بازی, مقالات عمومی, یادداشت

احتمال به واقعیت تبدیل شدن داستان بازی Detroit: Become Human

بازی Detroit

روز به روز اخبار متفاوتی از ساخت ربات‌ها در حال منتشر شدن است و این اخبار موافق‌ها و مخالف‌هایی دارد. یکی از مخالف‌های شدید این اتفاق ایلان ماسک است که طبق نظراتی که در این باره ارائه داده است، ما را یاد بازی Detroit: Become Human می‌اندازد. با تیلنو همراه شوید تا به بررسی این واقعه بپردازیم.

بازی Detroit

بازی Detroit ‌Become Human که دو سال پیش توسط استودیوی Quantic Dream برای کنسول پلی استیشن چهار منتشر شد، یکسری داستان‌هایی را نشان می‌دهد که در نگاه اول ساده به نظر می‌رسد و به آن به شکل یک داستان خیالی نگاه می‌کنیم. ولی اگر دقیق‌تر به داستان بازی توجه کنیم و صحبت‌هایی که راجب ربات‌ها و هوش مصنوعی در زندگی واقعی زده می‌شود را گوش دهیم‌، متوجه می‌شویم که داستان بازی Detroit یک پیش‌بینی از آینده است.

توجه: این متن بخش هایی از بازی Detroit Become Human را لو می‌دهد.

حدود چند روز قبل از منتشر شدن بازی Detroit Become Human بود که بیزینس اینسایدر در یک گزارش گفت که ایلان ماسک (Elon Musk) که بنیان‌گذار شرکت تسلا است، در فیلم مستند جدیدی اعلام کرد که اگر یک شرکت یا گروهی کوچک از افراد دست به ساخت یک هوش مصنوعی ابر قدرت بزنند، این فناوری می‌تواند بر جهان سلطه پیدا کند. ماسک در این فیلم می‌گوید وقتی انسانی دیکتاتور و شیطان صفت در جهان وجود دارد، در نهایت یک انسان فانی است و روزی نابود خواهد شد. اما یک هوش مصنوعی نامیرا است و برای همیشه وجود خواهد داشت، در این صورت دیکتاتوری نامیرا بر جهان سلطه خواهد یافت که فرار از او غیر ممکن خواهد بود. او اعتقاد دارد دولت ها ممکن است نسخه‌ای خطرناک از هوش مصنوعی را ایجاد کنند که طول عمری فراتر از انسان‌ها داشته و هرگز نابود نشود.

متاسفانه یا خوشبختانه ربات‌ها پای خودشان را به دنیای انسان‌ها باز کردند و روز به روز توسط انسان‌ها در حال پیشرفت هستند. ربات‌ها موقعی که هدف خوبی برای آنها تعیین شود، برای رسیدن به هدف معین حتی از جان خود می‌گذرند. حالا درنظر بگیرید که یک هدف شیطانی برای آنها تعیین شود. آنجاست که نگرانی انسان‌ها شعله‌ور می‌شود و ترس در دلشان ایجاد می‌شود. حال یک شرکت به اسم Hanson Robotics که در هنگ کنگ قرار دارد، در سال 2016 یک ربات به اسم سوفیا (Sophia) را خلق کرد. یک ربات انسان‌نما هوشمند که موقع صحبت کردن، ابتدا کمی تامل می‌کند و سپس جواب طرف مقابل را می‌دهد. نکته جالبی که راجب به این ربات وجود داره این است که سوفیا در سال 2017 شهروند کشور عربستان شد. شرکت Hanson Robotics دقیقا مثل شرکتی که در بازی دیترویت وجود داشت، ربات‌ها را برای کمک به ‌انجام دادن کار‌های روزمره‌ی انسان‌ها می‌سازد. چندین مصاحبه با سوفیا در اینترنت وجود دارد که صحبت‌های مصاحبه‌گر و سوفیا، ما را یاد مصاحبه با ربات Hostess Chloe که در بازی دیترویت انجام شد، می‌اندازد. هر دو‌ی آنها درباره‌ی روابط بین ربات‌ها و انسان‌ها و آینده‌ صحبت می‌کردند.

طبق صحبت‌هایی که ایلان ماسک درباره‌ی ربات‌ها و هوش مصنوعی داشته است، ممکن است که داستان بازی دیترویت به واقعیت تبدیل شود. داستان بازی دیترویت درباره‌ی سه ربات با نام‌های کانر، مارکوس و کارا است، که هر کدام به خانواده‌های‌ متفاوتی خدمت می‌کنند. در دنیای بازی دیترویت، در اواسط بازی، بعضی از ربات‌ها متوجه می‌شوند که انسان‌ها با آنها مثل برده رفتار می‌کنند و خواستار زندگی عادی مثل انسان‌ها می‌شوند. شما در آخر بازی به عنوان رهبر ربات‌ها، دو انتخاب برای اعلام خواسته‌ی خود دارید؛ انتخاب اول این است که در خیابان‌های شهر شورش و انقلاب کنید و به سمت ارتش نظامی کشور حمله ور بشوید، یا اینکه در حالی که خبرگزاری‌ها در حال فیلم برداری زنده هستند، به طور صلح آمیزی وارد خیابان‌ها شده و فقط قدم بزنید و خواسته‌های ربات‌ها، یعنی آزادی را فریاد بزنید.

حال باید دید که آیا شرکت Honson Robotics دست به تولید انبوه این ربات‌ها برای خدمت به بشر می‌زند یا نه. بعد از اینکه ربات‌ها به طور کامل وارد زندگی انسان‌ها شدند، باید دید که آیا طبق صحبت‌های ماسک، آیا ممکن است که در مقابل انسان‌ها شورش کنند و به خطری جدی تبدیل شوند یا خیر.

نظر شما درباره‌ی صحبت های ایلان ماسک چیست؟ آیا فکر می‌کنید که ربات‌ها آینده‌ای تاریک برای انسان‌ها به ارمغان می‌آورند؟ نظر‌های خود را با تیم تیلنو به اشتراک بگذارید.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *