بازی, راهنمای خرید, راهنمای خرید بازی, راهنمایی و آموزش, یادداشت

بهترین بازی های ویدیویی که بر اساس کتاب‌ها ساخته شده‌اند

بازی های ویدیویی

صنعت بازی های ویدیویی هم مانند سایر سرگرمی‌های مدرن، بارها از کتاب‌ها و دنیای ساخته شده توسط نویسنده‌ها الهام گرفته است. اما در این میان، یک سری بازی‌ها وجود دارند که شاید از کتاب منبع‌شان خبر نداشته باشید. با تیلنو و معرفی بازی های ویدیویی معروفی که براساس کتاب‌های مختلف ساخته شده‌اند همراه باشید.

کتاب‌ها و ذهن خلاق برخی از نویسنده‌ها، بارها و در طی مدیوم‌ها مختلف به عنوان منبع الهام قرار گرفته‌اند. در این که نویسنده‌ها و داستان آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند هیچ شکی نیست؛ اما بعضی اوقات به دلیل عدم الهام مستقیم از یک کتاب، ممکن است نام نویسنده و داستان او در خفا بماند و بازیکنان تصور کنند که در حال تجربه یک بازی اورجینال هستند.

علاوه بر این، بازی های ویدیویی فلسفه خاص خود را دارند و نمی‌توانند روایت خود را مانند یک دست‌نوشته پیش ببرند. در واقع، توسعه دهندگان به جای این که تک‌تک لحظات یک کتاب را به تصویر بکشند، سعی می‌کنند با گرفتن یک سری الهامات جزئی و کلی به روایت داستان مستقل خود بپردازند که هم داستان جدیدی بگویند و هم این که شرایط را با استانداردهای ویدیوگیم تطبیق دهند. البته در این میان برخی از بازی‌ها هم وجود دارند که به طور مستقیم و خیلی واضح از کتاب منبع خود الهام می‌گیرند و در یک هنر جدا و جدید، کلمات یک کتاب را به پیکسل‌هایی تبدیل می‌کنند که ما با آن‌ها تعامل می‌کنیم. شاید همین موضوع یکی از دلایل محبوبیت بازی‌هایی است که بر اساس کتاب‌های مختلف ساخته شده‌اند؛ این‌که مردم می‌توانند لحظات مورعلاقه خود از یک کتاب را به نحو دیگری تجربه کنند.

مجموعه Assassin’s Creed

بازی های ویدیویی

کتاب الموت (Almut)، نوشته ولادمیر بارتول، به توصیف گروه حشاشین‌ها و اتفاقاتی که حول آن‌ها رخ داده می‌پردازد. با این که کتاب الموت شباهت زیادی به آن‌چه که در بازی می‌بینیم ندارد، ولی به هر حال به عنوان منبع الهام مجموعه Assassin’s Creed شناخته می‌شود. حشاشین‌ها که ما بیش‌تر آن‌ها را با نام اساسین‌ها می‌شناسیم، یک گروهک افراطی و تروریست‌گونه هستند که در زمان قرون وسطی، عمده فعالیت خود را در خاک ایران انجام می‌دادند. در واقع حتی اسم کتاب هم از قلعه الموت گرفته می‌شود که در استان قزوین فعلی قرار دارد.

ولادمیر بارتول برعکس سازندگان بازی در استودیوهای مختلف یوبیسافت، حشاشین‌ها را بیش‌تر افراد فریب خورده‌ای نشان می‌دهد که هدفی جز درست کردن آشوب ندارند. این در حالی است که ما در مجموعه‌ی Assassin’s Creed، فرقه‌ی قاتل‌ها را به گونه‌ای می‌بینیم که در حال دفاع از خوبی و حق هستند. جالب است بدانید که حتی اسم حشاشین هم ریشه خوبی ندارند و به حشیش (یک نوع مواد مخدر) اشاره می‌کند. با توجه به روایت‌های تاریخی حسن صباح، سرکرده حشاشین‌ها، وفاداری نیروهای خود را از طریق حشیش به دست می‌آورده است. اگر دوست دارید به تجربه آخرین نسخه عرضه شده از مجموعه اساسینز کرید بپردازید، می‌توانید به صفحه خرید بازی Assassin’s Creed Valhalla مراجعه کنید.

مجموعه Bioshock

شاید این مورد از دید خیلی‌ها دور مانده باشد، اما مجموعه Bioshock با الهام گیری از کتابی با نام Atlas Shrugged، نوشته آین رند، ساخته شده است. آین رند (Ayn Rand) فرد ماده‌گرایی بود و ما می‌توانیم این خصلت و تفکر او را در کتاب Atlas Shrugged مشاهده کنیم. این ماده‌گرایی و انکار مسائل معنوی، علاوه بر کتاب در مجموعه بازی Bioshock هم دیده می‌شود؛ به گونه‌ای که در طول داستان افراد نخبه از بشر ساده فاصله می‌گیرند و به بنای آرمان‌شهر مخصوص خود می‌پردازند. البته با این که آین رند فردگرایی، انزواطلبی و اعتقاد به سرمایه‌داری را در سطح‌سطح قهرمان‌های خود قرار می‌دهد و از آن‌ها به خوبی یاد می‌کند، اما Bioshock روند دیگری را در پیش می‌گیرد. 

داستان دو قسمت اول بایوشاک در یک آرمان‌شهر به نام رپچر (Rapture) روایت می‌شود؛ شهری که در ابتدا قرار بود به یک بهشت مادی تبدیل شود اما به دلیل فردگرایی انسان‌های نادرست به تدریج به یک جامعه مریض تبدیل شد. رپچر پس از مدتی از درون نابود می‌شود و به جای تبدیل شدن به یک بهشت، جلوه‌ی یک جهنم سرد و بی‌روح را به خود می‌گیرد. شاید مجموعه بایوشاک به صورت مستقیم از کتاب Atlas Shrugged الهام نگیرد، اما شاید بدون آن هیچ وقت به واقعیت تبدیل نمی‌شد.

مجموعه‌ Witcher

Video Games

مجموعه Witcher با الهام گیری از سری کتاب‌های ویچر ساخته شده که آندری ساپکوفسکی (Andrzej Sapkowski) لهستانی به عنوان نویسنده آن شناخته می‌شود. سه گانه ویجر نسبت به سایر آثار این لیست الهام واضح‌تری از کتاب‌های ساپکوفسکی می‌گیرد و این موضوع را هم انکار نمی‌کند. البته با این که هر دو داستان شخصی به نام Geralt of Rivia را تعریف می‌کنند، اما روند متفاوتی را نسبت به یکدیگر پیش می‌گیرند و داستان مستقل خود را تعریف می‌کنند. دنیای ویچر بر اساس متالوژی لهستان شکل گرفته و ساپکوفسکی تنها به آن شکل و شمایل خاص خود را داده است.

اما باید بدانید که پیش از سه‌گانه استودیو CD Projekt، محبوبیت کتاب‌های ویچر مانند الان نبوده و کم‌تر کسی در سطح دنیا از آن خبر داشته است. مهم‌ترین دلیل این ناشناختگی، عدم ترجمه کتاب‌های ساپکوفسکی به انگلیسی بود. در واقع اولین تیراژ انگلیسی این مجموعه کتاب در سال ۲۰۰۷ منتشر شد؛ درست در سالی که ما شاهد اولین نسخه از سری بازی ویچر بودیم. هیچ‌کس نمی‌تواند منکر قدرت قلم ساپکوفسکی یا استعدادهای او شود، اما بدون‌شک اگر سی دی پراجکتی در این میان وجود نداشت مجموعه کتاب‌های ویچر هیچ‌وقت به معروفیت الان نمی‌رسیدند.

مجموعه Metro

بازی های ویدیویی

بازی Metro 2033 و به کل مجموعه Metro، به عنوان یکی از معروف‌ترین نام‌های دنیای بازی های ویدیویی شناخته می‌شود. این مجموعه بر اساس کتابی با نام Metro 2033 ساخته شده که دیمتری گلوخوفسکی روسیه‌ای هنگامی که تنها هجده سال داشت، آن را منتشر کرد. این کتاب یک موسکو آخرالزمانی را به تصویر می‌کشد که دیگر قابل سکونت نیست و انسان‌های باقی مانده آن در متروهای زیرزمینی زندگی می‌کنند. مردم این دنیا باید علاوه بر مشکلات زندگی خود، با یک سری از موجودات و هیولاهای جهش‌یافته مبارزه کنند.

داستان بازی Metro 2033 تقریبا با داستان کتاب یکی است اما جلوه‌ی ترسناک‌تری به خود می‌گیرد و هر چند وقت یک‌بار در طول گیم‌پلی بازیکن را می‌ترساند. با این که تفاوت‌هایی میان بازی و کتاب وجود دارد، اما می‌توانیم روح خاص قلم گلوخوفسکی را در طی تجربه بازی حس کنیم.

مجموعه Tom Clancy’s Rainbow Six

بازی های ویدیویی

اگر این موضوع را نمی‌دانستید، احتمالا باور آن برای شما سخت است. اما باید بدانید که مجموعه Tom Clancy’s Rainbow Six بر اساس کتابی با همین نام ساخته شده است. داستان کتاب در مورد عملیات‌های ضدتروریستی است که در طول آن بهترین سربازهای دنیا جمع می‌شوند تا از وقوع هر گونه تلفاتی جلوگیری کنند.

درست مانند کتاب، این مجموعه و به خصوص بازی Rainbow Six Siege تمرکز زیادی روی کار تیمی دارند و موفقیت در طی آن‌ها بدون همکاری با سایرین ممکن نیست. هم‌چنین، Tom Clancy’s Rainbow Six درست مانند منبع اقتباسش بیش‌تر از این که به جنگ و درگیری‌های عظیم بپردازد، تمرکز خود را روی عملیات‌های تروریستی می‌گذارد که تنها چند مامور حرفه‌ای می‌توانند از پس آن برآیند.

نظر شما در مورد بهترین بازی های ویدیویی که بر اساس کتاب ساخته شده‌اند چیست؟ به نظر شما کدام یک از این بازی‌ها در کار خود موفق‌تر بوده‌اند؟ نظرات خود را با تیم تیلنو در میان بگذارید.

منبع: Ranker

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهی در مورد “بهترین بازی های ویدیویی که بر اساس کتاب‌ها ساخته شده‌اند

  1. بامداد گفت:

    واقعا مطلب جالبی بود. سایتتون عالیه

  2. محسن گفت:

    زیبا بود چاقعا کیفیت مطالبتون خیلی بالاس

    1. ارحام ادبخواه گفت:

      ممنون که مطالعه کردید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *