راهنمای خرید کنسول Xbox Series X/S, کنسول Xbox Series X/S

برای یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس چقدر باید هزینه کرد؟

برای یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس چقدر باید هزینه کرد؟

سال قبل بود که کنسول‌های نسل نهمی سونی (Sony) و مایکروسافت (Microsoft) عرضه شدند و تغییرات قابل توجهی را در صنعت بازی‌های ویدیویی به وجود آوردند. Xbox Series S یکی از این کنسول‌ها است که نسبت به بقیه سخت‌افزار ضعیف‌تری دارد. ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که برای تهیه یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس باید چقدر هزینه کنید. در ادامه همراه تیلنو باشید.

مایکروسافت با قدرت وارد نسل نهم شد و نه یکی، بلکه دو کنسول جدید را عرضه کرد که این دو با هم تفاوت‌های متعددی دارند. ایکس باکس سری ایکس در واقع کنسول اصلی این شرکت برای نسل نهم است و رقیب اصلی پلی استیشن 5 سونی به حساب می‌آید. از طرفی ایکس باکس سری اس کنسول اقتصادی مایکروسافت محسوب می‌شود که تنها 300 دلار (بین 9 میلیون و  600 هزار تا 13 میلیون و 300 هزار تومان) قیمت دارد و مخاطب هدف آن کسانی هستند که بودجه زیادی برای خرید کنسول جدید ندارند.

Xbox Series S به خودی خود چندان هم قابل توجه نیست. اما مایکروسافت با ارائه سرویس اشتراکی فوق‌العاده‌اش تغییرات زیادی را در صنعت بازی‌های ویدیویی به وجود آورده و توانسته کاربران زیادی را به سمت کنسول ارزان‌قیمت خود بکشاند. صرف نظر از عقیده شخصیتان درباره سرویس‌های اشتراکی و حق مالکیت، باید قبول کنید که سرویس ایکس باکس گیم پس (Xbox Game Pass) از نظر مالی کاملا به سود کاربران است.

شما با حق اشتراک ماهیانه 15 دلاری می‌توانید به تعداد بسیار زیادی از بازی‌ها دسترسی پیدا کنید که شاید وقت تجربه خیلی از آن‌ها را نیز نداشته باشید. همچنین بازی‌های فرست پارتی (First Party) و ترد پارتی (Third Party) مایکروسافت نیز اکثرا در روز عرضه در دسترس کاربران این سرویس قرار می‌گیرند. علاوه بر این، سرویس اشتراکی مایکروسافت به شما بازی‌های EA Play را نیز ارائه می‌دهد که یعنی می‌توانید به راحتی به تمام نسخه‌های Battlefield و FIFA دسترسی داشته باشید. مایکروسافت قرار نیست به همین موارد بسنده کند و سعی دارد سرویس گیم پس را بیشتر توسعه دهد. پس به نظر می‌رسد که ما در ابتدای راهیم و در آینده شاهد پیشرفت‌های بیشتری در سرویس Game Pass خواهیم بود.

سازندگان ادعا می‌کنند که ایکس باکس سری اس می‌تواند بازی‌های نسل نهمی را به راحتی اجرا کند و از نظر هزینه نیز نسبت به کامپیوترهای هم‌رده، ارزان‌تر است. البته باید بدانید که هر پلتفرم معایب و مزایای خاص خود را دارد، اما بستن یک پی سی با قابلیت‌های کنسول اقتصادی مایکروسافت می‌تواند جذاب باشد. ما در این مقاله می‌خواهیم بررسی کنیم که آیا می‌شود یک پی سی با قابلیت‌های Xbox Series S اسمبل کرد که قادر به اجرای بازی‌های نسل نهمی بوده و قیمتش ارزان‌تر یا معادل این کنسول باشد یا خیر. پس اگر می‌خواهید بدانید تهیه یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس چقدر هزینه می‌برد، در ادامه همراه ما باشید.

پردازنده (CPU)

برای یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس چقدر باید هزینه کرد؟

ایکس باکس سری اس از یک چیپ Zen 2 بهره می‌برد که تقریبا همانند نسخه دیگر کنسول نسل نهمی مایکروسافت، یعنی ایکس باکس سری ایکس است.  هر دوی این کنسول‌ها دارای 8 هسته و 16 رشته هستند، اما Xbox Series S با ارائه سرعتی معادل 3.6 گیگاهرتز، نسبت به Xbox Series X که سرعتی معادل 3.8 گیگاهرتز دارد، کندتر است. مشابه بودن قدرت پردازش این کنسول‌ها و داشتن چیپی شبیه به هم، آن جایی جالب می‌شود که بدانید ایکس باکس سری اس از ایکس باکس سری ایکس 200 دلار ارزان‌تر است.

ما برای بستن سیستم مورد نظر به سراغ پردازنده Ryzen 5 3600 رفته‌ایم. این پردازنده با چیپ Zen 2 دارای 6 هسته و 12 رشته بود و سرعتش درست مثل سری اس، 3.6 گیگاهرتز است. از آن جایی که این پردازنده تعداد هسته‌های کمتری نسبت به این کنسول دارد، از نظر عملکردی نیز کمی ضعیف‌تر است.

یک گزینه دیگر برای انتخاب Ryzen 7 3700X است که تعداد هسته‌های مشابهی نیز دارد. اما از آن جایی که منبع قیاس ما Xbox Series S است، احتمال دارد کارت گرافیک مانع از ارائه تمام توان این پردازنده شود. یکی از مزایای تهیه پی سی، داشتن حق انتخاب‌های زیاد است که به شما اجازه می‌دهد با صرف هزینه کمتر، قدرت پردازش مورد نظرتان را به دست آورید.

قیمت پردازنده Ryzen 5 3600، در بازار 199 دلار (بین پنچ میلیون و 900 هزار تا هفت میلیون و 500 هزار تومان) است.

کارت گرافیک (GPU)

برای یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس چقدر باید هزینه کرد؟

از آنجایی که ایکس باکس سری اس از نظر قیمت پردازنده نسبت به پی سی کاملا برتری دارد، از انتخاب کارت گرافیک به بعد، تفاوت‌ها کاملا به چشم خواهند آمد. Xbox Series S دارای کارت گرافیکی بر پایه RDNA 2 بوده که 20 واحد CU دارد و با فرکانس 1.565 گیگاهرتز عمل می‌کنند. قدرت این پردازنده گرافیکی به چهار ترافلاپس می‌رسد. این قطعه روی برگه نسبت به پردازنده گرافیکی Xbox One X مایکروسافت ضعیف‌تر است؛ البته به جز چند فاکتور که شامل حافظه بهتر، نسل جدیدتر و پشتیبانی از تکنولوژی ری تریسینگ (Ray Tracing) می‌شود. اگرچه این کارت گرافیک را نمی‌توان بی‌عیب و نقص دانست. در مشخصات رسمی این کنسول از مایکروسافت اعلام شده که بازی‌ها روی آن با رزولوشن 1440p و نرخ 60 فریم بر ثانیه اجرا می‌شوند. اما همین حالا هم بسیاری از آثار برای رسیدن به این رزولوشن و نرخ فریم به مشکل خورده‌اند.

ما برای کارت گرافیک سیستم موردنظر به سراغ GTX 1660 Super رفته‌ایم که دارای تعداد 1408 هسته CUDA است و فرکانس هسته آن نیز در حالت پایه به 1785 گیگاهرتز می‌رسد. این قطعه که از ریزمعماری تورینگ (Turing) بهره می‌برد، دارای حافظه 6 گیگابایتی از نوع GDDR6 است که آن را به پردازنده گرافیکی سری اس نزدیک می‌کند. البته کارت گرافیک GTX 1660 Super فاقد هسته‌های RT است، ولی از تکنولوژی ری ترسینگ پشتیبانی می‌کند و عملکرد خوبی نیز دارد.

در مجموع می‌توان گفت این دو قطعه شباهت زیادی به هم دارند، زیرا روی هر دوی آن‌ها تعداد محدودی از بازی‌ها از فناوری ری تریسینگ بهره می‌برند. همچنین این کارت گرافیک انتخاب پردازنده مرکزی ضعیف‌تر را توجیه می‌کند و با بهینه بودن و سازگاری بهتر، می‌تواند تعادل بین قطعات را به وجود آورده و از نهایت توان هر بخش استفاده کند. قیمت کارت گرافیک Nvidia GTX 1660 Super حدود 229 دلار (بین 19 میلیون و 500 هزار تا 23 میلیون و 750 هزار تومان) است.

رم

برای یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس چقدر باید هزینه کرد؟

ایکس باکس سری اس 10 گیگابایت رم از نوع GDDR6 داشته که پهنای باند هشت گیگابایت آن 224 گیگابایت بر ثانیه بود و دو گیگابایت از آن 56 گیگابایت بر ثانیه است. این مقدار اصلی رم است و پردازنده و کارت گرافیک، هر کدام حافظه اختصاصی خود را دارند و می‌توانند بسته به بازی اجرا شده، آن را به اشتراک بگذارند.

ما برای بستن یک سیستم ماندگارتر، رم 16 گیگابایت TEAMGROUP T-Force Vulcan Z را انتخاب کردیم که شامل 2 رم 8 گیگابایتی با فرکانس 3200 مگاهرتزی می‌شود. البته می‌توان از یک رم 8 گیگابایتی نیز به تنهایی استفاده کرد، اما ممکن است برخی بازی‌های نسل جدید نیاز به حافظه بیشتری داشته باشند. در نتیجه داشتن 16 گیگابایت رم کاملا منطقی است. برای تهیه این رم 70 دلار (بین دو میلیون و 900 هزار تا سه میلیون و 100 هزار تومان) باید هزینه کنید.

هارد

برای یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس چقدر باید هزینه کرد؟

ایکس باکس سری اس از یک هارد 512 گیگابایتی SSD با رابط PCI-e 4.0 بهره می‌برد. با این که بازی‌های جدید معمولا تا 100 گیگابایت فضا اشغال می‌کنند و این هارد از این منظر کاملا رضایت‌بخش نیست، اما از نظر سرعت عمل واقعا خوب است.

برای بستن یک سیستم مشابه با عملکرد Xbox Series S می‌توانید از هر هارد SSD که از رابط PCI-e 3.0 بهره می‌برد استفاده کنید. دلیل اصلی ما برای استفاده از این هاردها، این است که مادربردی انتخاب شده برای سیستم موردنظر از هاردهای SSD با رابط PCI-e 4.0 پشتیبانی نمی‌کنند. هارد ADATA SU800 به دلایل مختلف، انتخاب خوبی به نظر می‌آید. این هاردها را می‌توانید تا حجم دو ترابایت نیز در بازار پیدا کنید. قیمت مدل 512 گیگابایتی این هارد 70 دلار (بین یک میلیون و 800 هزار تا دو میلیون و 600 هزار تومان) است.

مادربرد

برای یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس چقدر باید هزینه کرد؟

با توجه به پردازنده و سایر قطعات پی سی که در نظر داریم، انتخاب مادربرد ASRock B450M Pro4 کاملا مناسب خواهد بود. این مادربرد از Zen 2 پشتیبانی می‌کند و هیچ مشکلی برایمان در انتخاب CPU و GPU ایجاد نمی‌کند. این قطعه دارای 4 اسلات برای رم است که با داشتن این فضا می‌توانیم در آینده نیز مقدار حافظه پی سی را ارتقا دهیم. کسانی که به دنبال مادربردی بهتر هستند، می‌توانند انتخاب B550 یا X570 را در نظر بگیرند. قیمت مادربرد ASRock B450M Pro4 در بازار 70 دلار (بین 4 میلیون تا 4 میلیون و 200 هزار تومان) است.

منبع تغذیه

برای یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس چقدر باید هزینه کرد؟

برای تکمیل این پی سی می‌توانید از پاور نیمه ماژولار EVGA 650 استفاده کنید. این منبع تغذیه دارای گواهی 80 Plus از نوع Gold است و با توجه به معتبر بودن برند سازنده، در ارائه عملکردی سریع و فوق‌العاده، مشکلی نخواهد داشت. درست مانند سایر قطعات، در انتخاب پاور هم می‌توانید گزینه‌های دیگر را مدنظر قرار دهید؛ اما سعی کنید برای صرف جویی ناچیز در هزینه‌ها دست به انتخابی نادرست نزنید. قیمت این قطعه 70 دلار (بین 6 میلیون تا 6 میلیون و 400 هزار تومان) است.

کیس

برای یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس چقدر باید هزینه کرد؟

ما صرفا به خاطر یک دلیل به خصوص، پیشنهاد می‌کنیم کیس AeroCool Cyclon RGB Mid Tower را تهیه کنید. آن دلیل هم قیمت مقرون به صرفه این کیس است. کیس AeroCool Cyclon RGB Mid Tower که مجهز به بدنه شیشه‌ای و پنل RGB است، قیمتی معادل 50 دلار (بین 8 میلیون و 500 هزار تا 8 میلیون و 800 هزار تومان) دارد. نمی‌گوییم این گزینه بهترین انتخاب است، اما با توجه به قیمتش ارزش زیادی دارد. شما می‌توانید با صرف هزینه بیشتر، یک کیس بهتر تهیه کنید.

قیمت کل

برای تهیه یک پی سی با قطعاتی که انتخاب کردیم، باید 750 دلار (بین 48 میلیون و 600 هزار تا 56 میلیون 350 هزار تومان) هزینه کنید که بیش از دو برابر قیمت یک ایکس باکس سری اس است. این را هم در نظر بگیرید که تهیه یک پی سی کامل نیاز به لوازم جانبی دیگری نیز دارد. البته خرید کامپیوتر مزایای خاص خود را نیز دارد که ارزش آن را بیشتر می‌کند. برخی بازی‌ها روی Xbox Series S با رزولوشن خوبی اجرا نمی‌شوند و برخی دیگر نیز ممکن است نرخ فریم بالایی را ارائه ندهند. کاربران پی سی می‌توانند با تنظیم بخش‌های مختلف به یک تعادل برسند و تجربه خوبی از اجرای بازی‌های ویدیویی داشته باشند.

این بود مقدار هزینه‌ای که برای تهیه یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس باید صرف کنید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. نظر شما درباره این هزینه‌ها چیست؟ آیا تهیه چنین کامپیوتری به قیمتش می‌ارزد؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: GamingBolt

اینستاگرام تیلنو
بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهی در مورد “برای یک پی سی با قدرت ایکس باکس سری اس چقدر باید هزینه کرد؟

  1. میلاد گفت:

    ممنون از مطلب جالب تون….ولی بنظرم سری اس تمام خواسته های یه گیمر رو براورده میکنه!واقعا دایینگ لایت۲ رو دیدید چقدر خوب اجرا میشه؟یا گیرز۵ یا فورزا۵…از لحاظ لودینگ حتی از سری ایکس و ps5 رو بازی دایینگ لایت۲ تقریبا ۵ ثانیه سریعتر عمل میکنه و در کل تا بحال هیچ بازی نبوده که یه کوچولو احساس کنم در فریم و کیفیت مشکلی باشه من روی تیوی ۴k بازی میکنم و کاملا راضیم(اینم در نظر بگیرید بنده ۳۵ سالمه و مثل خیلی از جوان ها تعصب بیخودی ندارم چون کمپانی سازنده اش مال بابام نیست)و مشکل حافظه ۵۰۰ گیگی هم با یه هارد اکسترنال حل میشه من خودم ردد۲ رو دانلود کردم روی ssdکنسولمه تقریبا هفته پیش خسته شدم و انتقال دادم روی هارد اکسترنالم و فورزا۵ رو ریختم رو هارد کنسول و با سرعت عالی بازی میکنم،حالا اگر دوباره دِلم ردد۲ بخواد از روی هارد انتقالش میدم روی هارد کنسول و بازی میکنمش(بازیهای نسل ۹ بخاطر طریقه ساخت روی هارد اکسترنال اجرا نمیشن مستقیم پس از هارد اکسترنال به عنوان انبار استفاده میکنیم)امیدوارم برای کسانیکه پول کم دارن و میخوان کنسول بخرن زیاد خودشونو عذاب ندن یه راست برن سراغ سری اس

    1. سینا گفت:

      واقعا همین چیزی این آقا میگه هستش،وقتی یه آدم چشمش بیشتر از۶۰fpsرو نمی‌بینه بره چی بره پی سی ۵۰تومنی بلنده مگه مریضه؟
      بعدشم اگر فقط فقط فقط برای بازی میخواین راست میگه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *