بازی, راهنمای خرید, راهنمای خرید بازی, راهنمایی و آموزش, یادداشت

۱۰ بازی مستقل که گرافیک شگفت انگیزی دارند

بازی مستقل

با این که بازی‌های مستقل یا Independent با امکانات و سرمایه‌های محدودی ساخته می‌شوند، در برخی از مواقع از لحاظ جلوه‌های بصری و گرافیک فنی، فوق‌العاده و چشم‌نواز هستند. در این مقاله به معرفی ۱۰ بازی مستقل می‌پردازیم که از جنبه گرافیکی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

با رشد صنعت بازی‌های ویدیویی و قدرت گرفتن شرکت‌ها و استودیوهای بزرگ، استودیوهای مستقل هم در سال‌های اخیر پیشرفت کرده‌ و در برخی مواقع از لحاظ خلاقیت و کیفیت روی دست آثار AAA و پرهزینه ظاهر شده‌اند. قاعدتا بازی‌های پرهزینه و آثاری که تیم‌های بزرگی روی آن‌ها کار می‌کنند، باید حداقل از لحاظ جلوه‌های بصری و به تعریف ساده‌تر وجهه‌ گرافیکی، قدرتمندتر از آثار کم‌هزینه ظاهر شوند. اما از آنجایی که دنیای بازی‌های ویدیویی محل بی‌معنی شدن مرزها و محدودیت‌ها است، برخی استودیوهای کوچک با عرضه آثاری با گرافیک فوق‌العاده و چشم‌نواز، سر و صدای زیادی به پا کرده و به مرکز توجهات تبدیل می‌شوند. این بازی‌ها در برخی از مواقع به گونه‌ای هستند که نمی‌توان باور کرد توسط تیم‌های کوچک و با بودجه‌های محدود به دست ساخت سپرده شده‌اند. ما در ادامه این مقاله، به معرفی ۱۰ بازی مستقل می‌پردازیم که از لحاظ جلوه‌های بصری، غیرقابل انتظار عمل کرده‌اند.

۱۰ بازی مستقل که گرافیک شگفت‌انگیزی دارند

بازی A Plague Tale: Innocence

بازی مستقل

بازی A Plague Tale: Innocence از هر لحاظ یک غافل گیری به حساب می‌آید و در نهایت خیلی بهتر از آن اثری شد که بیشتر بازیکنان حدس می‌زدند. اما نکته جالب این جا است که مورد مذکور را می‌توانیم به گرافیک فنی بازی هم تعمیم دهیم. طراحی محیط بازی شگفت‌انگیز به نظر می‌رسد و با جزئیات به شدت بالایی ساخته شده است. این دقت در جزئیات در طراحی چهره شخصیت‌ها، نور پردازی و فیزیک گروه عظیم موش‌ها هم اعمال شده است و می‌تواند هر بازیکنی را در زیبایی‌های خود غرق کند. در واقع، بازی A Plague Tale: Innocence آنقدر زیبا به نظر می‌رسد که اگر کسی در نگاه اول متوجه این موضوع نباشد، فکر می‌کند که بازی توسط استودیو بزرگی مانند Naughty Dog ساخته شده است. به همین دلایلی که به آن‌ها پرداختیم، هیجانات در مورد نسخه جدید بازی با نام A Plague Tale: Requiem که در سال ۲۰۲۲ منتشر می‌شود، حسابی بالا است.

بازی The Ascent

بازی مستقل

اگر بازی The Ascent را یکی از بهترین آثار سال ۲۰۲۱ از لحاظ گرافیکی بدانیم، به هیچ وجه اغراق نکرده‌ایم. دنیای سایبرپانکی این بازی یکی از نقاط قوت آن به حساب رفته و باعث می‌شود که محیط تاریک و خفقان آور آن زنده و پویا به نظر برسد. طراحی محیط با جزئیات فراوانی همراه شده است؛ از بازتاب نورهای نئونی در زمین‌های مرطوب گرفته تا سازه‌های آینده نگرانه‌ای که آدم را به یاد فیلم‌های Blade Runner می‌اندازد. البته این زیبایی تنها به طراحی محیط محدود نمی‌شود و سیستم مبارزات بازی نیز آکنده از جزئیاتی است که باعث قابل لمس بودن آن می‌شود. هنگامی که گروه‌های انبوه دشمن به شما حمله می‌کنند، نمی‌توانید تحت تاثیر رفتار طبیعی آن‌ها و شلوغ بودن اغراق آمیز محیط قرار نگیرید. از لحظات ابتدایی تا زمانی که تیتراژ پایانی به حرکت در می‌آید، The Ascent به عنوان یک بازی مستقل چشم‌های شما را به صفحه نمایشگر می‌دوزد.

بازی Ori and the Will of the Wisps

بازی مستقل

از یک بازی پلتفرمر با کیفیت چه می‌خواهید؟ یک گیم پلی چالش برانگیز که لحظه لحظه روند بازی را متنوع نگه دارد؟ طراحی هنری چشم‌گیری که شما را از روند کلیشه‌ای روزانه زندگی دور کند؟ یا داستانی احساسی که بدون پیچیدگی خاصی پیام‌های متعددی را منتقل می‌کند؟ مهم نیست که چه انتظاری دارید، بازی Ori and the Will of the Wisps قادر به ناامید کردن شما نیست. طراحی مراحل درست به اندازه نگاه هنری متفاوت بوده و در هر قسمتی غافل گیری خاصی را در بر دارد. در واقع اگر طراحی هنری این بازی به این قدرت نبود، هیچ‌گاه نمی‌توانست به این حجم از زیبایی که در حال حاضر شاهد آن هستیم، برسد. البته سازندگان اثر مذکور در استودیو Moon اطمینان حاصل کرده‌اند که Art Style بازی روی کفه ترازو نسبت به گرافیک فنی سنگینی نکند و بتواند همه اجزا بازی را در اوج نگه دارد. با این که داستان بازی از زاویه دوربین کناری روایت می‌شود، تمامی محیط‌ها با گرافیک سه بُعدی رندر شده‌اند و به همین علت می‌توانند نوری که از ورای افق تابیده می‌شود را طبیعی جلوه دهند. با توجه به این موضوعات، مهم نیست که می‌خواهید بازی Ori and the Will of the Wisps را روی یک پی سی قدرتمند بازی کنید یا روی نینتندو سوییچ، این بازی در هر شرایطی کار خود را در جذاب بودن به نتیجه می‌رساند.

بازی Subnautica: Below Zero

بازی مستقل

بازی Subnautica: Below Zero حتی اگر گرافیک فنی زیبای خود را هم نداشت، باز هم به لفط ایده و محیط خود در تعاریف والایی قرار می‌گرفت. درست مانند نسخه قبلی مجموعه، Below Zero هم در محیط‌های زیر آب به شدت غنی و پر از جزئیات گرافیکی ریز و درشت است. حال این جزئیات حیوانات آبزی باشد یا گیاهان و مرجان‌هایی که فقط در داستان‌های فانتزی می‌توان آن‌ها را تصور کرد. البته این زیبایی به محیط‌های دریایی محدود نمی‌شود و سطح برفی روی زمین هم در حد خود قدرتمند ظاهر می‌شود؛ حتی اگر در حد و حدود دنیای زیر آب نباشد. بازی Sabnautca: Below Zero از هر لحاظی یک کلاس بازی‌سازی بوده و به عنوان نتیجه تلاش‌های یک تیم حرفه‌ای اما کوچک، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

بازی The Forest

بازی مستقل

بازی The Forest از طراحی محیط ترسناک به عنوان بزرگ‌ترین ویژگی خود استفاده می‌کند و با این که ممکن است به تکرار ختم شود، با مدت زمان کوتاه گیم‌پلی نقص خود را می‌پوشاند. اگر بخواهیم رو راست صحبت کنیم، The Forest از لحاظ گرافیک فنی و امر واقع گرایانه بودن زیاد تاثیرگذار نیست. اما با اضافه کردن جزئیات و موجودات متعدد و عجیب و غریب، در هر لحظه تازه به نظر می‌رسد و برای چند ساعت سرگرم کننده بودن قابل قبول است. استودیو Endnight Games، سازنده بازی مذکور، در حال ساخت نسخه جدید مجموعه با نام Sons of the Forest‌ بوده و انتظار می‌رود با یادگیری از نقاظ ضغف قسمت اول، حداقل از لحاظ فنی در ردیف‌های بالاتری قرار گیرد.

بازی No Man’s Sky

بازی مستقل

حدس زدن حضور نام بازی No Man’s Sky در لیست ۱۰ بازی مستقل با گرافیک فوق‌العاده، نباید سخت باشد. ایده اولیه این بازی، مربوط به گشت و گذار و ماجراجویی در دنیایی بوده که پر از سیاره‌ها و زیست بوم‌های متفاوت و متنوع است. هر کدام از سیاره‌های موجود در دنیای بازی مذکور جانوران، گیاهان و محیط مختص خود را دارد؛ اما آنچه که باعث می‌شود این حجم از تنوع در بهترین شکل خود ظاهر شود، گرافیک فنی و جلوه‌های بصری فوق‌العاده است. بازی No Man’s Sky هیچ‌گاه در برآورده کردن انتظارات شما در زمینه بصری کم نمی‌آورد و این کار را در حالی انجام می‌دهد که مکانیک‌ها، اشیا و موجودات به شدت متنوع و پرتعدادی دارد.

بازی Hellblade: Senua’s Sacrifice

بازی مستقل

استودیو Ninja Theory در حال حاضر یکی از مهم‌ترین استودیوهای First-Party مایکروسافت به حساب می‌آید و برای ساخت بازی Senua’s Saga: Hellblade 2، از پشتیبانی تمام و کمال اقتصادی این شرکت بهره می‌برد. اما این پشتیبانی مالی در زمان ساخت بازی Hellblade: Senua’s Sacrifice وجود نداشت و روند توسعه آن با نسخه جدید به شدت متفاوت بود. استودیو Ninja Theory هنگامی که استارت ساخت Senua’s Sacrifice را زده بود، آن را به عنوان یک بازی AAA می‌شناخت. در واقع، کارکنان این استودیو می‌خواستند با وجود تیم کوچک خود، اثری تولید کنند که بتواند از هر لحاظی با آثار AAA رقابت کرده و مقایسه شود. در نهایت این بازی منتشر شد و بگذارید این گونه بگوییم که محصول نهایی، بسیار فراتر از آن چیزی بود که همه انتظار داشتند. حال تصور کنید استودیو Ninja Theory که با امکانات محدود Hellblade: Senua’s Sacrifice را ساخت، با وجود حمایت عظیم مایکروسافت بازی Senuas Saga: Hellblade 2 را به چه اثر شگفت انگیزی تبدیل می‌کند.

بازی GTFO

بازی مستقل

بازی GTFO یک شوتر ترسناک و Co-op است که توسط استودیو سوئدی 10 Chambers ساخته می‌شود و در حال حاضر در حالت Early Access قرار دارد. اما با وجود کوچک بودن تیم ساخت و امکانات محدود، GTFO از نگاه فنی به شدت تاثیرگذار به نظر می‌رسد و به عنوان یک بازی مستقل فراتر از انتظارات عمل کرده است. محیط‌های بازی مذکور خیلی بزرگ بوده و شامل جزئیات متعددی می‌شود که می‌تواند بیشتر بازیکنان را تحت تاثیر قرار دهد؛ حال این جزئیات می‌تواند نور چراغ قوه شما باشد که از دل تاریکی عبور می‌کند یا زرق و برق سیستم مبارزات که در هنگام حمله انبوه دشمنان بیشتر به چشم می‌آید.

بازی It Takes Two

بازی مستقل

اگر به تجربه چندین دقیقه ابتدایی بازی It Takes Two بپردازید خیلی سریع متوجه عشقی که سازندگان آن در استودیو Hazelight به بازی منتقل کرده‌اند می‌شوید. بخشی از این عشق غیرقابل توضیف، در گرافیک فنی و جلوه‌های بصری بازی قابل مشاهده است که در میان سایر اجزای متعدد با کیفیت آن، باز هم به چشم می‌آید. طراحی هنری خلاقانه و دوست داشتنی بازی It Takes Two در تمامی مراحل کاری می‌کند که محیط‌های بازی زنده به برسند و این کار را در تمامی لایه‌ها و ثانیه‌های داستان تکرار می‌کند. اما جدا از بحث گرافیکی، بازی It Takes Two به عنوان یک ویدیو گیم به شدت قابل احترام و تحسین است و بدون شک یکی از مدعی‌های بهترین بازی سال به حساب می‌آید.

بازی Little Nightmares 2

بازی مستقل

بازی Little Nightmares 2 ظاهر به شدت متفاوت و خاصی دارد و طراحی هنری و شخصیت‌های آن باعث می‌شود که این تفاوت بیشتر حس شود. اما با این وجود گرافیک فنی بازی هم نقش بزرگی در این دستاورد دارد و به گونه‌ای در سراسر مراحل داستان گسترده شده که نمی‌توانیم بدون توجه از کنار آن رد شویم. از دوربین پویا و همواره در حال حرکت بازی Little Nightmares 2 گرفته تا دقتی که در پیاده کردن تک تک جزئیات به کار گرفته شده است؛ ما نمی‌توانیم کار سازندگان بازی در Tarsier Studios را تحسین نکنیم.

نظر شما درباره ۱۰ بازی مستقل که گرافیک فوق‌العاده‌ای دارند چیست؟ آیا به تجربه آثار مذکور پرداخته‌اید؟ نظرات خود را با تیم تیلنو در میان بگذارید.

منبع: GamingBolt

اینستاگرام تیلنو
بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *