راهنمایی و آموزش, راهنمای خرید, راهنمای خرید کنسول, کنسول

مقایسه ایکس باکس وان اس و ایکس باکس وان ایکس: کدام یک انتخاب بهتری برای شما است؟

ایکس باکس وان ایکس

اگر تا قبل از رسیدن کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت به قیمت واقعی خود، به دنبال خرید کنسول‌های نسل هشتمی هستید و تفاوت های ایکس باکس وان اس و ایکس باکس وان ایکس را نمی‌دانید، در ادامه همراه تیلنو باشید.

بعد از ورود مایکروسافت در نسل ششم بازی‌های ویدیویی به عرصه ساخت کنسول‌های بازی با ایکس باکس اوریجینال، خیلی زود بخش عظیمی از گیمرها به سراغ کنسول‌های این غول تکنولوژی جهان رفتند. نسل هفتم بازی‌های ویدیویی در شرایطی آغاز شد که  مایکروسافت از تمام اشتباهات گذشته‌اش درس عبرت گرفته بود و با ایکس باکس 360 پر قدرت وارد کارزار کنسول‌های بازی شد. فروش فوق‌العاده ایکس باکس 360 و بازی‌های آن، این بار مایکروسافت را پر قدرت‌تر از همیشه وارد نسل هشتم کرد. تصمیمات اشتباه مایکروسافت در نسل هشتم اعم از نیاز کنسول به اتصال دائم اینترنت و اختصاص هر بازی برای تنها یک نفر، آسیب بزرگی به سابقه خوش ردموندی‌ها در نسل هفتم زد. بعد از اینکه فیل اسپنسر به عنوان رئیس بخش سرگرمی مایکروسافت منصوب شد، ورق تا حد زیادی برگشت. رفع مشکلات فنی نسخه اولیه ایکس باکس وان و انتشار ایکس باکس وان اس، یکی از اقدامات خیلی خوب مایکروسافت در نسل هشتم بود. نسل هشتم میزبان پدیده جدیدی کنسول‌های میان نسلی نیز شد ‌و ردموندی‌ها در این زمینه نیز سنگ تمام گذاشتند. انتشار ایکس باکس وان ایکس و برتری‌های این کنسول نسبت به پلی استیشن 4 پرو، مایکروسافت را از یک شکست فاجعه‌بار نجات داد. افزایش تنوع کنسول های نسل هشتی مایکروسافت از ایکس باکس وان معمولی گرفته تا Xbox One S و Xbox One X، بعضی گیمرها را حسابی گیج و سردرگم کرد. اگر به دنبال خرید ایکس باکس وان اس یا خرید ایکس باکس وان ایکس هستید و تفاوت‌های این دو کنسول را نمی‌دانید، همراه تیلنو باشید.

قبل از مقایسه کلی این دو کنسول و کاربری آن‌ها، مشخات سخت‌افزاری Xbox One S و Xbox One X را در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

دسته‌بندی ایکس باکس وان ایکس ایکس باکس وان اس
پردازشگر 8-core Jaguar “Evolved” CPU با فرکانس 2.3GHz 8-core Jaguar CPU با فرکانس 1.75GHz
ذخیره‌سازی 1 ترابایت 500 گیگابایت، 1 ترابایت و 2 ترابایت
حافظه   12 گیگابایت حافظه رم GDDR5   8 گیگابایت حافظه رم GDDR3
گرافیک 40 CUs (1,172Mhz) 6 TF GPU 12 CUs (914MHz) 1.23 TF GPU
پورت‌ها ورودی‌های HDMI: یک HDMI USB 3.0 در جلو و دوتا HDMI USB 3.0 در عقب، گیرنده و بلستر IR، پورت ایترنت ورودی‌های HDMI: یک HDMI USB 3.0 در جلو و دوتا HDMI USB 3.0 در عقب، گیرنده و بلستر IR، پورت ایترنت
درایو نوری رزولوشن 4K واقعی برای اجرای بازی‌ها رزولوشن 4K پخش رسانه‌ها و بلو-ری
قیمت  499 دلار آمریکا 249 دلار آمریکا

همان‌طور که در جدول بالا مشاهده می‌کنید، ایکس باکس وان ایکس از همه لحاظ قدرت بالاتری نسبت به برادر کوچک‌تر خود دارد. بدون‌شک این قدرت بالای سخت افزاری باعث شده تا با قیمت بالاتری روبرو باشیم. اگر بخواهیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن کاربری ایکس باکس وان X و S را با هم مقایسه کنیم، باید گفت اگر تلویزیون 4K دارید و دوست دارید به سراغ تجربه بازی‌ها با بالاترین کیفیت ممکن بروید، خرید ایکس باکس وان ایکس می‌تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. اگر هم به دنبال تجربه بازی‌ها روی رزولوشن ۱۰۸۰p هستید و دوست ندارید خیلی برای کنسول بازی خود پول خرج کنید، خرید ایکس باکس وان اس بهترین انتخاب شما است.

4K یا FHD؟

Xbox-one-x

از آن جایی که Xbox One X دو برابر برادر کوچک‌تر خود قیمت دارد، طبیعی است که باید از همه لحاظ کیفیت بالاتری را تقدیم مخاطبان دهد. قدرت ۶ ترافلاپسی وان ایکس باعث شده در بیشتر بازی‌ها، بتوانیم رزولوشن 4K را روی قوی‌ترین کنسول نسل هشتمی، شاهد باشیم. تفاوت ۴.۸ ترافلاپسی قدرت این کنسول‌ها، به خوبی قدرت وان ایکس را به نمایش می‌کشد. برعکس وان ایکس، اجرای بازی‌ها روی رزولوشن ۱۰۸۰*۱۹۲۰ Native روی وان اس بیشتر اوقات به مشکل می‌خورد و شاهد اجرای بازی‌ها با این کیفیت نیستیم. البته جای نگرانی نیست و با ترفند‌های مختلف آنقدر کیفیت خوبی را شاهد خواهیم بود که این قضیه توی ذوق نزند. در حال حاضر بازی‌ها با رزولوشن 1080p و نرخ 30 فریم برثانیه روی وان اس اجرا می‌شوند و از آن طرف وان ایکس با ارمغان آوردن کیفیت 4K واقعی و نرخ 60 فریم بر ثانیه و پشتیبانی از HDR، کم هزینه‌ترین دستگاه نسل هشتمی، برای دسترسی کامل به رزولوشن 4K است. ضبط بازی‌ها نیز درست در رزولوشن و فریم مختص به هر کنسول صورت می‌گیرد و شاهد افت کیفیت نیستیم. نکته مهم بعدی درباره خرید این کنسول‌ها، توجه به بازه زمانی است. در حال حاضر کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت عرضه شده‌اند و از لحاظ سخت‌افزاری نیز ایکس باکس سری ایکس با قیمت یکسان، قدرت‌ خیلی بیشتری را نسبت به وان ایکس به ارمغان می‌آورد. به این ترتیب شاید خیلی منطقی نباشد که برای یک مدت کوتاه، Xbox One X را تهیه کنید و بعدا دوباره به سراغ سری ایکس بروید.

مزیت‌های Xbox One X

مهم‌ترین و اصلی‌ترین تفاوت ایکس باکس وان ایکس و ایکس باکس وان اس، که در بخش بالا نیز به آن اشاره کردیم، در قدرت این دو کنسول خلاصه می‌شود؛ البته نکات جزئی دیگری نیز وجود دارد که دانستن آن‌ها خالی از لطف نیست. نکته‌ای که شاید در نگاه اول خیلی به چشم نیاید، اندازه کوچک‌تر وان ایکس نسبت به برادر خود است. هرچند این تفاوت خیلی مشهود نیست اما دانستن آن هم خالی از لطف نیست. راستی حواستان باشد که اگر دوست دارید از کنسول خود به صورت عمودی استفاده کنید، هر دو این کنسول‌ها پایه‌های نگه‌دارنده عمودی دارند که باید به صورت جداگانه خریداری کنید. نحوه عملکرد فن خنک‌کننده و صدای تولیدی کنسول‌ها، همیشه یکی از نکات مهم به حساب می‌آید. بعد از عرضه پلی استیشن 4 پرو و صدای تولیدی تولیدی عجیب و غریب فن این کنسول، خیلی‌ها دوست‌داشتند این موضوع را در کنسول‌های ردموندی‌ها نیز جویا شوند. خوشبختانه مایکروسافت روی این موضوع تمرکز خیلی خوبی داشته و هم از لحاظ خنک کنندگی هم از لحاظ صدای تولیدی، ایکس باکس وان اس و ایکس، حسابی عالی عمل می‌کنند. البته طبیعی است که سیستم خنک‌کننده Xbox One X باتوجه به قدرت سخت افزاری بالای آن، خیلی قوی‌تر و پیشرفته‌تر باشد.

شباهت های ایکس باکس وان ایکس و ایکس باکس وان اس

ایکس باکس وان اس

با توجه به اینکه ایکس باکس وان ایکس به عنوان یک کنسول میان نسلی عرضه شد، شباهت‌های زیادی با کنسول‌های قبلی خود نیز دارد. کابل‌های HDMI، رابط‌های هر دو کنسول هستند و از این لحاظ نیز تفاوتی بین وان ایکس و اس وجود ندارد. خروجی کینکت در هیچ‌کدام از کنسول‌ها قرار ندارد اما اگر دوست دارید روی کنسول‌های نسل هشتمی نیز از کینکت استفاده کنید، باید رابط جداگانه آن را تهیه کنید. بلستر IR در هر دو کنسول قرار ندارد و می‌توانید از ویژگی‌های کنترل از راه دور بعد از اتصال به تلویزیون و مانیتور استفاده کنید. خروجی‌های USB هر دو کنسول با یکدیگر برابر است؛ یک خروجی در جلو و دو تا در عقب، برای استفاده شما قرار داده شده است.

بالاخره ایکس باکس وان ایکس بخریم یا ایکس باکس وان اس؟

جواب به این سوال، تمام و کمال به خودتان بستگی دارد. در حال حاضر کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت عرضه شده‌اند و از لحاظ سخت‌افزاری نیز ایکس باکس سری ایکس با قیمت یکسان، قدرت‌ خیلی بیشتری را نسبت به وان ایکس به ارمغان می‌آورد. به این ترتیب شاید خیلی منطقی نباشد که برای یک مدت کوتاه، وان ایکس را تهیه کنید و بعدا دوباره به سراغ سری ایکس بروید. اگر مشکلی با هزینه پیش‌روی خود ندارید، بدون هیچ شک و شبهه‌ای ایکس باکس وان ایکس می‌تواند از هر لحاظ تجربه بهتری را برای شما به ارمغان بیاورد. نکته بعدی، کاربری شما است. اگر در این مدت قصد تولید محتوای حرفه‌ای و باکیفیت را دارید و دوست ندارید برای مخاطبانتان کم بگذارید، باز هم وان ایکس انتخاب مناسب‌تری برای شما است. اگر هم کنسول را فقط برای تجربه شخصی تهیه می‌کنید و دوست دارید سریع‌تر به سراغ کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت بروید، خرید ایکس باکس وان اس، انتخاب خیلی خوبی برای شما است.

به این ترتیب اگر بین کنسول‌های نسل هشتمی مایکروسافت انتخاب کردید و قصد تهیه یکی از آن‌ها را دارید، می‌توانید از لینک‌های زیر اقدام کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *