سالهای زیادی است که سری بازیهای Call Of Duty در بین بازیهای پرفروش و پرطرفدار میان بازیکنان جا خوش کرده است و این مورد را میتوان از انتشار سالیانهی نسخههای این سری متوجه شد. در کنار بخش چندنفره که تمرکز اصلی شرکتهای سازندهی این سری است، در تمام نسخههای کال آف دیوتی، (به جز نسخهی Black Ops 4) شاهد بخش داستانی کوتاه اما جذابی بودهایم که مخاطبان را درکنار سرگرمکردن، برای مبارزات نفسگیر بخش چندنفره نیز آماده میکردند. حال با تیلنو همراه باشید تا به رتبهبندی کمپینهای این سری ۱۶ ساله و پرطرفدار بپردازیم.
۱۵- Call Of Duty: Ghosts
بازی Call Of Duty: Ghosts و به خصوص بخش تکنفرهی آن را میتوان به عنوان فراموش شدنیترین و متوسطترین بازیهای این سری قرار داد. این بازی با وعدهی یک گرافیک و گیمپلی نسل هشتمی روانهی بازار شد اما به هیچ وجه نتوانست به وعدههای خود عمل کند. داستان بازی دربارهی دو برادر با نامهای لوگان (Logan) و هش (Hesh) است که طی ماموریتی باید سردستهی سابق گروه ارواح (Ghosts) را که مرتکب خیانت شده را از بین ببرند. در طول بازی شما سگی به نام رایلی را به عنوان شخصیت همراه درکنار خود میبینید که جزو معدود نکات مثبت بازی است و از هوش مصنوعی خوبی نیز بهره میبرد. در مجموع نسخهی Ghosts با روایت و گیمپلی کاملا متوسط نتوانست آنطور که وعده داده بود عمل کند و پس از مدتی به دست فراموشی سپرده شد. اما تجربهی آن برای طرفداران دو آتیشهی این سری میتواند جذابیت خاص خودش را داشته باشد.
۱۴- Call Of Duty: Black Ops III
نسخههای بلک آپس از سری بازیهای Call Of Duty، با انتشار هر نسخه روندی نزولی و رو به پایین را در روایت داستان طی کردند. داستانی که در نسخهی اول فوقالعاده شروع شد و در نسخهی سوم بازی به وضوح فدای بخش چندنفرهی آن شد. تنها اتفاقی که میتواند کمپین بازی Call Of Duty: Black Ops III را برای عاشقان شوتر جذاب کند، گانپلی این اثر است. داستان بازی در سال ۲۰۶۵ و در بحبوحهی جنگ سرد روایت میشود. اصولا سری کال آف دیوتی داستانهایی واقعگرایانه و به دور از هرگونه تخیلی را روایت میکنند؛ اما بلک آپس ۳ کاملا برخلاف این مورد عمل کرده است و نتیجهی آن تبدیل به اثری شده که داستان خوبی ندارد، شخصیتهایش فراموش شدنی هستند و از همه مهمتر، خارج از چهارچوب روایی Call Of Duty است. اگر داستان بازی برای شما اهمیتی ندارد و تنها به دنبال اکشن و استفاده از قابلیتهای مختلف در بازی هستید، کمپین این اثر میتواند برای ساعاتی شما را سرگرم کند. اما اگر با نسخهی اول بلک آپس و شخصیتهایش خاطره دارید، رفتن به دنیای علمی تخیلی این بازی به شما پیشنهاد نمیشود.
۱۳- Call Of Duty 3
نسخهی سوم سری Call Of Duty جزو نسخ پرتعدادی از این سری است که داستانش را در بستر جنگ جهانی دوم روایت میکند. در این نسخه شما میتوانید داستان بازی را از چهار دید مختلف تجربه کنید که شامل کشورهای آمریکا، انگلیس، کانادا و لهستان میشود. با اینکه این مورد ابتکار جدیدی در این سری به شمار میرود و تنوع خوبی را نیز به کمپین بازی بخشیده است، اما همین پرتعداد بودن داستانها باعث شده است که شاهد داستانهایی معمولی و فارغ از هرگونه شخصیتهای به یاد ماندنی که امضای این سری هستند باشیم. در کل بازی Call Of Duty 3 و به خصوص بخش داستانی آن جزو نسخههای خوب و قابل قبول این مجموعه به شمار میرود و تجربهی آن میتواند بازیکن را برای مدتی سرگرم کند.
۱۲- Call Of Duty: Black Ops II
دنبالهی نسخهی اول سری بلک آپس که به عقیده بسیاری از طرفداران، بهترین نسخهی این مجموعه به حساب میآید، اثری خوب و با کیفیت است. داستان بازی Call Of Duty: Black Ops II در دو خط زمانی مختلف جریان دارد. کمپین اول در سال ۲۰۲۵ روایت میشود و برای اولین بار شامل اسلحههایی با تم آینده در آن هستیم و داستان دوم نیز در سال ۱۹۸۰ جریان دارد و شامل فلشبکهای متعددی میشود که تنوع خوبی به داستان ۶ ساعتهی بازی بخشیده است. در این نسخه شاهد ویژگی انتخاب در بازی هستیم که میتوانند داستان بازی را تحت الشعاع قرار دهند. همین مورد باعث میشود که بازی دارای پایانهای مختلفی باشد که ارزش تکرار و تجربهی آن را بالا میبرند.
۱۱- Call Of Duty: Modern Warfare 3
آخرین نسخه از سری مدرن وارفر و تکمیل کننده داستان کاپیتان پرایس و یارانش، با اینکه به اندازهی دو نسخهی قبلی فوقالعاده نیست، اما باز هم تجربهای بسیار خوب و جذاب است که داستان نبرد طولانی آمریکا و روسیه را به اتمام میرساند. گیمپلی این اثر تفاوت خاصی با نسخهی قبلی نداشته است و همان گانپلی نرم و جذاب نسخههای قبلی را ارائه میدهد. از لحاظ داستانی اما بازی Call Of Duty: Modern Warfare 3 کمی افت نسبت به آثار قبلی دارد اما باز هم لحظات حماسی و بسیار جذابی را در خود جای داده است که تجربهی آن به همهی طرفداران این سری توصیه میشود.
۱۰- Call Of Duty: WWII
بازی Call Of Duty: WWII اولین نسخهی نسل هشتمی از این سری بود که داستانی با شباهت بسیار زیاد به ریشههایش را روایت میکرد و این کار را هم به زیبایی به انجام رساند. داستان بازی در جنگ جهانی دوم جریان دارد و سرنوشت سربازی به نام رونالد دنیلز (Ronald Daniels) و هم خدمتیهایش را در نبرد با آلمانیها روایت میکند. روایت این اثر پر از احساسات، خشونت و ناامیدی است که همهی به شکلی باورپذیر به تصویر کشیده شدهاند. یکی از قابلیتها و تفاوتهایی که در گیمپلی این اثر به وجود آمده است، وجود نوار سلامتی است که به طور خودکار پر نمیشود و باید از بانداژ و کیت کمکهای اولیه برای بازیابی آن استفاده کرد. با معرفی این تفاوت، بازی ویژگی جدیدی به نام قابلیتهای ویژهی گروه را برای بازیکنان رو میکند. این قابلیت به بازیکنان اجازه میدهد تا از باقی اعضای گروه، آیتمهای مختلفی را گرفته و استفاده کنند. آیتمهایی اعم از مهمات، بانداژ و حتی نشان دادن مکان و موقعیت دشمنان که برای پیشبرد بازی بسیار حیاتی و مهم هستند.
۹- Call Of Duty: Advanced Warfare
بازی COD: Advanced Warfare که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، در تمامی ابعاد اثری خوب و با کیفیت بود، اما نتوانست پا را از این مرز فراتر بگذارد. داستان بازی در سال ۲۰۵۴ جریان دارد و شما را در نقش جک میچل (Jack Mitchell) قرار میدهد که برای رئیس شرکت اتلس (Atlas) یعنی جاناتان آیرونز (Jonathan Irons) کار میکند. از لحاظ داستانی، این اثر در سطح خوبی قرار دارد و چه از نظر روایت و چه شخصیت پردازی، میتوان داستان آن را خوب خواند. در بحث گیمپلی نیز، اضافهشدن قابلیتهای جدیدی به لطف لباس Exo Suit شاهد تنوع خوبی در مراحل و طراحی خوب آنها هستیم که در کنار گانپلی جذاب، در مجموع میتواند طرفداران این سری را راضی نگه دارد. در مجموع اگر این اثر را در زمان انتشار تجربه نکردهاید و به سری کال آف دیوتی علاقه دارید، همراه شدن با جان میچل میتواند شما را برای ۶ ساعت سرگرم کند.
۸- Call Of Duty: World At War
در حالی که آثار زیادی از واقعهی نورماندی در جنگ جهانی الهام گرفتهاند، بازی Call Of Duty: World At War یکی از بهترین نمونهها در به تصویر کشیدن این نبرد خشن است. این بازی اولین نسخه از این سری بود که بخش زامبی را به بازی اضافه کرد و نوآوریهای بسیار خوبی را چه در بخش داستانی و چه در بُعد گیمپلی در خود جای داده بود. شاید جلوههای بصری این اثر پس از گذشت ۱۲ سال کمی فرسوده به نظر برسند، اما اگر به جنگ جهانی دوم و نبردهای آن زمان علاقه دارید، تجربهی Call Of Duty : World At War میتواند برای شما کاملا سرگرم کننده باشد؛ البته اگر با گرافیک بازی کنار بیایید. فراموش نکنید که داستان این بازی را به صورت Co-op نیز میتوانید پیش ببرید.
۷- Call Of Duty: Infinite Warfare
متفاوتترین نسخه از این سری ۱۶ ساله، بدون هیچ شکی بازی Call Of Duty: Infinite Warfare است. نبردهای فضایی، سفر با سفینه به فضا، وجود یک کشتی فضایی به عنوان مقر فرماندهی، نبرد در جاذبهی صفر و بسیاری از موارد دیگر، نشان میدهد که این نسخه تفاوتهای بسیار زیادی با دیگر بازیهای این سری دارد. البته در کنار تمام این موارد نباید از جذاب و هیجانانگیز بودن بخشداستانی آن بگذریم. تمام مواردی که یک بلاک باستر هالیوودی برای ارائه لازم دارد را میتوان در اینفینیت وارفر پیدا کرد. حتی حضور بازیگر مطرح هالیوود یعنی کیت هرینگتون (Kit Harrington) به عنوان شخصیت منفی نیز میتواند فیلم بازها و دوست داران فیلمهای هالیوودی را برای تجربهی این اثر تشویق کند.
۶- Call Of Duty
در سال ۲۰۰۳ و زمانی که دو فرانچایز بزرگ بتلفیلد (Battlefield) و مدال آف آنر (Medal Of Honor) جزو سردمداران شوترهای اول شخص نظامی بودند و به نظر میرسید رقابت در این سبک تبدیل به رقابتی دو قطبی شده بود، سری جدیدی به نام Call Of Duty وارد میدان شد و تمام معادلات را به هم زد. اولین اثری که توانست جنگ جهانی دوم و حس و حال آن را به بهترین شکل ممکن به تصویر بکشد، اولین نسخه از سری Call Of Duty بود. اثری که خلاقیت و نوآوریهای بسیاری داشت و تجربهی آن حس و حال تازهای را به بازیکنان منتقل میکرد. تجربهی اولین نسخه از این سری به تمام طرفداران آن و حتی افرادی که سن و سال کمتری داشته و نتوانستند آن را در زمان عرضه تجربه کنند، شدیدا پیشنهاد میشود.
۵- Call Of Duty 2
نسخهی دوم کال آف دیوتی، ادامه دهندهی راه و داستان نسخهی قبلی این سری است که البته جزو نسخههای بسیار خوب COD نیز محسوب میشود. داستان گیرا و گیمپلی مناسب در کنار گرافیک بسیار خوب برای سال انتشار بازی یعنی ۲۰۰۵، همه نشان دهندهی کیفیت بالای کار شرکت اینفینتی وارد (Infinity Ward) در خلق این اثر است. اگر به سراغ نسخهی اول این سری رفتید و از تجربهی آن لذت بردید، مطمئنا میتوانید لذت زیادی از نسخهی دوم این سری نیز ببرید. البته باید با گرافیک بصری قدیمی بازی نیز کنار بیایید.
۴- Call Of Duty: Modern Warfare
ریبوت کردن سهگانهی پرطرفداری مانند Modern Warfare، ریسک بسیار بزرگی بود. ریسکی که اینفینیتی وارد آن را پذیرفت و توانست به بهترین شکل ممکن آن را انجام دهد. جلوههای بصری فوقالعادهی بازی از لحظهی ورود شما به کمپین آن، چشمانتان را نوازش میکند و تا پایان نیز دست از حیرت زده کردن شما بر نمیدارد. داستان بازی روایتی بسیار جدی دارد و بیپروایی آن در نشان دادن صحنههای اعم از گروگان گیری، شکنجه و کشتار دسته جمعی، تحسین برانگیز است. از لحاظ گیمپلی، بازی COD: Modern Warfare یک نوآوری بسیار خوب را در خود جای داده است و آن هم سیستم Mount است. ساز و کار این سیستم این گونه است که شما اسلحهی خود را بر روی سنگری که در پشت آن پناه گرفتهاید میگذارید و به نوعی کاور (Cover) میگیرید. تجربهی جدیدترین نسخهی این سری نهتنها بسیار جذاب است، بلکه شما را به یاد نسخههای خاطرهانگیز و به خصوص سه گانهی مدرن وارفر میاندازد که لذت تجربهی آن را دوچندان میکند.
۳- Call Of Duty: Modern Warfare 2
نقطهی اوج سهگانهی مدرن وارفر، در COD: Modern Warfare 2 خلاصه میشود. داستانی بسیار زیبا و در عین حال غمانگیز، گیمپلی فوقالعاده جذاب که در ترکیب با طراحی مرحلهی عالی این نسخه را به یکی از بهترین بازیهای فرانچایز کال آف دیوتی تبدیل میکند. جلوههای بصری این اثر، با توجه به زمان ساخت و انتشارش، بسیار چشم نواز است و از طراحی چهرهها تا نورپردازی، همه در بهترین سطح خود قرار دارند. دومین نسخه از سری مدرن وارفر، بازیکنان را با بهترین شخصیت منفی تاریخ این سری یعنی ولادیمیر ماکاروف (Vladimir Makarov) آشنا میکند. شخصیتی که با او در مرحلهی جنجالی No Russian همراه میشویم و باید به کشتار وحشیانه مردم در فرودگاه بپردازیم. از این مرحله به عنوان یکی از بحث برانگیزترین مراحل تاریخ بازیهای ویدیویی یاد میشود و باید به ریسک بزرگی که اینفینیتی وارد برای پیشبرد شخصیت پردازی ماکاروف به عنوان آنتاگونیستی خشن و بیرحم به جان خرید، تبریک گفت و آن را ستایش کرد.
۲- Call Of Duty : Black Ops
اولین نسخه از سری Black Ops بدون شک بهترین نسخه از این چهارگانه است. داستانی که در سال ۱۹۶۰ جریان داشت و تفاوت بزرگ آن با دیگر آثار این سری، این بود که تمامی اتفاقات و مراحلی که بازیکن آن را تجربه میکنند، در ذهن شخصیت اصلی یعنی الکس میسون (Alex Mason) جریان دارد. بازی با نشان دادن نمایی از میسون که به صندلی بسته شده است شروع میشود. او باید خاطرات و اتفاقاتی که تجربه کرده است را به ترتیب به خاطر بیاورد و پیش ببرد؛ دقیقا تا زمانی که اطلاعات مورد نظرش را به دست بیاورد. طراحی مراحل این بازی بسیار عالی کار شده و ضرب آهنگ بازی به بالانسترین شکل ممکن تغییر میکند و از خسته شدن بازیکن جلوگیری میکند. در مجموع تجربهی یکی از بهترین نسخههای کال آف دیوتی به تمامی طرفداران این سری و افرادی که آن را تجربه نکردهاند، پیشنهاد میشود. تجربهای که قطعا از وقت گذاشتن برای آن پشیمان نمیشوید.
۱- Call Of Duty 4: Modern Warfare
بهترین نسخه و بهترین داستان در کل این سری ۱۶ ساله، بدون شک از آن اولین شماره از سری مدرن وارفر است که در سال ۲۰۰۷ عرضه شد. تغییر تم و داستان بازی از جنگ جهانی دوم به دنیای امروزی و خلق جنگی غیر واقعی که زمینه ساز ساخت و انتشار یکی از بهترین سهگانههای تاریخ ویدیو گیم شد& قطعا بزرگترین دستاورد نسخهی اول مدرن وارفر است. خلق شخصیتهای دوست داشتنی همچون کاپیتان پرایس، جان مکتاویش و آنتاگونیستهای باورپذیری همچون زاخائف و ماکاروف، از نقطهی عطف داستان نه تنها نسخهی اول، بلکه کل این سهگانه است. گیمپلی بازی نیز با پیشرفتهای بسیار زیادی نسبت به شمارهی سوم همراه بود و تغییر بازهی زمانی بازی دست سازندگان را برای خلق مراحل متفاوت و خلاقانه را باز گذاشته بود. بعید است که طرفدار این سری باشید و خودتان را از تجربهی بهترین و انقلابیترین نسخهی این فرانچایز محروم کنید. تجربهی کمپین این بازی میتواند یکی از بهترین ۶ ساعتهای عمرتان را برای شما رقم بزند و لذتی را به شما تقدیم کند که تا مدتها نمیتوانید آن را فراموش کنید.