اخبار و رویدادها, بازی, عمومی, موبایل

بازی فورتنایت با ۹۰ FPS آن هم روی گوشی موبایل

بازی فورتنایت برای موبایل

اگر از طرفداران بازی فورتنایت هستید و یا به تجربه بازی‌ها روی گوشی موبایل خود علاقه دارید، این مطلب مخصوص شماست. پس با تیلنو همراه باشید.

معمولا نسخه موبایل بازی‌ها را به چشم یک بازی ضعیف، یا حداقل ضعیف‌تر از نسخه‌های کنسول و PC آن می‌بینیم. چراکه برای طراحی روی موبایل، سازندگان مجبورند کیفیت بصری بازی و قدرت عملکرد آن را کاهش داده تا محصول، قابل اجرا روی یک دستگاه ضعیف‌تر باشد؛ نتیجه‌ی حاصل، فاصله زیادی با عملکرد بازی بر روی کنسول یا کامپیوتر‌های خانگی داشت. اما شرکت چینی وان پلاس (OnePlus) پیشرفت قابل توجهی در کم کردن این فاصله داشته است. وان پلاس، با کمک همکاری مستقیم اپیک گیمز (Epic Games)، توانسته بازی فورتنایت (Fortnite) را با نرخ فریم بیشتری از نسخه‌ی کنسول بازی، بر روی محصول جدید خود یعنی OnePlus 8 اجرا کند.

وان پلاس 8، آخرین گوشی موبایل تولید شده توسط این شرکت و همچنین اولین گوشی اندرویدی با قابلیت اجرای بازی فورتنایت با نرخ 90 فریم بر ثانیه است. قدرت پردازنده‌ی Snapdragon 865 و همین‌طور پنل صفحه نمایش به‌کار رفته در این گوشی، به عملی شدن این موضوع کمک زیادی کرده است. البته بدون همکاری اپیک گیمز و تغییراتی که آن‌ها بر روی نسخه موبایل بازی فورتنایت دادند، چنین چیزی امکان پذیر نبود.

اگر بازی را بر روی گوشی وان پلاس 8 تجربه کنید، در منوی تنظیمات، می‌توانید نرخ فریم بازی را روی 90 fps قرار دهید. پس از ایجاد این تغییر، دیگر تنظیمات گرافیکی بازی به طور پیش‌فرض بر روی Low قرار می‌گیرند. در این حالت با اینکه ظاهر بازی در زیباترین حالت خودش نیست، بهترین و نرم‌ترین خروجی حاصل می‌شود. همچنین اجرای بازی در همان مقیاس 100 درصدی خود، یعنی با رزولوشن 2400×1080 باقی می‌ماند.

البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که وان پلاس 8 در اجرای بازی فورتنایت با تنظیمات گرافیکی Epic نیز عملکرد بسیار خوبی داشته و می‌تواند با نرخ فریم 60 fps به شما خروجی دهد. این در حالی ‌است که گوشی‌های گران قیمت اپل (Apple) مانند iPhone XR, XS نیز قادر هستند بازی را با 60fps اجرا کنند. اما وان پلاس 8 نه تنها یک گوشی اندرویدی است بلکه عملکرد آن فراتر از دیگر گوشی‌های مذکور است.

اما 90 فریم بر ثانیه چه قدر در گوشی تأثیر دارد؟ طبق تجربه، 90 فریم در ثانیه آن‌قدر که در PC تأثیر گذار است، هنگام تجربه بازی روی موبایل خودش را نشان نمی‌دهد. چرا‌ که هنگام استفاده از موس و کیبورد، سرعت واکنش بازیکنان به مراتب بیشتر بوده و بهره‌مندی از نرخ فریم بالاتر، می‌تواند موجب برتری محسوس شما باشد. البته که هنگام بازی کردن با 90 fps تجربه روان‌تری نسبت به 60 fps خواهید داشت. همچنین نسبت به 30 fps که نینتندو سویچ (Nintendo Switch) و بیشتر گوشی‌های اندرویدی آن را ارائه می‌دهند، یک دنیا تفاوت احساس خواهید کرد.

با این ‌که هنوز فاکتور‌های آماری گوشی هنگام اجرای بازی اندازه‌گیری نشده است، اما طبق مشاهدات، گوشی قادر است تا صحنه‌های انفجار و درگیری‌های شلوغ را بدون افت فریم به نمایش دربیاورد. اما هنگام بازی کردن با 90 fps، دمای گوشی به خصوص در قسمت قاب پشتی و نزدیک به دوربین، بسیار بالا می‌رود. تا جایی که اگر بدون گارد محافظ از آن استفاده می‌کنید ممکن است دستتان را اذیت کند. همچنین میزان مصرف باتری گوشی نیز به مقدار قابل توجهی افزایش یافته و سریع‌تر شارژ آن خالی می‌شود.

فورتنایت

طبق گفته‌ی مدیر بازاریابی وان پلاس یعنی کایل کیانگ (Kyle Kiang)، محصول جدید آن‌ها حاصل همکاری 10 ماهه با اپیک گیمز است. وی همچنین خاطر نشان کرد که تیم سازنده، از دسامبر سال گذشته با کار روی نسخه سفارشی بازی فورتنایت فعالیتشان را آغاز کرده و با پیشرفت در روند ساخت و بهینه‌سازی آن، در ماه‌های بعدی تست‌هایشان را شروع کردند. بدون شک همان‌طور که کیانگ در اظهار نظری به آن اشاره کرد، این یک دستاورد بزرگ برای وان پلاس و بازی‌های موبایل بود.

این اولین بار است که یک گوشی هوشمند می‌تواند بازی فورتنایت و همچنین Unreal Engine را با 90 فریم بر ثانیه، اجرا کند.

کیانگ، با توجه به تاریخچه 6 ساله وان پلاس، درباره دلایل موفقیت کوتاه مدت این شرکت چنین گفت:

یکی از دلایل موفقیت ما در چنین زمان کوتاهی، این بود که رویکرد ما کمی با بقیه متفاوت بود. تمرکز بر روی ساخت فقط یک گوشی و تلاش برای رقم زدن تجربه کاربری مناسبی که افراد از ما انتظار داشتند، نقش مؤثری در این موضوع داشت.

وی از تمرکز بر روی عملکرد سخت‌افزاری مناسب برای کاربرانی خبر داد که صرفا می‌خواستند نرم افزار‌های اندرویدی را به بهترین نحو اجرا کرده و از آن‌ها لذت ببرند. همین موضوع باعث ایحاد یک بازار هدف مناسب برای وان پلاس شد. جامعه هدفی که طرفین آن درک متقابلی از هم داشتند.

فکر می‌کنم با عرضه محصولاتی با چنین ویژگی‌هایی برای مخاطبینمان، توانستیم فلسفه‌ی محصولاتمان را به خوبی بنا کنیم.

وان پلاس در ابتدا محصولاتش را به طور مستقیم به مصرف‌کنندگان می‌فروخت، اما پس از مدتی با دیگر شرکت‌های مخابراتی مانند T-Mobile و Verizon نیز همکاری کرد. همین روند توسعه، در نهایت منجر به آغاز همکاری با اپیک گیمز شد.

پیش‌بینی تأثیرات وان پلاس 8 بر‌روی آینده بازی‌های موبایل خیلی سخت است. کیانگ در پاسخ به این سؤال می‌گوید:

می‌توانید از ما انتظار ادامه این روند را داشته باشید. تمرکز روی عملکرد بازی‌ها، نرخ فریم آن‌ها و پیش بردن بازی‌های موبایل به سمت جایگاهشان در آینده.

مهم نیست از بازی فورتنایت خوشتان می‌آید یا نه، چراکه اجرای بازی‌ها با نرخ فریم بالایی مانند 90، آن هم بر روی سیستمی غیر از کنسول‌های بازی، موضوعی است که نمی‌توانید از آن به راحتی بگذرید. البته وان پلاس 8 هنوز ایراداتی در این زمینه دارد، اما حتی دستاورد فعلی آن برای کسانی که به تجربه بازی‌ها روی گوشی‌های هوشمند علاقه دارند، امید بخش است. به‌ خصوص حالا که هر روز گوشی گیمینگ جدیدی از راه می‌رسد.

نظر شما درباره گوشی‌ گیمینگ چیست؟ آیا گوشی‌های هوشمند، می‌توانند خودشان را به عنوان پلتفرمی برای بازی معرفی کنند؟ دیدگاهتان را با تیلنو به اشتراک بگذارید.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *