راهنمای راه‌اندازی و استفاده Xbox Series X/S, کنسول Xbox Series X/S

ویژگی هایی که از رابط کاربری (UI) ایکس باکس سری ایکس و اس متوجه نشدید

UI ایکس باکس سری ایکس

رابط کاربری (UI) ایکس باکس سری ایکس، نسبت به برادر کوچک‌تر خود یعنی ایکس باکس وان با تغییراتی مثبت زیادی مواجه شده است. همراه تیلنو باشید تا ۱۰ ویژگی جذاب این رابط کاربری را که اصلا متوجه نشدید، با شما به اشتراک بگذاریم.

بعد از انتشار ایکس باکس وان در نسل هشتم، کنسول جدید ردموندی‌ها با مشکلات زیادی روبرو بود و این مشکلات دامن‌گیر رابط کاربری (UI) این کنسول نیز شده بود. صفحه‌های عجیب و غریب و تب‌های مختلف، UI ایکس باکس وان را حسابی سرگیجه‌آور و حوصله سر بر کرده بود. با گذشت زمان و انتشار بروز‌رسانی‌های مختلف، بالاخره مشکلات این رابط کاربری تا حدی برطرف شدن و دیگر خبری از آن رابط عجیب و غریب و زندان مانند نبود. با عرضه کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت، بدون‌شک خریداران انتظار یک منو جدید و بهتر را خواهند داشت. مایکروسافت با انتشار رابط کاربری جدید خود، سرعت و عملکرد را حسابی بهبود داده و ویژگی‌های جدید و جذابی را نیز در دسترس قرار داده است. در حال حاضر رابط کاربری ایکس باکس وان، ایکس باکس وان ایکس، ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس یکسان هستند و تمام این کنسول‌ها یک رابط کاربری را ارائه می‌دهند. با وجود اینک یک UI ثابت روی چهار کنسول در دسترس است، تعداد زیادی از کاربران به استفاده از آن مشغول هستند. حال برای بهبود استفاده از کنسول خود، همراه تیلنو باشید تا ۱۰ ویژگی این رابط کاربری جذاب را که ممکن است از دست داده باشید با شما به اشتراگ بگذاریم. راستی اگر قصد خرید کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت را دارید بد نیست قبل از آن مقاله کار‌هایی که قبل از خرید ایکس باکس سری ایکس و اس باید انجام دهید را نیز مطالعه کنید.

۱۰. دیگر خبری از منو‌های به دردنخور نیست

Xbox-Series-X-UI

همان‌طور که گفتیم، ایکس باکس وان در روز‌های اولیه عرضه رابط کاربری خیلی خاصی را پیش‌روی کاربران قرار داده بود و برای دسترسی به بخش‌های مختلف این کنسول باید از هفت‌خوان رستم عبور می‌کردیم. خوشبختانه مایکروسافت به اعتراضات کاربران خود گوش داد و با آپدیت‌های مختلف این UI را روز به روز بهبود داد. بهبود نهایی UI ایکس باکس، به نسخه ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس رسید و در حال حاضر در ایده‌آل‌ترین حالت خود در طی این سال ها قرار دارد. حذف بخش عظیمی از تب‌های به بلا استفاده و بدردنخور در کنار سیستم جذاب بخش‌های مختلف، UI این کنسول را تا حد زیادی بهبود داده است. دسترسی راحت به بازی‌ها و تنظیمات کنسول، مهم‌ترین بهش هر UI به حساب می‌آید که مایکروسافت، بدون‌شک در این زمینه خیلی‌خوب عمل کرده است. به لطف سخت‌افزار قدرتمند، سرعت رابط کاربری ایکس باکس سری ایکس و اس نیز خیلی افزایش یافته و دیگر نیازی به منتظر ماندن نیست. شاید بتوان بهود‌هایی روی UI این کنسول‌ها اعمال کرد اما همین الآن نیز با رابط کاربری خوب و سریعی طرف هستیم.

۹. بازی ‌ها بر اساس زمان عرضه مرتب شده‌اند

به لطف سیستم فوق‌العاده Backwards Compatibility، تعداد دیوانه‌واری بازی از نسل ششم بازی‌های ویدیویی تا به امروز روی ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس قابل تجربه هستند. قبل از انتشار UI این کنسول ها یکی از فکر‌هایی که به سراغ کاربران آمده بود، نحوه مرتب سازی این حجم از آثار مختلف در رابط کاربری کنسول بود. ردموندی‌ها از راه جالبی برای این کار استفاده کردند و خیلی‌راحت، بازی‌ها را برحسب کنسول و روز‌عرضه در UI قرار دادند. اگر دوست‌داشتید که تاریخ انتشار بازی‌های مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید، می‌توانید رابط کاربری ایکس باکس را به عنوان تقویم در نظر بگیرید.

۸. با یک دکمه به ایکس باکس استور و گیم پس بروید

دکمه ایکس باکس مانند چوب جادویی مایکروسافت عمل کرده و کار‌های زیادی با فشردن این دکمه امکان پذیر است. بنظر شما این دکمه در کنسول‌هایی که تقریبا تمام بازی‌های تاریخ ایکس باکس را اجرا می‌کنند، چه ویژگی مهمی باید داشته باشد؟ بدون‌ شک دسترسی راحت به بازی‌ها و سرویس‌های مهم. بازی‌ها که خیلی راحت در دسترس قرار دارند و حتی نیاز به فشردن این دکمه برای دسترسی به آن‌ها نیست اما گیم پس، به عنوان سرویسی که مایکروسافت با آن قصد ایجاد تغییری بزرگ در صنعت بازی‌های ویدیویی را دارد، روی کنسول‌های ردموندی‌ها در دسترس قرار دارد و با دکمه ایکس باکس خیلی‌راحت به آن می‌رسیم. ایکس باکس استور نیز که به عنوان فروشگاه دیجیتالی کنسول نیازی به معرفی ندارد. تمام بازی‌ها از روی این استور برای کنسول‌های ایکس باکس در دسترس قرار دارند و خیلی راحت با دکمه ایکس باکس به این فروشگاه نیز دسترسی پیدا می‌کنیم.

۷. ظاهر فروشگاه ایکس باکس تغییر کرده است

ایکس باکس استور

ظاهر قدیمی فروشگاه ایکس باکس خیلی عجیب و کسل کننده بود. به وضوح می‌شد ایرادات طراحی قدیمی را در آن مشاهده کرد و کلی گزینه بدردنخور در دسترس بود. مایکروسافت در طی آدیت بزرگ آخر، رابط کاربری این فروشگاه را نیز تا حد خیلی زیادی بهبود داده و دیگر با آن ظاهر قدیمی و عجیب و غریب طرف نیستیم. حال دیگر گزینه‌هایی که شاید حتی یک‌بار نیز مورد استفاده قرار نگرفته بودند حذف شده‌اند جای خود را به ویژگی‌های جدید و طراحی جذاب این فروشگاه داده‌اند.

۶. منو Quick Access عالی کار می‌کند

یکی از مشکلات جدی کاربران در رباط کاربری ایکس باکس، دسترسی سخت به بازی‌ها و برنامه‌های مورد نیاز بود. حال این قضیه به کل برطرف شده و دیگر نیازی نیست بین منوهای مختلف دنبال برنامه مورد‌نظر خود بگردید. منو Quick Access بدون دردسر شما را بین هزاران بازی، فیلم و برنامه‌های تلویزیونی به برنامه مدنظر رسانده و دیگر قرار نیست معطل شوید. بخش‌هایی مثل جدید‌ترین‌ها، برنامه‌هایی که به تازگی رایگان شده‌اند و… نیز در این منو قرار داده شده‌اند و دیگر خبری از جست و جوی طولانی برای برنامه مدنظر نیست.

۵. می‌توان دکمه ایکس باکس را شخصی‌سازی کرد

همان‌طور که گفتیم، دکمه ایکس باکس دسترسی‌های زیاد و سریعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بازی‌های Quick Resume روی ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس، خواندن پیام‌های مختلف، تماشای لیست دوستان آنلاین و کلی قابلیت دیگر. تا به اینجا را کاربران ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس در جریان هستند. بخش جالب دکمه ایکس باکس، قابلیت شخصی‌سازی کاربرد‌های آن است. خیلی راحت می‌توانید بعد از بازکردن پروفایل خود و در بخش Customize the guide، ویژگی‌ها و دسترسی‌های سریع این کسنول را باب میل خود شخصی‌سازی کنید.

۴. صفحه Home ایکس باکس سری ایکس و اس خود را شخصی‌سازی کنید

صفحه Home یکی از بخش‌هایی است که بیشتر کارهای مربوط به کنسول در آن انجام شده و شاید مهم‌ترین بخش UI به حساب بیاید. در تغییرات جدید، مایکروسافت اجازه شخصی‌سازی این صفحه را به گیمر‌ها داده و کاربران می‌توانند آن را طبق میل خود شخصی‌سازی کنند. صفحه اصلی کنسول‌های مختلف ایکس باکس، بعد از ایکس باکس 360 دچار تغییر نشده بود و حال مایکروسافت کار را به خود گیمر‌ها سپرده است. بعد از ورود به بخش Customize می‌توانید تغییرات زیادی را اعمال کنید. برای مثال تنها بازی‌های خاصی را روی صفحه قرار دهید، آن‌ها را به ترتیب دلخواه مرتب کنید و کلی قابلیت‌های دیگری که با ورود به این صفحه متوجه خواهید شد.

۳. تصویر زمینه کنسول را تغییر دهید

تصویر زمینه UI برای خیلی از گیمر‌ها بخش مهمی به حساب می‌آید. کنسول‌های ایکس باکس تا به امروز از تصویر زمینه‌های ساده‌ای استفاده می‌کردند و کاربر نمی‌توانست عکس موردنظر خود را برای تصویر زمینه اتخاب کند. حال ردموندی‌ها دست از سر شخصی‌سازی گسترده UI برنداشته‌اند و این بار به صورت گسترده می‌توانید تصویر پس زمینه خود را تغییر دهید. از اسکرین‌شات‌‌هایی که خودتان در بازی گرفته‌اید تا تصاویر هنری مختلف و تصاویر رسمی، که در دسترس قرار می‌گیرند به راحتی در پس زمینه ایکس باکس شما جا خوش خواهند کرد. پس اگر این قضیه را نمی‌دانستید دست به کار وید و به دنبال تصویر خوب برای پس زمینه کنسول خود باشید.

۲. تم‌های زیادی برای پروفایل در دسترس قرار گرفته‌اند

باز گذاشتن دست کاربر در شخصی‌سازی‌های مختلف، به بخش قبل ختم نمی‌شود و این بار مایکروسافت شخصی‌سازی بزرگ و گسترده‌ای را برای پروفایل کاربران، در نظر گرفته است. خیلی راحت با ورود به بخش My Profile با گزینه‌های فراوان این بخش روبرو خواهید شد. می‌توانید بین تم‌های مختلفی که برای تصویر پروفایل قرار گرفته برای مثال سایبرپانک 2077 یا Destiny 2 را انتخاب کنید. پیدا کردن پروفایل جذاب و استفاده از آن، کاملاُ وابسطه به سلیقه شما بوده و هرچقدر بیشتر وقت بگذارید با پروفایل جذاب‌تری طرف خواهید بود.

۱. Dark Mod برای عاشقان تم‌های تاریک در دسترس قرار دارد

XBox-Dark-Mode

بخش عظیمی از کاربران، Dark Mod را یکی از مهم‌ترین بخش‌های پلتفرم‌های در دسترس خود می‌دانند. استفاده از تم سیاه در اپلیکیشن‌ها نه تنها برای شب و جلوگیری از خستگی چشم، بلکه به عنوان یک تم دائمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. حال چرا این ویژگی را در ایکس باکس سری ایکس و اس و به طور کل در UI ایکس باکس نبینیم؟ مایکروسافت دست به کار شده و Dark Mod را برای کاربران طراحی کرده است. پس اگر شما نیز جزو آن دسته از کاربران هستید که تم تاریک و سیاه‌رنگ را دوست دارند و از آن استفاده می‌کنند، یا برای جلوگیری از آسیب دیدن چشم‌ها در شب از آن استفاده می‌کنید، با ورود به تنظیمات و بخش Theme & Motion option گزینه Dark Mod را فعال کنید.

نظر شما درباره تغییرات گسترده رابط کاربری کنسول‌های مایکروسافت بعد از عرضه ایکس باکس سری ایکس و اس چیست؟ شما UI ایکس باکس سری ایکس را ترجیح می دهید یا PS5؟ نظرات خود را با تیم تیلنو و کاربران آن به اشتراک بگذارید. راستی اگر ایکس باکس سری ایکس و اس را تهیه کرده‌اید و در مدیریت حافظه این کنسول‌ها مشکل دارید، می توانید با مراجعه به مطلب راهنمای مدیریت حافظه ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس راهکار‌های زیادی را ببینید.

با توجه به آغاز نسل نهم بازی‌های ویدیویی اگر قصد دارید با کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت به نسل جدید کوچ کنید می‌توانید با مراجه به صفحه خرید ایکس باکس سری ایکس و  خرید ایکس باکس سری اس کنسول‌های نسل نهمی مایکروسافت را از فروشگاه تیلنو تهیه فرمایید. درضمن، امکان خرید کنترلر ایکس باکس سری ایکس و اس نیز از فزوشگاه فراهم است و می‌توانید این کنترلر را نیز با بهترین قیمت تهیه کنید.

منبع: Gamerant

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *