سرویس آمازون لونا روی رایانه شخصی، مک، فایر تیوی، فایر تبلت، کرومبوک و همچنین از طریق اپلیکیشنهای تحت وب برای آیفون، آیپد و گوشیهای اندرویدی در دسترس است. برای انجام بازی توسط این سرویس کنترلری نیز در نظر گرفته شده که بسیار جذاب طراحی شده است. آمازون لونا طرحهای متنوعی برای مشترکین خود دارد که از ماهی ۳ دلار تا ۱۵ دلار متغیر است. طرح خانوادگی (The Family Channel Plan) فهرستی از بازیهایی که برای تمامی ردههای سنی مناسب هستند، امکان انجام بازی دونفره به صورت آفلاین برای بازیهای خاص و استفاده از دو دستگاه به صورت همزمان را با ماهی ۳ دلار ارائه میدهد. طرح لونا پلاس (+Luna) با رقم ۶ دلار برای هر ماه، شامل فهرستی روزافزون از بازیهای مختلف، پشتیبانی از رزولوشن ۱۰۸۰ با نرخ فریم ۶۰ و استفاده از دو دستگاه به صورت همزمان را برای مشترکین خود ارائه میدهد. و در آخر طرح نهایی (Final Plan) یک مشارکت تبلیغاتی با سرویس یوبیسافت پلاس بوده که برای مدت محدود با قیمت ۱۵ دلار برای هر ماه ارائه میشود.
۱. گوگل استیدیا (Google Stadia)
سرویس استریم شرکت گوگل با نام استیدیا (Stadia)، به کاربران این اجازه را میدهد که روی اکثر دستگاههای دارای صفحه نمایش به بازی بپردازند که البته اتصال به اینترنت نیز باید وجود داشته باشد. از آنجا که این سرویس بر پایه استریم بازی است، نیازی به دانلود و به روز رسانی بازیها نیست. سرویس استیدیا همچنین به همراه یک کنترلر مخصوص، آداپتور، گوگل کرومکست اولترا (Google Chromecast Ultra) و آداپتور آن ارائه میشود. مشترکین این سرویس به بازیهای رایگان (که هر ماه افزایش مییابند) و همچنین تخفیفات مخصوص در فروشگاه دسترسی خواهند داشت. سرویس گوگل استیدیا تنها یک طرح برای اشتراک دارد. طرح گوگل استیدیا پرو (Google Stadia Pro plan) با هزینهٔ ماهانه ۱۰ دلار برای مشتریان در نظر گرفته شده است.
نظر شما در مورد جدیدترین سرویس های اشتراک بازی چیست؟ آیا این مقاله شما را تشویق به تجربه آنها میکند؟ نظرات خود را با تیم تیلنو در میان بگذارید.
منبع: The Gamer